Legally-Home: Huis update #3

16.04.2015

SAMSUNG CAMERA PICTURESOver 2 weken mag ik mezelf niet langer een Amsterdamse noemen, dan ben ik namelijk officieel een inwoonster van Haarlem. De verbouwing schiet op en over minder dan 1,5 week staat de verhuiswagen al voor de deur, tijd dus voor een update.

Na update 1 en update 2 is het nu tijd voor huis update #3!
Sommige mensen vragen zich misschien af of er ooit een einde komt aan de verbouwing en of het ooit wel af komt, maar het begint nu echt op te schieten. Zag ons huis er half december nog uit alsof de tijd sinds 1938 stil had gestaan, het is inmiddels omgetoverd tot een hypermoderne woning die de stempel ‘droomhuis’ van mij heeft gekregen. Met name het feit dat op de zolder na alle ruimtes zijn voorzien van nieuw stucwerk zorgt er voor dat de woning een hele frisse en lichte uitstraling heeft gekregen waar we over een week of 2 toch echt al wonen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
De keuken

Al jaren droomt M. van een keuken met kookeiland en het is ook een lang gekoesterde droom van mij om een mooie keuken met kookeiland te hebben. En daar is hij dan hoor, onze keuken.
Afgelopen maandag en dinsdag is men druk bezig geweest met het plaatsen van onze keuken en hij is nu bijna af. Zoals op de foto’s te zien is, ontbreken de oven en de combi magnetron nog, maar de legen vakken zullen eind volgende week worden opgevuld met deze apparatuur. SAMSUNG CAMERA PICTURES
Een verlaagd plafond met daar in de afzuigkap, een fornuis met maar liefst 5 pitten een prachtige koelkast en vriezer, een Quooker en heel veel bergruimte, kastjes en lades, heel veel lades. Ik ben als een kind zo blij met onze keuken, hij is zo mooi en ik kan gewoon bijna niet geloven dat we straks zo een mooie keuken hebben! Ik verheug me nu al op de dagen dat ik sta je koken en M. met een lekker glas wijn op een barkruk aan het kookeiland zit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
De zolder
Afgelopen vrijdag zijn de dakkapellen geplaatst, we hebben zowel aan de voor als achterkant dakkapellen laten plaatsen en wauw wat geeft dat veel ruimte! Niet alleen hebben we nu een zee van ruimte op de zolder, waar we nu een hele grote ruimte hebben en 2 kleinere ruimtes, maar ook het aanzicht van het huis is een stuk mooier geworden. Bizar is trouwens dat het plaatsen van de dakkapellen slechts een halve dag duurde.
SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES
Zoals op de foto’s te zien is moet er nog wel het nodige gebeuren op de zolder, maar als het goed is, is er inmiddels gestuukt op de zolder en in de komende 2 weken zal deze verder afgetimmerd worden en wordt ook dit een mooie grote bruikbare ruimte waar ik straks lekker kan werken en sporten.

De badkamer en Wc’s
Helaas kan ik nog niet zo veel van de badkamers en WC’s laten zien als dat ik zou willen. Hoewel ze al een eind op weg zijn, zijn de spotjes in de badkamer nog niet geplaatst waardoor het er nu erg donker is en het maken van foto’s erg lastig. Gelukkig hebben we in het kleine toilet boven meer licht en kan ik dus een beetje een indruk geven van hoe alles er uit gaat zien. Op de vloer zijn er dus grote grijze tegels van 60×60 en op de wand zitten witte tegels van 30X60. De stroken op de achterkant bij het toilet zijn 10X30 en deze zitten in de badkamer op de zijkant van het bad en achter de douche. Wel grappig om te vertellen is, is dat dit toilet voorheen een kast was op de overloop, voorheen zat er namelijk slechts 1 toilet in het huis.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
De woonkamer
Een woonkamer die 12 meter diep is, 12 meter! Do I need to say more? Nu alles dus heel mooi is gestuukt ziet de woonkamer er eindelijk uit als iets waar we straks ook echt kunnen gaan zitten, wonen en leven. Doordat we hebben gekozen voor daklichten in de uitbouw en een grote open raam/deurpartij in de uitbouw is het allemaal heel mooi licht. Mijn handen jeuken dan ook als een mallen als ik in het huis ben, ik kan niet wachten tot ik het geheel in kan gaan richten, kaarsjes neer kan gaan zetten en aan onze te mooie eettafel kan gaan zitten.

De planning:
Oke dit onderwerp is een grote stress factor, de planning. Als het goed is gaan we volgend weekend verhuizen, vanaf dan kunnen we slapen in ons huis. Af zal het dan nog niet helemaal zijn. Dingen als de zolder, de trappen, de hal en de tuin zijn dan nog niet af, maar het scheelt al ontzettend veel tijd als we er eenmaal wonen en iedere avond, al is het maar een uurtje, iets kunnen doen. Momenteel ben ik druk aan het zoeken naar een goedkoop verhuisbedrijf [iemand nog tips?] en ben ik mijn spullen allemaal aan het verkopen op Marktplaats. Maar ook zoek ik druk verder naar een leuke auto waarmee ik van huis naar werk kan rijden iedere dag. Aangezien dit slechts een paar highlights zijn op mijn to-do list ligt mijn stress level momenteel vrij hoog, maar hé, als we er straks wonen, wonen we wel in een droomhuis!

