Legally-Fit: Verslag We Run Amsterdam

19.05.2015

20150516-2739
Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, duizenden meiden liepen, gehuld in het zelfde shirt door de binnenstad van Amsterdam. Van het Olympisch Stadion, via het Rijksmuseum richting de grachten en via het Vondelpark naar de finish. Over een parcours van 10 kilometer werd de stad overgenomen door deze meiden, voor de een een makkelijke afstand voor de ander een uitdaging van hun leven. Vandaag mijn verslag van We Run Amsterdam. 

Het was lang twijfelen, zal ik zaterdag nacht even doorhalen om een verslag te plaatsen, zal ik voor 1 keer de Weekly Diary overslaan om op maandag een verslag te plaatsen of doe ik gewoon lekker chill een verslag op dinsdag… Jullie zien dat ik gekozen heb voor dat laatste, maar hopelijk kunnen jullie nog een verslag verdragen na al het We Run Amsterdam geweld en alle verhalen over de Mariken loop, de Vestingloop en de marathon van Leiden.

Zaterdag slaap ik voor het eerst in zeker een half jaar uit, heel vaak wil ik uitslapen maar lukt het me niet, dit keer ben ik niet wakker te krijgen. Het kost mijn lieve M. wat moeite om me uiteindelijk uit bed te krijgen want man wat lag ik lekker en stiekem wist ik dat als ik mijn bed uit zou komen ik zo stijf als een hark zou zijn. De avond er voor, vrijdag avond, moest ik onverwachts een koelkast, gasfornuis met oven, vriezer, combi magnetron, kast en afzuigkap van 3 hoog naar beneden tillen. Mijn armen voelden als pijnlijk elastieken en mijn rug was bij iedere stap die ik zette pijnlijk en krakerig. Goed, genoeg over de pijn in mijn rug, ik besluit de Thaise tijgerbalsem van M. zijn werk te laten doen, mijn kiezen op elkaar te bijten en gewoon te gaan.

Omdat de rest van de dag de tijd voorbij vliegt wordt het nogal krap om met de trein naar Amsterdam te gaan en dus is M. zo lief me naar het stadion te brengen. Ik besluit in de auto alvast mijn lange tight om te wisselen voor een korte broek en daar heb ik in het stadion behoorlijk spijt van. Het windje en het wat latere tijdstip maakt het behoorlijk fris maar gelukkig is Fleur, het vriendinnetje waar ik mee heb afgesproken, net zo Nike beminnend als ik en vermaken we ons zeker 45 minuten in de Run2Day winkel op het terrein terwijl we ons zelf verlekkeren aan al die mooie spullen. Dat we niets hebben gekocht vind ik behoorlijk knap van ons, maar hoe lang ik mezelf in kan houden geen nieuwe short te kopen… Ik weet het niet.

11196220_916852908335697_1771115874514680533_n

Na ons zelf te hebben vermaakt in de winkel en onze laatste spullen in de lockers te hebben gedaan lopen we richting het startvak. Zelf heb ik startvak 2 maar omdat Fleur nummer 3 heeft besluit ik bij haar het startvak in te lopen, want samen lopen is immers leuker en gezelliger dan alleen. Gek genoeg voel ik geen zenuwen als we richting de start lopen. Hoe het komt? Waar ik normaal mezelf hoge doelen stel, heb ik het losgelaten. Met een rug die pijn doet bij iedere stap die ik zet zal een PR niet gaan lukken dus kan ik maar beter gaan genieten.

De eerste kilometers zijn druk en we rennen stoepje op en stoepje af, dan loopt Fleur voorop en dan ik. Ondanks de drukte kunnen we elkaar vrij goed volgen en is het een soort interval training die we doen doordat we steeds even aan moeten zetten om mensen in te halen of ergens om heen te kunnen.

20150516-2738
Vlak nadat ik onder het Rijksmuseum door ben gekomen zie ik David en hij trek nog even een sprintje om wat foto’s te maken zoals de hoofd foto en de foto hier boven. We zijn dan bijna op het 5 kilometer punt en ik loop nog steeds samen met Fleur. Het is langs het parcours lekker druk, door het lekkere weer zitten de terrasjes goed voel en dat zorgt voor heel wat extra aanmoedigen en dus gezelligheid. Vergeleken met vorig jaar vind ik het dit keer een stuk gezelliger! We lopen verder richting het Leidseplein als er naast me een meisje keihard onderuit gaat. Ik schrik me dood, maar zie uit mijn ooghoek dat ze weer opstaat en verder loopt, bikkel!

