Legally-Food: Rabarber Aardbei Compote

26.05.2015

Rabarber Aardbei Compote
Zodra het vroeger rabarber tijd was stond er bij ons een heerlijke bak met rabarber aardbei compote in de koelkast die door mijn moeder werd gemaakt. Ik vind het heerlijk en keek er ieder jaar weer naar uit. Nu ik al jaren niet meer thuis woon heb ik het ook al jaren niet meer gegeten en dus werd het tijd om daar verandering in te brengen.

Waar ik vroeger altijd dacht dat het heel moeilijk was om een dergelijke compote te maken bleek dat echt heel erg mee te vallen. Binnen een half uurtje zat het in een potje en kon ik er van gaan genieten. Geen excuus dus om het niet te proberen, want het is simpel, snel en super lekker.

Benodigdheden
400 gram rabarber
200 gram aardbeien
2 eetlepels suiker
1 theelepel vanille suiker
50 ml water

Rabarber Aardbei Compote
Bereidingswijze
1. Snij de rabarber in kleine stukjes
2. Doe de rabarber en het water in een pannetje en verhit het geheel
3. Voeg nu ook de suiker en vanille suiker toe en laat het geheel 10 minuten koken
4. Snij nu de aardbeien in stukjes
5. Voeg de aardbeien toe aan het mengsel en laat nog eens 10 minuten meekoken.
6. Laat het geheel afkoelen, pureren is niet nodig, het is juist lekker om een klein beetje structuur er in te houden.
7. Bewaar in een weckpotje in de koelkast.

Tip: Serveer bij de havermout, yoghurt en cake.

Tags: ,
Categorie: Legally-Food, Overige, Recepten
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Getvices 26.05.2015

    Yumm!! Really going to make this recipe this weekend. We love rhubarb! 🙂

  • Reageer Renske 26.05.2015

    Yummy! Toevallig heb ik afgelopen zondag het recept voor een monchoutaart met rabarber online gezet. Ik ben echt gek op rabarber! 🙂 Het heeft voor mij ook fijne herinneringen aan vroeger. Het valt mij trouwens op dat velen nog nooit rabarber hebben gegeten. En het is zo lekker… 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.