Legally-Fit: 10 redenen om de Grachtenloop in Haarlem te lopen + WINACTIE

17.05.2015

IMG_8874
Op vrijdagavond 26 juni zal voor de 21ste keer de Haarlemse grachtenloop worden georganiseerd. Het parcours van zowel de 5 kilometer loop als de 10 kilometer loop brengt je langs alle mooie plekjes van de Haarlemse binnenstad. Of je nu woont in Haarlem of er nog nooit bent geweest, het is een wedstrijd die je niet aan je voorbij mag laten gaan, vandaag geef ik je 10 redenen waarom jij deel zou moeten nemen aan de Haarlemse grachtenloop en daarbij mag ik twee Sportpakketten en 2 startnummer weggeven!  Sinds 3 weken mag ik mezelf een MUG noemen, oftewel ben ik een inwoonster van de stad Haarlem. Gelukkig kom ik ook hier aan mijn trekken als het gaat om hardlopen en wedstrijden want met enige regelmaat worden ook hier hardloopevenementengeorganiseerd. Zo vindt dus op vrijdag 26 juni de grachtenloop plaats, maar er zijn meer. Vandaag is de ZorgSpecialist Loop, op 7 juni de Letterenloop en op 27 september is de Halve van Haarlem. Genoeg in de buurt dus om aan mijn trekken te komen. Voor mij is een vanzelfsprekendheid om als nieuwbakken Haarlemse mee te doen aan de grachtenloop, maar ik heb voor jou ook 10 redenen waarom jij deel zou moeten nemen aan de Haarlemse grachtenloop!

1. VRIJMIBO
Vrijdag avond is de ideale avond om te borrelen, zeker als het lekker weer is. Met de start van de 5 kilometer om 19:30 uur en de start van de 10 kilometer om 20:00 uur kun je makkelijk uit je werk naar Haarlem komen en ben je ruim op tijd klaar met lopen om nog te genieten van de vrijdag middag borrel. En daarbij, bier is een ideale hersteldrank na het hardlopen!
2. Ontdek Haarlem
Of je nu al in Haarlem woont, er al een aantal keren bent geweest of er voor het eerst komt, hardlopen is de manier om nieuwe plekken te vinden en ontdekken. Haarlem is een stad met veel geschiedenis en lijkt qua architectuur ook veel op steden als Amsterdam en Utrecht, maar heeft toch een eigen karakter. Tijdens de grachtenloop kom je langs het Teylers museum, het Frans Hals museum, loop je langs het Spaarne en start en finish je op de Nieuwe Gracht.
3. Voor jong en oud
Of je nu alleen wilt gaan lopen, samen met vrienden of misschien wel met je gezin, het kan. Voor de allerjongste is er de 800 m Kabouterloop een sportieve uitdaging waarbij de jongsten kunnen laten zien wat ze kunnen en uiteraard na afloop ook een prachtige medaille krijgen. Ook is er de 1,5 km familyrun waarbij je samen met je kind kan lopen. Geen kinderen? Er is natuurlijk ook gewoon een 5 en 10 km parcours.
4. Goed bereikbaar
Hoe vaak gebeurd het dat er een wedstrijd plaatsvindt op slechts 500 meter vanaf het station? Bij de grachtenloop gebeurd het! Het station van Haarlem is een Intercity station
5. Een leuk en gezellig parcours
Niet alleen is het parcours de manier om Haarlem te ontdekken, het is ook nog eens een heel leuk en gezellig. Het parcours brengt je namelijk langs allemaal gezellige terrasjes waar het met een beetje mooi weer gezellig druk is en waardoor de sfeer tijdens het evenement er alleen maar beter op wordt!
6. Toegankelijke afstanden
Of je pas net bent begonnen met hardlopen en op weg bent naar de 5 kilometer of dat je een geoefende loper bent die een mooie tijd op de 10 kilometer neer wilt zetten. Beide afstanden zijn zeer toegankelijk en zorgen er voor dat het een haalbaar doel is voor veel mensen, wat de sfeer tijdens het evenement zeker ten goede komt!
7. Steun Make-A-Wish
Voor de mensen die de stichting niet kennen; Make-A-Wish Nederland vervult jaarlijks ruim 500 wensen van kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar oud die een levensbedreigende ziekte hebben. Door deze stichting hebben deze kinderen de kans om een dag te vergeten hoe ziek ze zijn en kunnen zij hun liefste wens in vervulling laten gaan, of hun wens nu is om een prinses te zijn een bezoek te brengen aan een koekjes fabriek of om een wedstrijd van hun favoriete voetbalclub bij te wonen, Make-A-Wish kan deze wensen uit laten komen. Dit jaar is deze stichting gekoppeld aan de wedstrijd met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen. Maak ook je eigen actiepagina aan op justgiving.nl
8. Goede sfeer
Haarlem is een gemoedelijke stad waar naar mijn mening altijd een gezellige sfeer hangt en waar ik nog steeds een vakantiegevoel krijg. Zeker op vrijdag avond is het altijd gezellig druk in het centrum en zitten de terrasjes lekker vol met mensen die een hapje komen eten of een drankje doen en die het alleen maar heel erg leuk vinden dat er dan ook nog mensen langs komen lopen.
9. Niet te massaal
Hoewel er heel wat mensen mee doen aan de grachtenloop en het evenement ieder jaar standaard is uitverkocht is het niet zo erg dat je tijdens het lopen continue struikelt over de mensen. Taferelen zoals bij de Dam tot Dam loop dat je de eerste 10 kilometer amper kan blijven staan door de drukte zal je hier niet mee maken. Het is een gezellig evenement waar veel mensen bij aanwezig zijn maar waar je niet bang hoeft te zijn dat je, je gedurende de gehele wedstrijd een weg moet banen tussen de mensen
10. Je kunt een gratis startbewijs winnen!
Hoewel dit reden nummer 10 is, is het niet de minste reden om mee te doen aan de grachtenloop! In samenwerking met de organisatie(SportSupport) van dit evenement mag ik 2 van jullie een startbewijs geven, 1 startbewijs voor de 5 kilometer en 1 voor de 10 kilometer beide in combinatie met een sport pakket bestaande uit een SportSupport Dopper en grachtenloop handdoek. 

