Legally-Fit: Spring je in 10 minuten fit op de trampoline + workout video

21.05.2015

Spring je fit, trampoline workout
Er staat een trampoline in de kamer, oh oh een trampoline in de kamer. Bij gebrek aan een plekje in de tuin die nog niet af is sta ik momenteel iedere avond te springen in de kamer. Vandaag laat ik een effectieve workout zien van 10 minuten voor op een trampoline en vertel ik je ook de voordelen van het springen op een trampoline. Naast de geschreven uitleg heb ik ook een filmpje voor jullie gemaakt waardoor jullie ook gelijk een klein kijkje in ons nieuwe huis krijgen, kijk je snel mee? 
Vroeger konden we geen trampoline voorbij lopen waar ik niet op wilde springen. Op vakantie, met gym of waar dan ook, ik vond het super leuk om er op te springen. Sinds kort hebben we een trampoline tijdelijk in de woonkamer staan, maar zodra de tuin klaar is zal hij daar zijn plek gaan vinden. Ja ik ben 25, maar volgens mij ben je nooit te oud om iets te doen wat je leuk vindt. Daarnaast vind ik het stiekem wel even prima dat, dat ding in de woonkamer staat, mijn instagram feed scroll ik nu door terwijl ik sta te springen en als ik iets te veel energie heb voor het slapen leef ik me nog even uit op de trampoline.

Om niet gelijk een heel gek beeld van mezelf bij de buren neer te zetten heb ik maar wel even de gordijnen aan de straat kant dicht gedaan, want eerlijk is eerlijk, het ziet er natuurlijk wel een beetje gek uit, toch? Al moet ik zeggen dat mijn filmpje nog mee valt in vergelijking met een aantal filmpjes welke ik tijdens mijn research, zo vraagt mijn vriend steeds wanneer ik ‘The Frog‘ ga doen, kan het ook behoorlijk mis gaan [wat stiekem dan wel weer heel grappig is], maar kun je het bijvoorbeeld ook in groepsverband doen.

JUMP

In onderstaand filmpje laat ik je stap voor stap zien welke oefeningen je kunt doen om in 10 minuten een effectieve workout te voltooien op en met een trampoline. Naast de workout is dit natuurlijk ook gelijk een leuk inkijkje in ons nieuwe huis!

Voordelen van een workout op een trampoline
Dat sporten/bewegen goed voor je is en veel gezondheidsvoordelen heeft is algemeen bekend. Bewegen is goed voor je immuunsysteem, verbeterd je gemoedstoestand, zorgt voor meer controle over je gewicht, verhoogt je energie level, zorgt voor een betere nachtrust en zo kan ik nog heel lang door gaan. Liever ga ik even specifiek in op de voordelen die zijn verbonden aan het springen op een trampoline.
Low-impact: springen op de grond een grote belasting is voor je gewrichten is die impact veel minder groot als je springt op een trampoline. Zelf heb ik snel last van mijn linker knie als ik veel spring bijvoorbeeld iets waar je veel minder snel last van zult krijgen als je op een trampoline aan het springen bent.
Stabiliteit: Door oefeningen te doen op een trampoline, of dit nu springen is of planken, train je je stabiliteit waar je in het dagelijks leven en bij het sporten heel veel baat bij zult hebben.
FUN: Een heel belangrijk aspect aan sporten wat nog wel eens wordt vergeten is plezier hebben in het sporten. Natuurlijk zal niet iedereen het super leuk vinden, maar over het algemeen vinden heel veel mensen het best wel heel erg leuk of ze er nu voor uit willen komen of niet.
Langere inspanning: Doordat de impact van de oefeningen minder groot is op je gewrichten is de inspanning makkelijker vol te houden en je zult daardoor makkelijker een langere tijd achtereen kunnen blijven sporten dan als je dezelfde

Bouncen
Om een beetje warm te worden gaan we bouncen op de trampoline. Bouncen lijkt een beetje op breed uit joggen en je hupt van je ene op je andere been. Zorg dat je, je armen goed mee beweegt en warm jezelf op voor ongeveer 1 minuut.


