Legally-Food: Worteltaart met Healthy frosting

24.04.2015

IMG_8304-001
Worteltaart je kunt me er voor wakker maken. Vier jaar geleden at ik voor het eerst een stukje carrot cake bij de Starbucks in Londen en sinds dien is het een van mijn favorieten. Vandaag deel ik het recept voor gezonde worteltaart met healthy frosting. Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens een verantwoord stukje genieten.

Worteltaart, tot een paar jaar geleden zou ik je voor gek hebben verklaard als je me vertelde dat het lekker was. Wortel hoort niet in een taart of cake en als het dat wel doet dan kan het nooit veel goed betekenen, althans dat dacht ik. Na een stukje carrot cake te hebben gegeten bij de Starbucks in Londen was ik verkocht. Inmiddels heb ik al meerdere malen wortelcake gemaakt maar een taart met frosting nee dat had ik nog nooit gedaan, tot 2 weken geleden.

IMG_8334-001
Hoe lekker ik frosting ook vind, het is wel heeeeel zoet en ik wil niet eens denken aan alle slechte dingen die er in zitten. Nee dat moet gezond kunnen dacht ik! En daarom bakte ik niet alleen een gezonde worteltaart, ik maakte er ook nog eens een gezonde frosting bij.

Benodigdheden voor de taart
150 ml Kokosolie
6 eieren
150 ml amandelmelk
100 ml Ahorn siroop
350 gram amandelmeel
400 gram geschraapte worteltjes
snufje zout
1 tl kaneel
1 zakje bakpoeder of 1 tl bakingsoda
1 tl vanille essence
2 tl speculaaskruiden
2 handen rozijnen

Benodigdheden voor de frosting:
350 gram Cashewnoten
2 eetlepels gesmolten kokosolie
Het sap van 1 citroen
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
1 tl vanille essence

Bereidingswijze
1. Laat de cashewnoten gedurende 1 nacht weken in water.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden
3. Laat de kokosolie smelten in een pannetje
4. Meng in een kom de eieren, amandelmelk, ahornsiroop door elkaar
5. Voeg de kokosolie toe en daarna de rest van de ingrediënten
6. Roer het geheel goed door elkaar
7. Giet het beslag in een ingevette bakvorm
8. Bak de taart in 60-70 minuten gaar.

9. Na de cashew noten een nacht te hebben geweest giet je het water af
10. Doe de cashewnoten samen met de rest van de ingrediënten voor de frosting in een keukenmachine of blender en maal het geheel tot een gladde massa.
11. Bestrijk de afgekoelde taart met de frosting.

Tags: ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Joyce 24.04.2015

    Ah jammie! Ik heb pas carrot cake gemaakt en dit ziet er ook echt te heerlijk uit! Smakelijk haha 🙂

  • Reageer Renske 24.04.2015

    Yummy! Ik herken dat sceptische over worteltaart / -cake wel. Wie doet er nu wortel in een taart of cake en vindt het helemaal fantastisch. Uhm… Ik! Toch een beetje vergist. Deze taart lijkt me ook erg lekker! 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.