Wil jij kans maken op het startbewijs met het sportpakket, volg dan onderstaande stappen:
– Laat een reactie achter onder dit bericht waarin je vermeld of je mee wilt doen voor de 5 km of de 10 km en vul in het daartoe bestemde vakje een geldig e-mailadres in.
– Like de facebook pagina van de Grachtenloop
– Like de facebook pagina van Legally-Brunette

Over 2 weken wordt de winnaar bekend gemaakt, middels een persoonlijke e-mail aan de winnaar.

Tags: , ,
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

28 reacties

 • Reageer Nicolien 17.05.2015

  Er staat een keer 26 juni en een keer 26 juli.
  Ik denk dat het juni moet zijn aangezien die op vrijdag valt. 😉
  Verder super leuk artikel.

 • Reageer Minke 17.05.2015

  Oeh ik doe graag mee voor de 5 kilometer run!

 • Reageer Yamina 17.05.2015

  Super leuke actie die je samen met de organisatie mag doen!
  Ik ben nog nooit in Haarlem geweest, al lijkt het me echt een hele mooie plaats. Het maakt me niet zoveel uit hoe veel ik zou lopen, maar als ik dan toch vanuit Brabant moet komen is 10 km wellicht meer de moeite waard. En mocht ik niet winnen, dan schrijf ik mij denk ik zelf in!

 • Reageer Leontien 17.05.2015

  Gister mijn eerste 10K gelopen in Amsterdam en nu zin om een PR te zetten! Dus motivatie is hoog!

 • Reageer joyce 17.05.2015

  Heel erg leuk! Haarlem vind ik altijd al een super leuke stad en hem hardlopend verder verkennen is helemaal top. Ben nog een beginnende loper en dit zou een leuke eerste wedstrijd zijn! Jammer genoeg heb ik geen facebook, anders had ik heel graag meegedaan voor de 5 km!

 • Reageer Lotte Vercammen 17.05.2015

  Ik heb een schop onder mijn kont nodig, want daar waar ik een half jaar geleden 5 km liep, loop ik er nu amper nog 3 voor ik met mijn tong op mijn tenen op een of ander bankje stuik. Ik doe dus mee voor de 5 km, heb ik gelijk een goeie reden om Haarlem eens te gaan verkennen.

 • Reageer Kim 17.05.2015

  Ik loop de 5 samen met mijn moeder! Heb er zin in. Wie weet zie ik je daar!

 • Reageer Nicole 17.05.2015

  Ik zou graag mee willen doen met de vijf kilometer, ten eerste omdat ik Haarlem nog helemaal niet ken en het graag zou willen ontdekken. Ten tweede omdat ik nu helemaal enthousiast ben door de redenen hierboven en ik zou alles wel eens live willen zien!

 • Reageer Gwennyn 17.05.2015

  Leuke actie zeg! Ik doe graag mee voor de 5km. Het is dan onze trouwdag nl, dus om 20:00 nog een 10k lopen vindt m’n man wat laat, maar zou zo graag weer met de Grachtenloop meedoen en dan hopelijk eindelijk m’n doel van 25 min halen! 😉

 • Reageer Mieke 17.05.2015

  ik wil,graag de 10 km doen, loop eigenlijk alle jaren mee met jullie loop, dus graag

 • Reageer Tessie 17.05.2015

  Vorig jaar de 10km gelopen, wat een geweldige sfeer! Dit jaar wil ik mijn Pr op de 5km aanscherpen, het zou waanzinnig zijn als dat lukt op de grachten van Haarlem!

