Legally-Food: Wortel Havermout Koekjes

15.04.2015

IMG_8484
Op de een of andere manier is het bakken van koekjes een ideale manier voor mij om te ontspannen. In momenten van stress bak [en eet] ik dan ook veel meer koekjes. Voorwaarde is wel dat ik steeds een nieuw recept probeer en zo bakte ik afgelopen weekend deze wortel havermout koekjes, verantwoord makkelijk en niet te vergeten erg lekker! 

Koekjes bakken is een vorm van meditatie voor mij. Ik word er rustig van in mijn hoofd, het huis gaat er lekker van ruiken en na afloop heb ik een traktatie in de vorm van een zelfgebakken koekje. De laatste tijd ben ik erg into de wortels, helaas zal dat voor mijn ogen niet veel meer uithalen, maar ze zijn lekker, goedkoop en je kunt er ontzettend veel mee doen. Verwacht dan ook de komende weken meerdere wortel recepten in aanvulling op de wortel cake die ik vorig jaar al eens plaatste.

Benodigdheden:
100 gram wortel
2 rijpe bananen
60 gram amandelmeel
75 gram havermout
2 eieren
1 tl kaneel
1 tl vanille essence
1 eetlepel honing
1 handje rozijnen

Bereidingswijze:
1. verwarm de oven voor op 180 graden
2. Prak de banen
3. Voeg alle ingrediënten samen
4. Schep kleine bolletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat
5. Bak de koekjes in circa 15 minuten

Tags: , ,
Categorie: Food, Legally-Food, Snacks
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer lonneke 15.04.2015

    Oh meid, dit klinkt enorm lekker!
    Ik ga dit echt eens proberen.
    Liefs Lonneke

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.