Legally-Fit: Voorbereiden op We Run Amsterdam

13.05.2015

We Run Amsterdam
Aankomende zaterdag is het zo ver, dan doen vele van jullie en ik zelf ook, mee aan We Run Amsterdam. Tijdens deze avond wedstrijd gaan duizenden meiden de straten van Amsterdam onveilig maken en leggen we een parcours van 10 kilometer af. Voor sommige is dit hun eerste hardloop wedstrijd, voor andere is het een van de vele leuke evenementen waar ze aan mee doen. Hoe jij ook in de race staat, vandaag geef ik je wat praktische tips om goed voorbereid aan de start te staan. 

Komende zaterdag is het tijd voor ‘het’ hardloop event van vrouwelijk Nederland, de Nike ‘We Run Amsterdam’ wedstrijd die je 10 kilometer lang dwars door de straten van Amsterdam brengt en waarna je uiteindelijk over de finish komt in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Of het nu je eerste wedstrijd is zoals voor Shirley van Styleguide of je al wat langer loopt zoals ik, het maakt niet uit, het gaat om jou en jouw doel. Zaterdag kun je vanaf 17:00 uur het stadion in en als het weer net zo een feest wordt als vorig jaar dan is het een event dat je zeker niet mag missen! Ow en niet geheel onbelangrijk, bij de finish ligt er een stylish cadeau op je te wachten.

The street is your runway
Nike staat natuurlijk bekend om de fashionable sport items die ze verkopen en als je dat combineert met een event voor alleen vrouwen dan betekend dat natuurlijk wel dat je er een beetje leuk bij wilt lopen. Het wordt je makkelijk gemaakt doordat je bij het ophalen van je racepack een T-shirt ontvangt om te dragen tijdens het evenement. Het is nu een kwestie om er de juiste broek, sport BH en schoenen bij te kiezen. Zelf ga ik voor een korte broek, als ik het weer mag geloven wordt het een graadje of 16 en dat is een prima temperatuur om in een korte broek te lopen. Als je een capri broek hebt is dat ook een prima optie, maar een lange broek is eigenlijk echt te warm. Het nadeel van lopen in te warme kleding is dat je lichaam de hitte niet goed kwijt kan en veel energie zal gaan stoppen in het koel houden van je lichaam en daardoor gaat er energie verloren die je normaal in je prestatie kunt steken.
Combineer thuis even je shirtje met de mogelijke opties die je hebt en het setje waar jij je zelf het prettigste in voelt leg je klaar of doe je al aan als je richting het stadion gaat. Zorg er in ieder geval voor dat je, je outfit niet 5 minuten voor je weg moet pas gaat uitzoeken, dat zorgt voor onnodige stress!

Maak er een dagje uit van
Het allerleukste is het natuurlijk om er samen met vriendinnen een leuk dagje Amsterdam van te maken, zeker als je zelf niet uit de buurt komt en niet iedere zaterdag in Amsterdam te vinden bent. De wedstrijd begint pas om 21:00 uur en voldoende tijd dus om te shoppen, een terrasje te pakken en lekker te eten. Nog tips nodig om lekker en gezond te eten, kijk dan eens naar de healthy hotspots in de Amsterdamse Pijp.

Plan je reis goed van te voren
Of je nu met de auto komt, met de fiets of met het openbaar vervoer, zorg dat je er minimaal een dag van te voren goed naar hebt gekeken, dit neemt namelijk de nodige stress weg op de dag zelf. Zorg dat je, je reis ruim plant want je bent niet de enige die naar het evenement wilt komen en dat kan er natuurlijk voor zorgen dat het behoorlijk druk is als je bijvoorbeeld je auto wilt parkeren. Voor de mensen die met de auto komen is er een garage onder het stadion waar je kunt parkeren, kijk op de website van de betreffende parkeergarage voor alle voorwaarden om van het gunstige tarief gebruik te kunnen maken. Bij het stadion zijn er voldoende fietsenrekken beschikbaar voor de mensen die met de fiets komen en voor de mensen die met het openbaar vervoer komen, zijn er verschillende trams en bussen die pal voor het station stoppen. Kom je met de trein vanaf station Amsterdam Zuid dan kun je ook metro 50 pakken naar Isolatorweg en uitstappen bij de Amstelveenseweg, vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar het stadion.

Voldoende drinken
De wedstrijd is vrij laat en het is daarom extra belangrijk dat je wel voldoende drinkt voor de wedstrijd, niet alleen op de dag zelf maar het minstens net zo belangrijk dat je voldoende drinkt op de dag voor de wedstrijd. Zorg dat je minimaal 2 liter hebt gedronken voor je gaat lopen, het is ook handig een flesje water in je tas te stoppen voor als je klaar bent met lopen omdat het belangrijk is je vochtbalans snel weer te herstellen.