 • Reageer Yashica Peperkamp 17.05.2015

  Gewoon heel veel zin om 10km langs de mooie grachten in Haarlem te lopen!

 • Reageer danielle 18.05.2015

  Heel graag zou ik deze loop willen lopen Wil Haarlem eens verkennen na veel Amsterdamsche lopen.

  Xxx

 • Reageer Renate 18.05.2015

  Ik ben weer lekker begonnen met hardlopen en de Grachtenloop zou heel mooi in mijn schema passen. Mijn voorkeur gaat dan wel uit naar de 5km. Mensen zijn altijd zo enthousiast over deze loop, dat ik hem zelf graag zou willen ervaren!

 • Reageer Irene 18.05.2015

  Dit klinkt als een super leuke loop waar ik graag aan mee zou willen doen. Ik kom regelmatig in Haarlem maar heb er nog nooit hardgelopen, hier moet ik verandering in brengen!

 • Reageer Dorien 18.05.2015

  Super leuk!! Haarlem is echt een geweldige stad, daar zou ik wel 10km door willen rennen 😉

 • Reageer Lara 18.05.2015

  Oeh, wat leuk!! Ik krijg door dit stukje en alle verslagen en foto’s die ik overal tegenkom van de nike we run amsterdam echt heel erg veel zin om ook (voor het eerst!) met een hardloopwedstrijd mee te doen. Ik zou dan graag de 10 km willen lopen, als goede voorbereiding op de dam tot dam waar ik me vol goede moed voor heb ingeschreven!

 • Reageer Annick 18.05.2015

  Sporten vind ik ’t allerleukst om te doen. Ik ga in september een nieuwe uitdaging aan en dat is de 1/8 triathlon. En de Grachtenloop is dan een leuke training 🙂
  Ik ga wel dan voor de 10 kilometer.

 • Reageer Anand van Dinges 19.05.2015

  Ik doe graag mee! 10K.

 • Reageer Lorraine 19.05.2015

  Waarom ik dit pakket zou willen winnen? 1. Ik ben dol op uitdagingen en doe dit het liefst zoveel mogelijk (al vraag ik mij op het desbetreffende moment soms waar ik nou weer mee bezig ben) 2. Ik grijp elke mogelijkheid aan om een bezoekje te brengen aan het westen van het land (Twentenaar) 3. Toffe voorbereiding op de dam-tot-damloop 4. Omdat het mij gewoon weg super leuk lijkt.
  Dit gezegd te hebben wens ik je nog een fijne avond en misschien tot mails. X

 • Reageer Monique Swart 20.05.2015

  graag de 10km omdat ik weer iets fitter ben en met 1 nier weer aan het lopen en sporten ben.
  het gaat nog niet heel snel,maar afgelopen zaterdag de eerste 1okm uitgelopen, dus dit zou een mooi vervolg en doel kunnen worden.
  stap voor stap zo steeds verder en iedereen ongelijk geven….sporten is echt wel gezond!!!

 • Reageer Tineke Put 22.05.2015

  Omdat ik als echte Mug nog nooit mee heb gedaan, en het uiteraard weer is uitverkocht …..
  Mocht ik dan toch kunnen lopen dan uiteraard graag de 10k. Wellicht lopen we m dan samen 🙂

 • Reageer Jolien 22.05.2015

  Aahh leuk! Haarlem ga ik altijd winkelen en sushi eten (bij sumo ja ;))
  Ik doe graag mee aan de 5km, omdat ik nooit eigenlijk 5km wedstrijden doe! Altijd langer. Ben wel benieuwd of ik mijn PR (25.00) kan aanscherpen 😀 gooi ik er nu nog wat intervalletjes tegenaan haha 🙂
  Je liken op FB deed ik al!

 • Reageer Antje 23.05.2015

  Leuke actie! Het lijkt mij super om 10 km langs de grachten in Haarlem te lopen!!

 • Reageer Anne 29.05.2015

  Yeah. Ik doe graag mee met de 10km

 • Reageer Roxanne Allard 30.05.2015

  Yes, ik (en mijn vriendin) doen supergraag mee voor de 10 km. Ik was op het nippertje te laat!

 • Reageer Louise 30.05.2015

  Girl, you have an amazing blog!! I’m a jurist that just moved to Haarlem, and I would love love LOVE to do the 10Km Grachtenloop and see the city and canals in a new light… and that post-run beer plan doesn’t sound too bad either!

 • Reageer Sonja Stengewis 07.06.2015

  o wat baal ik er van dat ik niet een ticket heb kunnen bemachtigen voor de 10 km. Geheel in de flo zat ik om de loop in Haarlem mee te kunnen maken gaaf over die grachten . Ik ga nu heel hard duimen en je blogs door lezen .

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.