Legally-Life: My Car

24.05.2015

Fiat 500 legally-brunette
Al zeker 7 jaar ben ik er verliefd op, de fiat 500. Sinds het uitkomen van het nieuwe model heb ik bij iedere Fiat 500 die langs rijdt de neiging om, om te kijken en heb ik de droom er zelf eens in te rijden. Jaren gingen voorbij en mijn liefde voor de Fiat 500 bleef, maar behoefte aan een auto had ik niet, tot ik verhuisde naar Haarlem.

Als je in Amsterdam woont en werkt dan is er eigenlijk geen reden om een auto te hebben. De enige momenten dat ik het af en toe wel handig vond kon ik de auto van mijn moeder lenen of pakte ik toch maar gewoon de trein. Geen reden dus om een auto te kopen en daarbij heb je bij een auto een aantal vaste kosten per maand die behoorlijk op kunnen lopen en dat is natuurlijk zonde als je een auto dan uiteindelijk amper gebruikt.

Sinds eind april ben ik echter geen Amsterdammer meer en woon ik ongeveer 30 kilometer van mijn werk. Nu kan ik best met het openbaar vervoer naar mijn werk gaan, met de bus naar mijn ouders en met het openbaar vervoer naar de stad om dingen te doen met vriendinnen, maar ideaal is het niet helemaal. Naar mijn werk was ik tussen de 1:15 en 1:30 kwijt aan tijd van deur tot deur en hoewel dat een stuk sneller is dan toen ik heel wat jaren geleden dagelijks vanuit Amsterdam naar Maastricht ging met de trein, is het best wel veel kostbare tijd die ik er mee verlies en die ik zeker in de avond liever met mijn vriend door wil brengen dan met ‘onbekende’ in een trein. Daar komt bij dat de rit met de bus naar mijn ouders voor iemand die heel snel wagenziek is erg lang is en afspreken ook net iets makkelijker wordt als je een auto hebt.

Het was voor mij duidelijk, ik wilde graag een auto gaan kopen. Lang nadenken over wat voor een auto ik wilde hebben hoefde ik niet, de Fiat 500 stond met stip bovenaan. Het enige nadeel aan de fiat was dat hij duur is, ook tweedehands is het een auto die behoorlijk aan de prijs is. Dit komt omdat ze redelijk gewild zijn en daardoor voor een langere tijd hun waarde houden. Ik besloot daarom ook eens te kijken naar een Volkswagen Up! en een Renault Twingo, maar toen we op tweede paasdag een proefrit maakte in de Fiat 500 ben ik daar eigenlijk mee gestopt. Zoals mijn vriend het zei: ‘Die auto past gewoon bij je’ en zo voelde het ook. Bovenstaande foto dateert uit de zomer van 2009 toen ik met mijn ouders in Italië op vakantie was en zelfs op de foto wilde met een Fiat 500.

De afgelopen maand was ik ineens met grote regelmaat te vinden op de auto rubriek van Marktplaats, bekeek ik reviews van Autoweek en had ik me aangemeld bij Autoscout om op de hoogte te blijven als er een occasion werd toegevoegd die aan mijn wensen voldeed. Uiteraard was er een budget, maar daarnaast wilde ik ook graag een zwart model hebben met een wit leder stuur, ik wilde graag een usb aansluiting hebben en ook nog eens een te openen panorama dak. Dit in combinatie met mijn budget zorgde er voor dat het even duurde voordat ik een leuke auto tegen het lijf liep.