Pasta!
Het hoort een beetje bij het hardlopen, koolhydraten stapelen voor een wedstrijd. Nu gaat het hier om een 10 kilometer wedstrijd en niet om een marathon en zul je dus over het algemeen [dit is afhankelijk van het niveau waar je op loopt] minder reserves aan hoeven spreken tijdens de wedstrijd, maar het kan nooit kwaad om de dag voor de wedstrijd en op de dag zelf wat extra koolhydraten tot je te nemen die je vervolgens tijdens de wedstrijd kunt gebruiken als extra energie. Let bij het avond eten op de avond zelf er wel op dat je niet te vet en te vezelrijk eet, want dan is de kans groot dat je een pitstop moet maken. Kies liever voor een iets lichtere avond maaltijd en eet een uur voor de wedstrijd nog een banaan of een krentenbol.

Geniet
Natuurlijk zou je iedere dag door de straten van Amsterdam kunnen rennen, maar door de straten van Amsterdam rennen met duizenden andere vrouwen die allemaal gekleed zijn in het zelfde T-Shirt en in het donker, dat is een unieke en bijzondere ervaring. Ga er lekker van genieten! Natuurlijk zou je voor een onwijs PR kunnen gaan, maar het is ook super leuk om juist gezellig met je vriendinnen te lopen. Dus wat je doel ook is, probeer er ook van te genieten want het is echt een unieke ervaring.

Update je playlist
Voor een laatste extra boost kun je nog even je playlist updaten met jouw favoriete muziek, let er daarbij op wat je qua tijd denkt te lopen op de 10 kilometer en begin met een powersong, doe er zeker ook een ongeveer in het midden en sluit de laatste 10 minuten er ook zeker weer mee af. Muziek kan je net dat beetje extra geven om harder te lopen, dus waarom zou je het niet proberen, toch? Benieuwd naar mijn playlist, deze vind je hier onder.

Wie zie ik allemaal komende zaterdag? 

Tags:
Categorie: #Legallyfit, Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Daria 13.05.2015

  Wat een handige post! Ik kom helemaal uit Maastricht, omdat deze run me zo gaaf lijkt Weet jij of je in de buurt van het stadion ook iets kunt eten of kan ik beter naar de Pijp? Misschien tot zaterdag!!

  • Reageer Stacey 13.05.2015

   Jeejtje dat is een reis Daria! Op station Zuid zit een SLA waar je lekker kunt eten en daar zit ook een sushi restaurant, voor de rest zitten er niet zo veel leuke tentjes in de buurt bij het stadion. Maar als je bij station Amstel uit stapt [daar komt de trein vanuit Maastricht] dan kun je vanaf daar makkelijk het OV nemen naar de Pijp, daar zitten de leukste eet tentjes. Veel succes alvast en misschien tot zaterdag 🙂

   • Reageer Andrea 13.05.2015

    SLA op de Zuidas is helaas dicht zaterdag. Daar wilde ik ook heen. Helaas! Wagamama is wel open!

    • Reageer Daria 14.05.2015

     Jammer dat SLA dicht is! Dan wordt het misschien toch de Wagamama 🙂

 • Reageer Sanne 13.05.2015

  Hey Stacey! Leuk artikel weer! 🙂 Heb jij je racepack al opgehaald? Is het shirt op de foto het shirt van dit jaar? Ik woon namelijk in brabant, dus haal as zaterdag pas mijn racepack op, maar ben wel heel nieuwsgierig naar het shirt van dit jaar! 😉 Succes iig zaterdag!!

  • Reageer Stacey 13.05.2015

   Hi Sanne, dit is inderdaad het shirt van 2015. Je kon echter ook kiezen voor een tanktop, maar deze was al uitverkocht toen ik me inschreef.
   Heel veel succes zaterdag en wie weet zien we elkaar nog! Groetjes, Stacey

 • Reageer Aafke 13.05.2015

  Hi! Volgens mij hanteert de P+R ‘normale’ tarieven als er een event is! Het zou jammer zijn als meiden nu verkeerde info krijgen!
  zie je zaterdag!

  • Reageer Stacey 13.05.2015

   Hi Aafke,
   Als je geen gebruik maakt van de OV functie betaal je meer dan het ‘normale’ tarief. Ik ben er vanuit gegaan dat de meeste hun auto hier zullen parkeren en geen gebruik zullen maken van het OV waardoor het ‘normale’ tarief niet van toepassing is. Ik zal het vanavond nog even verduidelijken in het artikel maar let er dus wel op dat er verschillende tarieven van toepassing zijn. Succes zaterdag! Groetjes, Stacey

 • Reageer Andrea 13.05.2015

  Wat een fijne tips! Ik moet mijn playlist inderdaad nog even update! Ik heb er super veel zin in. vorig jaar vond ik het geweldig. Ik heb daarna niet meer gelopen dus dit wordt weer de eerste race na een jaar (wel getraind natuurlijk, maar niet heel vee). Ben dus best zenuwachtig maar wil dit niet missen. Ik ga ook meelopen in Londen en Stockholm. Can’t wait!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.