Legally-Food: Simpele pittige kippensoep

03.05.2015

IMG_8527
Als het aan mij ligt eet ik een paar avonden of middagen in de week soep. Niet alleen is soep heel makkelijk om te maken, het is vaak een gemakkelijke manier om veel groente binnen te krijgen en daarnaast ben ik nu eenmaal gek op warm eten. Deze simpele pittige kippensoep bedacht ik tijdens een bezoekje aan de supermarkt en omdat hij zo lekker is deel ik dit super simpele gerecht nu met jullie.

Het is 21:00 en na een dag werken loop ik door de supermarkt. Ik heb honger en geen zin om uren in de keuken te staan. Vanuit mijn ooghoek zie ik een maaltijdsalade naar me lachen, leuk geprobeerd maar ik wil iets anders, iets warms. Waar het idee vandaan komt, ik weet het niet maar met mijn mandje achter me aan rollend loop ik rechtstreeks richting een paar schappen en een half uur later eet ik soep. Ik sta te kijken van mijn eigen inspiratie en ben ook nog eens verbaasd over hoe makkelijk dit lekkere gerecht smaakt.

Ingrediënten:
Potje kippen bouillon
1 zak van 400 gram pittige Thaise roerbak groente [AH]
1 kruiden bouillon tablet [ik gebruikte de zoutloze en glutenvrije van Damhert]
400 ml water
90 gram Udon Noodles

Bereidingswijze:
1. Zet een pan op het vuur
2. Doe hier in het potje bouillon
3. Voeg 400 ml water met het blokje bouillon toe
4. Zodra het geheel kookt zet je het vuur laag en voeg je de groente en udon noodles toe
5. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes door pruttelen
6. Klaar!

Tags:
Categorie: Legally-Food, Recepten, Voorgerechten & Soepen
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Yamina 03.05.2015

    Om hem iets meer vullend te maken zou ik er een klein beetje kip aan toevoegen. Maar ik snap dat je om half 10 geen grote maaltijd meer gaat eten.
    Voor hoeveel personen is het trouwens?

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.