Legally-Brunette: Hoe combineer je fulltime werken met bloggen?

12.05.2015

Hoe combineer je een fulltime baan met bloggen?
Vaak krijg ik de vraag; Hoe doe je dat in godsnaam, een fulltime baan en ook nog bloggen? Voor mij is het inmiddels een vanzelfsprekendheid geworden maar toen ik net begon met bloggen heb ik behoorlijk wat moeten leren. Vandaag deel ik daarom mijn tips over hoe je fulltime werken kunt combineren met bloggen.Fulltime werken en 7 keer per week een blog publiceren, het lijkt voor velen een ondoenlijke combinatie zeker als je ook nog een sociaal leven er op na wilt houden, een relatie hebt, het huis schoon moet houden en wilt sporten. Toch kan het en daar ben ik het levende bewijs van, dagelijks ga ik om 07:45 de deur uit om er rond 19:00 weer in te komen met een beetje mazzel. Doorgaans zie ik bloggen niet als een verplichting maar iets leuks om te doen en daarom lukt het me om 7 dagen in de week een artikel online te krijgen.

Haal de druk weg
Toen ik net begon met bloggen wilde ik net als Annemerel iedere dag 2 artikelen online hebben en dat betekende dat ik tot midden in de nacht na mijn werk bezig was met het maken van artikelen. Allereerst werden mijn artikelen er niet beter van en mijn lol in het bloggen werd ook al snel minder doordat ik er zo veel voor over moest hebben. Het duurde even voor ik de stap durfde te maken, maar uiteindelijk heb ik besloten dat 1 artikel per dag te plaatsen. Tot op heden lukt het me best goed om dat allemaal te regelen en te plannen, maar mocht ik in de knoop komen dan ben ik inmiddels ook wel op het punt aangekomen dat ik zou durven zeggen dat ik een keer geen artikel plaats. Door bij jezelf de druk weg te halen om iets te doen wat bijna niet mogelijk is wordt het bloggen geen vervelende verplichting meer, maar wordt het weer iets leuks.

Plannen
Ik gebruik een WordPress plugin met kalender functie en kan op die manier op een overzichtelijke manier berichten inplannen per dag van de week. Meestal heb ik voor de komende 3 weken al titels voor artikelen ingepland staan, deze staan niet vast en hier kan het een en anders aan wisselen maar het geeft wel rust in mijn hoofd als ik alvast weet dat ik voor de komende tijd vast artikelen heb bedacht en in de planning heb staan. Als ik een idee heb voor een artikel dan plan ik deze altijd gelijk in en typ ik er gelijk een kleine intro bij zodat ik voor mezelf ook kan onthouden wat ik in gedachte heb. Naast de kalender functie in wordpress heb ik een deskplanner waar ik de artikelen in op schrijf en waar ik bij kan schrijven wat ik voor een bepaald artikel nog moet doen. Voor de meest naderende artikelen betekend het vaak dat ik daar nog een foto voor moet maken, maar bij een recept heb ik juist wel weer een foto en moet ik de tekst nog schrijven. Op die manier heb ik voor mezelf goed overzicht van wat ik allemaal nog moet doen.

Werk vooruit
De meeste artikelen probeer ik alvast te schrijven, op die manier heb ik genoeg tijd om een artikel de aandacht te geven die het in mijn ogen nodig heeft en heb ik altijd artikelen om op terug te vallen indien er is een keer iets tegen zit. Zo heb ik nu al 6 artikelen geschreven, soms moeten er nog foto’s bij of moeten er nog wat kleine dingen aan worden veranderd, maar dat zijn kleine klusjes. Het belangrijkste vind ik in eerste instantie dan de inhoud van het artikel goed is, de foto komt later wel, die is zo genomen. Het voordeel van vooruit schrijven is dat het bij mij een hoop druk weg neemt, als het een keer een dag niet uit komt of als ik geen zin heb, is er niet die verplichting om het te moeten doen. De enige verplichting die ik wekelijks heb is op de zondag avond om mijn Weekly Diary te schrijven, deze kan ik echt pas op het allerlaatste moment afmaken om ook de hele zondag er in te verwerken en als die eenmaal ingepland is heb ik weer een weekje rust in mijn hoofd. Het tweede voordeel aan vooruit schrijven is dus dat je niet onder hoge druk een artikel gaat afraffelen en een inhoudelijk slecht artikel plaatst. Nu zullen er vast ook artikelen van mij zijn die van een mindere kwaliteit zijn, maar over het algemeen probeer ik er altijd een leuk inhoudelijk artikel van te maken, lukt dat niet dan plaats ik liever een ander artikel of helemaal niets.