Via Autoscout besloot ik de eigenaar van de leuke auto gelijk een berichtje te sturen, de auto was namelijk zo’n €1000,00 boven het budget…. Na wat heen en weer gemail trok ik mijn lieve M. op zaterdag mee naar Heerenveen [lichte druk, ik herhaal ik oefende slechts lichte druk uit] en daar stond hij. Zodra we er aan kwamen stond hij ons aan tegemoet te blinken. De testrit ging goed en ik besloot direct de USB aansluiting te testen met Let it go van Frozen, ook dat werkte, belangrijk want alleen in de auto kun je zo heerlijk en vrij zingen en dan natuurlijk het aller liefst op foute liedjes als dit! Goed, om een lang verhaal kort te maken, we moesten onderhandelen, we kwamen er uit, ik tekende en 2 dagen later, op maandag konden we weer naar Heerenveen om hem op te halen.
Tijdelijke blog dingen9

De auto, die door mijn lieve M. liefkozend is omgedoopt tot ‘Mijn waggie’ [spreek uit als Wakkiej] heeft me al meerdere keren midden in de nacht wakker doen schrikken met de grote angst dat hij er niet meer zou staan. Mijn buren zullen het wel een rare gewaarwording vinden dat ik met enige regelmaat om 03:00 in de nacht uit het raam sta te kijken naar mijn auto, maar ik ben als de dood dat er iets mee gebeurd. Alle illusies dat ik later dus een zorgen lozen moeder word kunnen overboord want als ik al overbezorgd ben over een auto dan kan dat alleen maar erger zijn als ik ooit moeder word.

Nog iedere keer als ik hem zie staan ben ik trots, trots dat het mijn auto is en dat ik er in mag rijden en hoewel ik het op de fiets naar kantoor kunnen mis, het was immers een fijne manier om dagelijks te bewegen en tevens lekker snel, ben ik verschrikkelijk blij met mijn mooie bolide waar ik nu iedere dag in mag rijden en keihard in mag zingen.

Heb jij een auto? 

Tags: ,
Categorie: Legally-Life
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Kim 24.05.2015

  Ja ik/wij hebben een auto. Een gedeukte bekraste (zo gekocht voor 800 euro) lelijk groene Peugeot 206, met schuifdak.
  Mijn eerste auto, een kadett cabrio heeft mij verpest voor het leven. Helaas kreeg Danny er een ongeluk mee, totalloss… Een cabrio is dus mijn grote liefde, naast man en Kids 🙂
  Omdat wij de auto weinig gebruiken kozen we ruim 2 jaar terug voor een goedkoop tussen modelletje. Met het idee; we rijden er een jaar mee. Hij rijdt nog als een zonnetje, dus nu toch eerst maar kunststof kozijnen. Red. We hebben een dure lange wensenlijst!

 • Reageer Bente 24.05.2015

  Het is ook echt een pracht autootje!

  Wij hebben zelf een Renault Clio (die we ons rode race monster noemen). Prima autootje en hoewel ik hem niet vaak gebruik (ik werk in het centrum van Amsterdam) ben ik heel blij dat we hem voor de deur hebben staan 🙂

 • Reageer Kim 24.05.2015

  Oh my.. Een fiat 500 is echt mijn droomauto. Ik vind deze auto’s zo ontzettend leuk en vrouwelijk. Jammer genoeg past er geen kinderwagen in de kofferbak dus moet ik nu opzoek naar een andere auto.

  Liefs,
  Kim

 • Reageer Stephanie 24.05.2015

  Ik heb een auto ja, een volvo V40, al is die niet echt van mij. Ik heb een bedrijfswagen. Maar ik heb hem wel zelf mogen uitkiezen :-).

  Met zo’n fiat 500 heb ik eens een dag gereden als vervangwagen. Maar dat auto’tje had de lichtste motor denk ik die erin kon zitten dus ik vond die niet zo leuk rijden. En ik ben ook nogal een grote dus ik heb ook liever wat ruimere auto’s :D.

 • Reageer Andrea 24.05.2015

  Wat een heerlijk autootje! Veel plezier ermee 🙂

 • Reageer Léonie 24.05.2015

  Wat een prachtige auto! Ik wil hem ook in het zwart of in het parelmoer maar hij is nu echt ver boven mijn budget. We hebben nu een Ford voor de deur staan en aangezien mijn ouders in het buitenland wonen, pak ik dus heel vaak de auto. Scheelt toch behoorlijk wat reistijd. Als ik aan een eigen auto toe ben wil ik heel graag een Fiat 500. Veel plezier ermee! <3

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.