Als we eenmaal het Vondelpark inlopen zie ik Fleur ineens een printje trekken, ik wil haar volgen, maar door de hekken kan ik er niets langs. Het is vrij druk op de route en inhalen is niet altijd mogelijk, zeker niet als groepen vriendinnen met zijn vieren naast elkaar blijven lopen en van geen wijken weten. Ik besluit Fleur te laten gaan. Ik kom er niet snel genoeg door heen en ik probeer op mijn eigen manier flink door te lopen, ik let niet op de tijd, louter op hoe ik me voel. Ik voel me goed en loop lekker door vind ik zelf al heb ik inmiddels wel een ontzettende droge mond. Misschien had ik toch beter een bekertje water bij het laatste water punt kunnen pakken bedenk ik me, maar dat is op dat moment al te laat, dus ik loop door. Op kilometer 8,5 zie ik rechts van mij een bekende, Jasmine, ze heeft het zwaar en ik bied aan om met haar mee te lopen naar het stadion. Een PR ga ik toch niet lopen en ik hoop haar er een beetje door heen te helpen. Omdat ze last heeft van haar voet besluit ze te gaan wandelen en zegt ze dat ik mag gaan en dat doe ik, Ik pers er uit wat er in zit en probeer hier en daar nog mensen in te halen. Als ik het stadion in loop denk ik een laatste sprintje te trekken maar ik zie pas op dat moment dat ik nog een halve ronde moet, ik pers alles er uit en kom over de finish [waar ik niet door had dat David weer een foto maakte ;)]
20150516-2977

Mijn tijd, 52:08, geen PR, dat ligt namelijk op 51:00. Gezien de drukte en de pijn in mijn rug een tijd die ik makkelijk moet kunnen verbeteren. Hoewel ik graag een PR had willen lopen geeft dit resultaat me eigenlijk super veel vertrouwen in een nieuw PR tijdens een volgende wedstrijd. Wat mijn volgende wedstrijd gaat worden?  De KIKA run in Spaarnwoude op 31 mei en mocht ik daar geen PR lopen dan hoop ik tijdens de grachtenloop in Haarlem mijn eerste sub 50 min te lopen.

Na de finish zie ik Fleur al op me staan wachten, zij heeft helemaal een top tijd gelopen, een dik PR voor haar met een tijd van 50:25! We nemen samen onze race medaille in ontvangst, een armband van The boyscout [mag ik heel eerlijk zeggen dat ik het kettinkje van vorig jaar leuker vond?] en we lopen richting het veld. Bij de tent van Fysiomed zie ik dat het niet erg druk is en dus besluit ik te vragen of ze even naar mijn rug kunnen kijken. Ik word super vriendelijk geholpen en mijn rug wordt in een wat vreemde positie gekraakt. Na een dag zou het beter moeten voelen en ik kan nu zeggen dat het ook zeker beter voelt inmiddels.

We halen onze spullen op, ik kom nog wat mensen tegen en we lopen richting de uitgang als ik hoor ‘Heeeey ik ken jou’ gevolgd door ‘maar jij mij natuurlijk niet’. Ik weet niet wie je bent, maar je hebt in ieder geval een grote glimlach op mijn gezicht getoverd!

Eenmaal buiten staat mijn lieve M. al weer op me te wachten en rijden we terug naar huis waar ik nog van de adrenaline op de bank plof om een docu te kijken op national geographic. Ik ben tevreden en heb genoten en doe volgend jaar zeker weer mee!

© Cover foto, midden foto & finish foto by David Stegena van Urban Runners
© Foto in Run2Day shop by Run2Day

Heb jij mee gedaan en hoe heb je gelopen? Ben je tevreden? 

Tags: ,
Categorie: #Legallyfit, Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Linda 19.05.2015

  Het was heel gaaf! En je hebt een mooie tijd neer gezet. Ik heb 1.13 gelopen wat voor mij een pr is van een kwartier 🙂 ik ben dus dik tevreden.

