Legally-Fit: 10 dingen die ik stiekem doe tijdens het hardlopen

02.05.2015

10 dingen die ik stiekem doe tijdens het hardlopen
Tijdens het hardlopen ben ik heus niet alleen maar aan het lopen hoor, nee ik doe nog genoeg andere dingen zoals gluren, selfies maken en naar hele foute muziek luisteren. Vandaag vertel ik 10 dingen die ik stiekem doe tijdens het hardlopen. 
1. Gluren bij de buren
Ongegeneerd naar binnen kijken bij mensen. Hoe leuk is het om een kijkje te nemen in iemand’s huis? Tijdens het hardlopen vind ik het heerlijk om door een straat te lopen en zo onopvallend mogelijk bij mensen naar binnen te kijken. Uiteraard gebeurd het me dan maar al te vaak dat die mensen terug kijken en ik snel weg kijk.

2. Versnellen en een betere houding aannemen
Ineens je houding verbeteren en versnellen. Doen jullie dat niet als er iemand aan komt die of heel knap is of er uit ziet als een serieuze loper? Ik betrap mezelf er maar al te vaak op dat ik dan ineens heel netjes ga lopen [hoe moe ik ook ben] en nog probeer te versnellen ook. Waarom? Gewoon om een beetje indruk te maken.

3. Hele foute muziek luisteren
Vertel me niet dat je het kunt horen want een van de grootste charmes aan hardlopen vind ik toch wel het ongestoord luisteren van hele foute muziek. Wat er zoal in mijn playlist te vinden is? Wat dacht je van Linda, Roos en Jessica, Frozen en ja, zelfs kuikentje piep staat er tussen. Ik word gewoon heel vrolijk van die muziek en heb een instant smile op mijn gezicht, daar gaat het toch om?

4. Mezelf checken in winkelruiten.
Ik ben altijd heel benieuwd hoe mijn houding is en natuurlijk ook of ik er nog een beetje leuk uit zie, dus zodra ik langs een grote etalage kom of iets dergelijks, dan probeer ik, wederom zo onopvallend mogelijk, mezelf te spotten.

5. 20 selfies maken.
Voordat ik ga lopen neem ik al zeker 5 foto’s van mijn outfit, voor het geval ik geen goede selfie kan maken en tijdens het hardlopen probeer ik op wat leuke plekjes, waar uiteraard niemand kijkt, ook nog wat selfies te maken. Nou ja, wat, als ik terug kom van het hardlopen zit mijn telefoon standaard vol met selfies die middels de burst functie zijn genomen. Ow en voor ik het vergeet, ik loop rustig een rondje om voor een mooier plaatje!

6. Mensen bekijken
Met name tijdens een wedstrijd kan ik helemaal opgaan in het publiek of de andere deelnemers, ik kan me 5 minuten blindstaren op iemand’s bil, me ergeren aan iemand die overduidelijk een te strakke onderbroek draagt onder een strakke broek en een vrouw die geen goede sport BH draagt. Iemand missen die langs de kant staat tijdens een wedstrijd zal mij niet snel gebeuren, nee, hardlopen is voor mij bijna net zoals op een terrasje zitten en mensen kijken, heerlijk!

7. Ongemakken 
Goed misschien het minst smakelijke deel van het artikel, maar he, ik weet zeker dat iedereen die hardloopt hier wel eens last van heeft dus kan ik er maar beter open en eerlijk over zijn toch? Als ik moet plassen en het niet mogelijk is om een cafe binnen te lopen of naar huis te gaan, dan ga ik rustig achter een boom zitten [wel een dikke]. Als er echt iets dwars zit en ik weet voor de volle 100% zeker dat er niemand in de buurt is? Jup dan laat ik het gewoon gaan [sorry mensen] en ik ben ook niet te beroerd om 10 kilometer met samengeperste billen te lopen als ik heel nodig moet maar er nergens een gelegenheid toe is.

8. Door het rode licht lopen
Dit is iets wat alle lopers volgens mij wel doen maar wat natuurlijk eigenlijk helemaal niet mag. Maar net als ik lekker bezig ben en er geen verkeer aan komt [dat laatste is wel een belangrijke voorwaarde] dan loop ik gewoon door.

9. Thinking about Food
Zodra ik op de terug weg ben van het hardlopen naar huis dan denk ik slechts aan 1 ding, ETEN! Ik bedenk dan altijd precies wat ik allemaal ga doen zodra ik thuis kom, of ik eerst wat ga drinken of nog buikspier oefeningen ga doen [dat laatste neem ik me vrijwel altijd voor maar gebeurd nooit].

10. 4 keer per minuut op mijn horloge kijken
Zeker nu ik een nieuw horloge heb ben ik continue op mijn horloge aan het kijken, hoe hard loop ik, hoe ver ben ik en hoe is mijn hartslag? Dat ik daardoor al menig keer ben gevallen of bijna ben gevallen lijk ik op de koop toe te nemen want ik ga er gewoon vrolijk mee door.

Herken jij jezelf in [een van] deze punten of doe jij hele andere dingen stiekem tijdens het hardlopen?

© foto by: Jitze Sinnema – Sinnema Consultancy

Tags:
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Lis 02.05.2015

  Hahaha leuk en zo herkenbaar allemaal! 🙂

 • Reageer Bente 02.05.2015

  Een aantal zijn wel herkenbaar. Wat ik ook doe, als ik eigenlijk even een stukje wil gaan lopen, maar er komen (hardlopende) tegenliggers aan, blijf ik door rennen (met rechte rug, wellicht versnellend ;)) totdat die voorbij zijn!

 • Reageer Tedje 02.05.2015

  Haha allemaal wel herkenbaar!! 😉 En leuke foto trouwens!

 • Reageer Suuz 02.05.2015

  Hahahahhaaha heeeeeeeel herkenbaar! Leuk dit lijstje!!!

 • Reageer linda 14.05.2015

  Herkenbaar hardlopen moet wel leuk blijven. Alhoewel ik geen selfies maak neen ik wel foto’s van mooie dingen onder zoals een windhoosje, speciale planten of dieren. Zoals Evy en Renate altijd fluisterden in mijn oor: kijk eens rechts en kijk eens links.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.