Knie raises
Als je warm bent gaan we even flink de hartslag omhoog brengen door middel van de knie raises. Op een hoog tempo probeer je, je knieën steeds hoger te brengen terwijl je, je armen goed mee beweegt. Deze oefening hou je 2 minuten vol en probeer niet alleen je knie steeds verder omhoog te brengen maar probeer de snelheid waarmee je dit doet ook steeds verder te verhogen.


Jumping Jacks
De meeste van jullie zullen deze oefening wel kennen, de jumping jack. Op het moment dat je springt spreid je je benen en armen en vervolgens kom je weer terug met je benen naast elkaar en je armen naast je lichaam.


Boxing
Wie denkt dat het bij een trampoline workout alleen maar gaat om springen heeft het mis, zie bijvoorbeeld deze oefening. Het is bij deze oefening en bij de laatste oefening wel van belang dat je trampoline op pootjes staat omdat het anders niet mogelijk is de oefeningen uit te voeren. Het voordeel van deze oefening op de trampoline uitvoeren is dat je bij het neerkomen terug veert waardoor je makkelijker weer rechtop komt te staan.
1. Ga voor je trampoline staan
2. Zak/laat je vallen op je billen
3. Kom omhoog zonder jezelf omhoog te duwen aan de trampoline
4. Stoot krachtig uit met rechts
5. Kom terug naar het midden
6. Stoot krachtig uit met links
Deze oefening herhaal je 20 keer achter elkaar

Planking
Planken op een trampoline? Ja ook dit kun je op een trampoline doen en juist de combinatie van springen en oefeningen als deze zorgt er voor dat je in 10 minuten een hele effectieve workout doet.
Je begint met een hoge plank waarbij je handen op de trampoline zijn geplaatst, zak vervolgens in door arm voor arm in een lage plankpositie te komen. Vanuit de lage plank positie duw je, jezelf weer arm voor arm omhoog naar de hoge plank positie. Deze oefening herhaal je 20 keer.

Conclusie
Wil je op een leuke manier in beweging zijn dan is een trampoline een goede optie, kaap dus snel de trampoline van je buurmeisje of kleine neefje of schaf er een zelf aan. De trampoline die ik heb is afkomstig van Storro en kost €100,00.

Sprong jij vroeger ook zo graag op een trampoline? 

 

 

Tags: , ,
Categorie: Legally-Fit, Workout
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Nathalie 21.05.2015

  Het lijkt me heerlijk om weer eens op een trampoline te staan! Lang geleden, maar blijft leuk! Helaas zelf geen plek voor in de tuin (of woonkamer 😉

 • Reageer Liz 21.05.2015

  Leuk filmpje!
  Ik ben verder heel erg benieuwd waar jullie tafel vandaan komt? Ik vind hem namelijk erg mooi 🙂

  • Reageer Stacey 21.05.2015

   Hoi Liz, hartelijk dank voor je leuke reactie! De tafel hebben we gekocht bij Jorg Steigerhout en we zijn er zelf ook erg blij mee. Groetjes, Stacey

 • Reageer Marlijn 21.05.2015

  Als kind wilde ik altijd een trampoline, gelukkig hadden vriendinnen deze wel. Ik heb het laatst weer gedaan en dat viel wel tegen, ging een stuk zwaarder haha (was wel een grote). Wel een goed idee om zo’n kleine trampoline te gebruiken!

 • Reageer Sas 21.05.2015

  Oh dit lijkt me echt heel tof<3
  Jammer genoeg geen plek voor.

 • Reageer Sudan Web inspiration | Urban Days 24.05.2015

  […] For those moms who have a trampoline, it’s time to spend some time on it! Legally Brunnete explains why. Video included. • 50 grill recipes! One of the reasons I love summer. • No bugs […]

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.