 • Reageer Daria 19.05.2015

  Ik vond het ontzettend druk, maar wel heel gaaf om met zoveel meiden te lopen! Ik vind 52:08 ook een hele goeie tijd, een nieuw record loop je de volgende keer vast wel!!
  Jammer dat ik je niet meer gezien heb. Kwam waarschijnlijk omdat ik ongelofelijk lang in de rij stond voor mijn racepack.
  Gave foto’s trouwens 🙂

 • Reageer Minke 19.05.2015

  Wat een top prestatie en wat leuk geschreven weer je verslag!

 • Reageer Bente 19.05.2015

  Ondanks de wat lastigere omstandigheden toch een top tijd gelopen! En die sub 50? Die komt vast en zeker de volgende keer! 🙂 Ik vond het leuk om je eens IRL te zien! En wat heerlijk dat je met de auto werd opgehaald 🙂 Lucky you!

 • Reageer raounak 19.05.2015

  Wat een topper ben jij! Gefeli!!!

 • Reageer erlinde 19.05.2015

  Het blijft leuk hoor, al die verslagen. Je hebt goed gelopen, gefeliciteerd! Ik ben zelf ook blij met mijn PR van 46:11.

 • Reageer Mylene 19.05.2015

  Wauw, ondanks dat het geen PR is, is het echt wel een goeie tijd joh. Ik heb ook meegelopen en liep hem in 54.39, voor mij een PR. Ik vond het ook veel leuker en gezelliger dan vorig jaar. En ik moet zeggen dat ik het wel fijn vond om in vak 2 te starten, omdat het daar toch wat rustiger was dan in vak 3. Ik was steeds de drukte net voor. Volgend jaar weer! 😀 En op naar nog betere tijden 😉

 • Reageer Nesrin 19.05.2015

  Knap werk en zo een tijd neer weten te zetten na het gesjouw de dag ervoor vind ik knap!

  Leuk verslag zeker met plezier gelezen.

 • Reageer Suuz 19.05.2015

  Trots op je! super goed gedaan!

 • Reageer Jacquelien 19.05.2015

  “Heeeey ik ken jou! Maar jij mij natuurlijk niet…..” Haha guilty! Ik heb even geen tijd om je hele verslag te lezen omdat ik snel door moet maar mijn oog viel op deze regel. Ik reageer vanavond even uitgebreid maar ontzettend grappig om mijn onnozele opmerking terug te lezen haha!

  • Reageer Jacquelien 19.05.2015

   Zoals beloofd, nog even een echte reactie. Zo’n gek moment, ik was zoekende naar mijn vriendinnen en zag een bekend gezicht, de jouwe! Bedacht me echter pas enkele seconden later dat jij mij niet kent en hoe stom dit moest klinken, haha! Super dat je je wilde ambities heb laten varen (hoewel ik 50 minuten retesnel vind) en toch het kunnen genieten want eigenlijk is dat toch het belangrijkste?!

 • Reageer Fabienne 19.05.2015

  Knap hoor! Ik had nog een vraagje, aangezien jij zoveel hardloopt, vroeg ik me af wat jij voor een warm-up en cool-down doet als je gewoon vanuit huis gaat hardlopen? Ik weet namelijk niet zo goed wat ik kan doen..

  • Reageer Stacey 20.05.2015

   Hi Fabienne,
   Een echte warming up of cooling down doe ik niet als ik ‘even’ ga hardlopen. Wat ik wel vaak doe is even mijn heupen los draaien voor ik ga lopen en als ik meer dan 15 km heb gelopen, dan rek ik vaan nog even mijn hamstrings omdat ik die snel voel. Het is heel persoonlijk of dit voor jou werkt of dat het voor jou prettiger is om eerst goed warm te worden. Binnenkort verschijnt er een artikel over opwarmen voor het hardlopen dus hou het hier anders even in de gaten. Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag. Groetjes, Stacey

 • Reageer Anne 20.05.2015

  Wat netjes gedaan zeg! Ik heb je niet gezien, jammer, anders had ik je nog wel even aangeschoten!

 • Reageer Danielle 20.05.2015

  Netjes hoor! Onder deze omstandigheden dus echt wel een mooie tijd!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.