Legally-Food: Rabarber Aardbeien cake

26.05.2015

Rabarber Aardbeien cake
Het is weer rabarber tijd en vroeger betekende dat een lading rabarber compote in de koelkast die door mijn moeder werd gemaakt. Maar er is nog veel meer wat je met rabarber kunt maken, zo maakte ik dit keer rabarber aardbeien cake.

Deze heerlijke cake is een typisch voorbeeld van weer eens iets anders en gebruik maken van de ingrediënten die passen bij het seizoen. Rabarber is van zichzelf een tikkeltje zuur, maar dit wordt weer mooi in evenwicht gebracht door de aardbeien die van nature lekker zoet zijn. Een lekkere frisse cake dus waar je zeker indruk mee maakt.

Benodigdheden:
50 gram havermout
125 gram meel naar keuze [Ik gebruikte volkoren glutenvrij meel]
2 theelepels baking soda
2 theelepels kaneel
3 grote stengels rabarber
150 gram aardbeien
30 ml honing [of een soortgelijk product]
3 eieren
5 eetlepels kokosolie

Rabarber Aardbeien cake

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij 2 stengels van de rabarber en de aardbeien in stukken.
3. Doe het meel, de havermout, de kaneel, de honing, de eieren en de kokosolie in een kom en mix het geheel goed door elkaar.
4. Voeg nu de baking soda en de rabarber toe in de kom en meng het geheel weer goed door elkaar.
5. Spatel als laatste de gesneden aardbeien toe aan het mengsel.
6. Voeg het mengsel in het cake blik
7. Snij nu dunne reepjes van de rabarber en leg dit boven in het deeg
8. Doe het geheel in de voorverwarmde oven voor 50-60 minuten.

Tip: Serveer met Rabarber Aardbeien Compote

 

IMG_8923-001

Tags: , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.