Tags: , , , ,
Categorie: Home, Legally-Life
Vorige post Volgende post

25 reacties

 • Reageer Yamina 16.04.2015

  Wauw, wat ontzettend mooi zeg! De keuken is echt prachtig. Ik ben benieuwd hoe jullie het gaan inrichten.
  Haha, klinkt heel raar, maar volgens mij krijg je hier zo’n kriebel van in je buik, omdat je weet dat binnenkort lekker met z’n twee samen op de bank kunt zitten in jullie eigen huis.

 • Reageer danielle 16.04.2015

  Mooie keuken

 • Reageer Diana 16.04.2015

  Wauw prachtig! Ben heel benieuwd hoe het eruit ziet als het helemaal is ingericht.

 • Reageer Manon 16.04.2015

  Ohhhhh die keuken!!! Wil je misschien niet met mijn Utrechtse studentenkamertje ruilen? 😉

 • Reageer Marinda 16.04.2015

  Whooh, als je update 1 en update 3 naast elkaar zet kan je niet geloven dat het om hetzelfde huis gaat! *applausje voor je vader*

 • Reageer Amanda 16.04.2015

  Wauw Stacey! Wat is het mooiii! Paleisje als jullie het helemaal af hebben, maar nu al waanzinnig mooi. Kan het me voorstellen dat je niet kunt wachten 😉

 • Reageer Ima 16.04.2015

  Wow Stace, wat leuk! Wat is het mooi aan het worden!

 • Reageer Deisy 16.04.2015

  Wauw: die keuken is echt prachtig, ik begrijp dan ook volkomen dat je er ongelooflijk blij mee bent 🙂 .. ik ben ook heel benieuwd naar het resultaat maar ik denk dat het een heerlijk en prachtig huis gaat worden . X

 • Reageer Bente 16.04.2015

  Wauuw wat ziet het er mooi uit! Nog maar twee weekjes, wat heerlijk dat jullie dan samen in jullie droomhuis kunnen gaan wonen!

  Qua goedkope verhuizers kan ik van die studentenverhuizers aanraden. Die hebben een verhuiswagen, je krijgt er twee studenten bij en ze zijn redelijk goedkoop! 🙂

 • Reageer Léonie 16.04.2015

  Wauw, die keuken! Wat ziet ie er prachtig uit. Ik ben benieuwd naar het resultaat! Haarlem is echt een super leuke stad. Ik zou er later zelf ook wel willen wonen. x

 • Reageer Andrea 16.04.2015

  Die keuken .. wow!!! Hemels!

 • Reageer joyce 16.04.2015

  Wat een prachtige keuken! Ben erg benieuwd hoe jullie huis eruit gaat zien met meubels etc. Het is nu even stressen, maar het komt allemaal goed!

 • Reageer Kim 16.04.2015

  Wauw wat mooi! Heel jaloers 😮

  Dat wordt zeker genieten en hoe fijn dat je straks lekker de zolder hebt voor je werk & sporten.

  Succes met aftellen de komende weekjes 😉

 • Reageer Laura 16.04.2015

  Wat begint het er allemaal goed uit te zien! Echt een prachtige keuken.

 • Reageer Renske 16.04.2015

  Wauw, wauw, wauw! Mijn vriend en ik dromen ook van een keuken met kookeiland. Jullie hebben echt een prachtig huis! De badkamer en het toilet zien er ook gaaf uit zo met die tegels! Veel succes nog met alle to do’s en de verhuizing!

 • Reageer Marlijn 16.04.2015

  Wat mooi en je keuken is ook supermooi! Verhuizen is inderdaad stressvol maar het eindresultaat is het wel meer dan waard!

 • Reageer carlijn 16.04.2015

  Het ziet er echt prachtig uit meid!! Denk maar aan het goeie vooruitzicht.. Neemt de stress hopelijk een beetje weg. Heel veel succes met de laatste loodjes.. Ben heeel benieuwd naar het eindresultaat!

 • Reageer Rachel 16.04.2015

  wat onwijs tof en helemaal nieuw ook super!

 • Reageer Nathalie 16.04.2015

  Wauw het wordt steeds meer een droomhuis.. En dan die keuken!! Wat groot en mooi. Geniet ervan!!

 • Reageer Fleur 25.04.2015

  Wat een super mooie keuken! Waar heb je hem gekocht? Deze stijl past ook wel bij mij…

  • Reageer Stacey 25.04.2015

   Dank je wel Fleur! Hij is van Bribus.

   • Reageer Fleur 26.04.2015

    Bedankt voor je reactie, hij is prachtig. En die houten vloer leggen jullie ook gewoon door in keuken of daar dan tegels?

    • Reageer Stacey 28.04.2015

     De vloer leggen we gewoon door anders wordt het niet mooi met een keuken midden in de ruimte vinden wij 🙂

     • Fleur 28.04.2015

      Vind ik ook!

 • Reageer linda 14.05.2015

  Wat een leuke bloggs Stacey, bij toeval kwam ik op je site omdat ik op zoek was naar eenvoudige trainingsschema voor de een Marathon. Je verhalen zijn zo mooi geschreven en wauw wat een leuk huis. Jullie zullen zeker genieten in jullie mooie Paleis. Ach Amsterdam is mooi maar niet onbereikbaar. Veel klusmomenten en zie uit naar je volgende blogg.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.