Legally-Food: Een kijkje in mijn koelkast

27.05.2015

Kijkje in de koelkast
Het is alsof ik met de billen bloot ga door een kijkje in mijn koelkast te geven. Wat ligt er allemaal in en wat is van mij en wat is van hem. Vandaag zien jullie het allemaal door een kijkje in mijn koelkast te nemen. 

3 soorten melk
We hebben in de koelkast 3 soorten melk staan. Voor M. staat er gewone melk en voor mij staat er amandelmelk en soya melk. De amandelmelk gebruik ik iedere ochtend voor mijn ontbijt en de soya melk gebruik ik om in het weekend zo af en toe eens een latte van te maken. Verder staat er, als het gaat om melk producten, altijd een bak magere Franse kwark bij ons in de koelkast en een pak Optimel Vanille yoghurt, gewoon omdat ik het het beide regelmatig eet. Ik probeer echter niet iedere dag melk producten te gebruiken omdat ik er niet altijd even goed op reageer.

Homemade

Als je goed spiekt zie je een taart vorm staan in de koelkast, dat komt omdat we zaterdag eters hadden en ik voor de gelegenheid een kwarktaart maakte. Hij werd super goed ontvangen en het recept zal dan ook binnenkort op de blog verschijnen. Naast dit homemade product liggen er een paar plakjes van de Rabarbercake in de koelkast en staan er 2 potjes met Rabarber aardbeien compote in de koelkast die ik beide afgelopen vrijdag maakte.

Frisdrank
Er staat een fles Pepsi, Fanta, Barleduc citroen en Spa Grapefruit in de koelkast, oftewel frisdrank. Nu klinkt dit als een smoesje maar de Fanta en Cola zijn overblijfselen uit de verhuis tijd. Veel mensen kwamen ons helpen met klussen en verhuizen en dan wil je natuurlijk voor ieder wat wils iets te drinken aan kunnen bieden. Inmiddels zal de prik wel van de inhoud af zijn dus kunnen we het net zo goed weg doen, kunnen we met de cola gelijk de gootsteen goed doorspoelen ;).
De Barleduc Citroen en Spa Grapefruit drink ik trouwens zelf wel eens, niet vaak maar 1 of 2 keer in de week een glas vind ik wel eens lekker als ik echt heel veel dorst heb. Beide zijn caloriearm en kun je vergelijken met spa rood, maar dan met bubbels.

Een kijkje in mijn koelkast
Sausjes

In de koelkast staan 2 bakjes met saus. Waaaht, zo veel?! Jup we hebben best veel wat dat betreft… er moet in ons huis altijd minimaal 1 potje groene pesto aanwezig zijn, een potje rode pesto, mayonaise [vooral voor M. want ik hou er niet van], knoflooksaus en voor mij het allerbelangrijkste, Satésaus. Aangezien ik niet zonder satésaus kan, moet het altijd in de koelkast staan. Mijn verslaving heb ik af kunnen bouwen en inmiddels eet ik het 2 keer per maand ongeveer, dus dat is nog best netjes.

Verse Munt
Het liefst drink ik alleen maar verse munt thee. Omdat ik niet iedere paar dagen tijd heb om een vers bosje te kopen heb ik gaande weg ontdekt hoe ik een bosje zo kan bewaren dat ik er meer dan een week mee kan doen. Ik bewaar het altijd in een goed afgesloten plastic bakje. Onder in het bakje doe ik 2 velletjes keuken papier op elkaar die vochtig zijn. Daarop leg ik de munt en daar boven leg ik wederom 2 vochtige velletjes keukenpapier.

Vleeswaren
Zelf ben ik niet zo van veel vlees eten, ik krijg snel last van mijn buik als ik vlees eet behalve van kip en kalkoen filet. Het enige wat qua vleeswaren dan ook van mij in de koelkast ligt is mijn kalkoen filet. Ik koop altijd een pakje van de Euroshopper bij Albert Heijn en ik eet het vaak op een rijstwafel met avocado en met sla. Er ligt echter nog veel meer vleeswaren in de koelkast en dan met name grillworst. Er is een gewoon stuk grill worst, een pak met plakjes grill worst en kip grill worst in plakjes, allemaal van mijn Lieve M. want ja zoals je misschien wel al vermoed, hij is er gek op.

Groente
Omdat we fruit altijd buiten de koelkast in de fruitschaal bewaren ligt dat dus niet in de koelkast. Gek genoeg hoor ik van veel mensen dat zij hun fruit wel in de koelkast bewaren maar dit schijnt de kwaliteit van je fruit niet ten goede te komen. Qua groente hebben we dit keer sperzibonen, rucola, gemengde sla, courgette, een winterwortel en een komkommer in de koelkast liggen. We gingen Pasta pesto maken [het recept hebben we iets veranderd inmiddels, een update volgt] en daar hadden we, voor 4 personen de nodige sperziebonen voor nodig. We eten eigenlijk iedere avond wel groente en dingen als een courgette vind je bijna dagelijks in onze koelkast. Maar we hebben ook wel wat groente in de vriezer zoals doperwten en spinazie bijvoorbeeld.

Wat mag niet ontbreken in jouw koelkast? 

Tags:
Categorie: Food, Legally-Food
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Marjan 27.05.2015

    Leuk zo’n kijkje in je koelkasr maar… zo’n gezonde en sportieve meid eet toch geen kalkoenfilet van de euroshopper. Ga eens op zoek naar biologische. Is echt veel lekkerder en gezonder

  • Reageer Marlijn 27.05.2015

    Fijn zo’n grote koelkast! Zelf heb ik standaard eieren, kwark en groenten in mijn koelkast. Goede tip van de munt, want ik wist niet hoe je dat eigenlijk moest bewaren.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.