Legally-Food: Zoete aardappel muffins

01.05.2015

IMG_7974-003
We worden steeds creatiever in de keuken en gebruiken steeds meer verschillende ingrediënten om gezonde baksels voort te brengen. Een zo een voorbeeld is een muffin op basis van zoete aardappel. Hoe gek het ook klinkt het is een onweerstaanbare combinatie die je niet mag overslaan!
Na havermout met wortel, zwarte bonen brownies, pompoen pannenkoeken en avocado cake ben ik nu toegekomen aan een nieuw recept; Zoete aardappel muffins. Hoe verzot ik ook ben op zoete aardappel, en dan met name de homemade frietjes variant, ik was toch wat sceptisch bij het lezen van al die recepten. Ik bedoel, aardappel in je muffin?
Na het bakken werd me het tegendeel bewezen want niet alleen rook mijn hele huis ontzettend lekker, de smaak van de muffins was ook nog eens onweerstaanbaar! Dus ben jij net als ik een beetje sceptisch voor het gebruik van vreemde ingrediënten, wees dan niet bang, het pakt bij mij altijd super lekker uit,

Ingrediënten:
1 grote zoete aardappel
60 gram noten
2 eieren
10 eetlepels ahornsiroop [uiteraard te vervangen door honing, agave siroop etc. ]
250 gram amandelmeel [ook uiteraard te vervangen door ander meel]
125 ml amandelmelk
2 theelepels bakingsoda
1 theelepel vanille essence
8 eetlepels olijfolie

IMG_7986-002

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Zet een pannetje water op het vuur.
3. Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. De blokjes voeg je in het pannetje in het water.
4. Kook de blokjes gaar in ongeveer 8 minuten.
5. Meng de olie en melk door elkaar.
6. Voeg vervolgens het meel, de vanille, bakpoeder, ahornsiroop toe aan dit mengsel en roer goed door.
7. Voeg nu ook de eieren toe en klop het geheel goed luchtig.
8. Prak nu de zoete aardappels fijn.
9. Hak de noten.
10. Voeg de zoete aardappel en noten toe aan het mengsel en roer het weer goed door elkaar.
11. Giet het mengsel in de vormpjes.
12. Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar.
13. Smullen!

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Marlijn 01.05.2015

    Toevallig had ik gisteravond bedacht dat ik een baksel wilde maken met zoete aardappel, maar dat ik nog een recept nodig had! Handig.

  • Reageer Elma 01.05.2015

    Wat een leuk recept! Ik hou juist altijd van receptjes met ‘vreemde’ ingrediënten!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.