Gebruik je tijd efficiënt
Persoonlijk lunch ik liever achter mijn bureau dan dat ik naar beneden ga en een half uur in de kantine ga zitten. Omdat het sociaal is dat wel te doen, ga ik 3 dagen in de week mee naar beneden en blijf ik meestal 2 dagen in de week boven zitten. Als ik mijn lunch op heb, heb ik nog 20 minuten over en geloof me, in 20 minuten kan je een hele hoop doen! Zo zijn er nog veel dingen, als ik ergens moet wachten, bij de dokter, op de trein of bij de kapper, dan pak ik mijn telefoon en schrijf ik vast het een en ander uit in mijn notities. Soms is het maar 5 minuten, soms een half uur maar beter iets dan niets zeg ik altijd maar. Zo ben ik bijvoorbeeld op zaterdag zeker een half uur eerder wakker dan mijn lieve M. en als ik mijn Instagram en Facebook feed volledig heb bekeken zit ik dan ook vaak hele verhalen te typen bij de notitie functie van mijn telefoon.

Doe wat je leuk vindt
Ik vind bloggen heerlijk, ik kan er mijn ei in kwijt en het is niet alleen een hobby maar ook een passie. Wie mij een beetje kent weet dat ik moeite moet doen om het niet heel veel over ‘Legally’ te hebben. Ik ben trots op mijn blog en dat deel ik graag. Doordat ik zo trots ben en het zo leuk vind om te doen vind ik het ook geen enkel probleem om er tijd in te stoppen. Ja, soms zet ik mijn wekker eerder om dingen te kunnen doen en ja ik heb ook wel eens tot 01:00 in de nacht aan een artikel zitten werken, maar over het algemeen vind ik dat geen probleem omdat ik het zo ontzettend leuk vind om te doen.

Tags:
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Nathalie 12.05.2015

  Vooruit denken en schrijven werkt zeker erg fijn, ik heb dit ook lange tijd gedaan en dat geeft rust. Door drukte ben ik een beetje “achter” komen te lopen en lukt het me op dit moment niet, snel een keer een inhaalslag maken. Ook het plannen schiet erbij in. Maar juist ook deze extra aandacht maakt het bloggen leuker!

 • Reageer Rachel 12.05.2015

  mijn blog staat nu 2,5 week stil omdat mijn nieuwe lay-out eraan komt ben zo benieuwd! dan kan ik weer voluit gaan! ik heb mijn foto’s aan een ander concept gebonden en mijn youtube kanaal ook! veel gilry-er vrolijker en je kijkt er beter naar dus ik ben benieuwd wat alle mensen ervan vinden!

 • Reageer Kim 12.05.2015

  Wat een leuke blog! Ik zag je reactie bij Sabrina en ben je gelijk gaan volgen op Bloglovin.

 • Reageer Danielle 12.05.2015

  Plannen inderdaad! Ik blog zelf om de dag omdat ik de druk van elke dag bloggen wel nog een beetje té hoog vind.. maar ik vind het erg knap hoe jij dat doet!

 • Reageer Cindy 12.05.2015

  Plannen en vooruitwerken, de toverwoorden. Helaas is dat bij mij een beetje in de soep gelopen door fulltime werk en klussen in de weekenden, sporten en een sociaal leven. Mijn vrije dagen stonden helemaal in het teken van klussen in ons huis en daarnaast het huishouden nog doen. Ik probeer het nu weer een beetje op te pakken, het bloggen. Want het is wel het allerleukste om te doen.

 • Reageer Julia 12.05.2015

  Knap dat het je lukt! Ik werk vier dagen in de week en soms vind ik het zelfs lastig!!

 • Reageer Joyce 12.05.2015

  Mooi uitgelegd hoe je het combineer en echt knap! Mij lukt het in elk geval niet om vooruit te werken haha!

 • Reageer Stephanie 13.05.2015

  Leuke blog! Wel knap dat je het kan blijven doen, elke dag een nieuwe blogpost is toch al een redelijk tempo vind ik 🙂

 • Reageer Lindsey 15.05.2015

  Welke plugin gebruikt je voor het plannen?

 • Reageer joyce 15.05.2015

  Wat een heerlijk stuk! Je kan de passie goed lezen in je stukken en ook inhoudelijk merk ik dat je steeds dieper op onderwerpen ingaat. Heel leuk om te lezen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.