Legally-Food: 10 Food Confessions TAG

16.05.2015
Havermout Mug Cake

Havermout Mug Cake

Sinds Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet deze tag online zette biechten vele bloggers hun 10 food confessions op. Een leuk lijstje om te lezen en vaak oh zo herkenbaar. Ook ik heb de nodige food confessions dus lees snel mee.

1. Havermout is voor mij de enige manier om de dag goed te beginnen. Mijn vriend stelt nog wel eens heel lief voor om een lekker afbak broodje te maken met lekker beleg, maar je maakt me eigenlijk het meest blij met een bakje havermout. Hoe vaak ik mezelf ook voorneem om met andere dingen te ontbijten, als puntje bij paaltje komt dat maak ik toch havermout.

2. Tony’s met zeezout en caramel is mijn ultieme guilty pleasure en ik kan werkelijk die hele reep in mijn eentje opeten zonder misselijk te worden. Mijn vriend zorgt altijd dat er een reep in huis is zodat ik me er aan kan vergrijpen als ik me niet lekker voel of er heel veel behoefte aan heb, maar hij is wel ergens in huis verstopt, want als ik weet waar hij is dan zou ik mezelf niet in de hand kunnen houden en zou ik hem in een onbewaakt ogenblik op hebben.

3. Alles is beter met satésaus, of het nu patat, een stokbroodje, komkommer of bloemkool is, alles is beter met satésaus. Het is misschien niet het meest gezonde sausje, maar een patatje zonder satésaus vind ik lang niet zo lekker en dan eet ik zelfs liever geen patat. Ik eet trouwens niet super veel satésaus, als ik het 1 keer in de 2 weken eet is het veel.

4. Een bolletje aardbei en 1 bolletje pure chocolade, het is mijn standaard vaste bestelling als ik een Italiaans ijsje haal. Soms doe ik nog wel eens wild en neem ik 3 bolletjes, met die derde smaak wil ik dan nog wel eens een spannende keuze maken maar afwijken van mijn aardbei en chocolade dat zal ik nooit doen.

5. Lustte ik maar mosselen. Vroeger, als in tot 5 jaar geleden, at ik geen vis. Ik lustte geen vis op visticks na en wilde het ook niet eten omdat ik er van overtuigd was dat ik het niet lekker vond. Het enige wat ik graag wilde kunnen eten waren mosselen. Waarom? Ik denk dat ik het eten van mosselen associeer met gezelligheid. Als mijn ouders vroeger mosselen aten dronken ze daar altijd wijn bij en werden ze meestal echt melig samen wat ik dan weer heel erg leuk vond. Hoe vaak ik het inmiddels ook heb geprobeerd, mosselen krijg ik echt niet weg….

6. Theeleut is ook wel mijn bijnaam op kantoor. Ik heb een grote, extreem grote, Starbucks mok op mijn bureau staan waar een halve liter thee in kan. Ik drink meestal 4 koppen thee op kantoor per dag. Ik begin meestal met een kop detox thee van Zonnatura en verder drink ik vooral veel groene thee of gember thee. Thuis drink ik ook nog minstens 2 grote koppen groene of munt thee. Die bijnaam komt dus niet uit het niets. Naast thee drink ik water, koffie en was verse sapjes. Frisdrank en wijn drink ik eigenlijk nooit.

7. Ik eet alleen eten wat er mooi uit ziet, mijn bord moet mooi opgemaakt zijn en het eten moet er mooi uit zien, zelfs een bakje yoghurt style ik met grote zorg. Als ik dat niet doe smaakt het eten gewoon niet en eet ik het niet. Ja, dit zou je een afwijking kunnen noemen en nee ik ben hier niet voor in behandeling 😉

8. De rode kool van mijn moeder is hemels, als ik bij mijn ouders eet is dat ook het gerecht waar ze me het meest blij mee kunnen maken, maar let wel het moet worden geserveerd met aardappelpuree, een gehaktbal en appelmoes uit de koelkast. Zelf heb ik nog nooit rode kool gemaakt omdat ik er heilig van overtuigd ben dat het een deceptie wordt.

9. Ik denk de hele dag door aan eten en heb geen rem, ik neem daarom altijd afgemeten porties mee naar werk omdat ik anders niet meer kan stoppen. De hele dag door ben ik aan het bedenken wat ik allemaal zou kunnen gaan eten die avond, de volgende ochtend, in het weekend en ga zo maar door.

10. Aardbeien helpen tegen mijn buikpijn, daar geloof ik heilig in sinds dat ik op 5 jarige leeftijd dit heb geleerd van een Griekse man. Tijdens onze vakantie op Corfu had ik ontzettende pijn in mijn buik en hij gaf me toen aardbeien met slagroom. Of het nu bijgeloof is of niet, ik geloof er heilig in dat het werkt!

Wat zijn jouw food confessions? 

Tags: ,
Categorie: Legally-Food
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer joyce 16.05.2015

  Leuke confessions! Die aardbeien truc tegen buikpijn ga ik ook eens proberen als het weer drama is. Je weet maar nooit!!

 • Reageer Deisy 16.05.2015

  Wat fijn en leuk om te lezen zeg haha! Van de aardbeien wist ik niet dus dat is iets wat ik zeker ga proberen! En dat satésaus verhaal herken ik wel haha: alles is gewoon inderdaad lekkerder met satésaus hehe. X

 • Reageer Noémi 16.05.2015

  Ik herken zo goed wat je zegt in het ‘denken aan eten all day’ echt super irritant als ik eindelijk weer eens goed bezig ben met gezond eten, want dan denk ik ook alleen maar aan unhealthy food 🙁

 • Reageer lonneke 16.05.2015

  Ah leuk dat je hem ook gedaan hebt! Is bij mij ook van de week online gekomen.
  Herkenbare dingen heb je in je lijstje gezet! Havermout is gewoon geweldig <3
  En van die aardbeien ga ik proberen!
  liefs Lonneke

 • Reageer Marleen 18.05.2015

  Leuk lijstje. ik herken wel een aantal punten zoals het theeleut-zijn en het mooi opmaken van mijn eten, al ben ik daar soms te lui voor want: trek! En Tony’s karamel-zeezout, TO DIE FOR! Heb ik al veel te lang niet meer op…

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.