Legally-Me: My weekly Diary #18

04.05.2015

Tijdelijke blog dingen
Het was weer een bijzondere week, onze eerste week in Haarlem, Koningsdag, het finaal leeghalen van mijn ‘oude’ huis, mijn eerste rondjes hardlopend door Haarlem, maar als klap op de vuurpijl kocht ik ook nog eens mijn eerste auto! Tijdelijke blog dingen1
Maandag
Het is Koningsdag! Na het fiasco van vorig jaar was mijn zin in Koningsdag enigszins weggezakt. Gelukkig konden we rustig beginnen met een ontbijtje en wat rommel dingen in het huis terwijl mijn vader iets later aansloot om wat dingen te verven. Rond 2 uur waren we in het centrum van Haarlem alwaar we hadden afgesproken met wat vrienden. Het werd mijn eerste Koningsdag buiten Amsterdam maar wat een verademing! Goed dit klinkt echt heel suf maar in Amsterdam is het zo druk en is vrijwel iedereen zo dronken dat ik het feestje eigenlijk niet zo boeiend meer vond. In Haarlem is het ook heel druk en gezellig maar niet te druk en ik heb geen kotsende mensen in de goot zien liggen. Anyway, we stonden lekker op een plein met goede muziek en niet geheel onbelangrijk in de zon, wat wil een mens nog meer?
Omdat zowel M. als ik redelijk uitgeteld nog waren van alle verhuisperikelen besloten we rond etenstijd af te haken en trakteerde we ons zelf op een etentje bij Shabu Shabu onder het motto dat sushi altijd een goed idee is. Na het eten was M. zo lief om met me mee te fietsen naar station Heemstede-Aerdenhout waarvandaan ik de trein naar Amsterdam zal nemen. Het is echt heel dicht bij ons huis maar stiekem vond ik het wel super fijn om er eerst even samen heen te fietsen. Eenmaal thuis besloot ik weer eens in bad te gaan liggen want als je er een hebt na jaren afwezigheid dan moet je er natuurlijk wel gebruik van maken! Na het kijken van een serie op de bank waren we redelijk uitgeteld en plofte we in bed.

Tijdelijke blog dingen2
Dinsdag

De wekker ging om 06:15, WAAAAAAH! Met een nerveus gevoel stond ik op, alsof ik zou gaan beginnen aan een nieuwe baan ofzo. Ik merkte dat ik nog even mijn draai moet gaan vinden in het huis, maar dat komt zeker goed. Ik verwonder me trouwens nog steeds over het feit dat dit ons huis is, zo mooi dat het is. Na mn ontbijt fiets ik naar het station en neem ik de trein, metro en benenwagen. Ja het is even iets anders als 20 minuten op de fiets, maar als het goed is, is dit een tijdelijke oplossing want we zijn nog steeds hard op zoek naar een geschikte fiat 500 (tips zijn welkom). Ik ben een uur en een kwartier onderweg en ben dan op kantoor, voordeel is wel dat ik gelijk wakker ben. Na werk komt M. me ophalen en gaan we naar het oude huis in Amsterdam om het schoon te maken voor de oplevering en om nog wat laatste spullen mee te nemen. Onderweg naar huis geef ik nog wat spullen af bij een vriendin en rijden we richting het station. Nee, ik word niet op de trein gezet maar moet mn fiets nog even naar huis brengen. Na het fietsen en opruimen van de spullen is het al weer bijna 11 uur en baal ik dat ik weer niet heb kunnen hardlopen…..

Tijdelijke blog dingen3
Woensdag

Vandaag gaat mijn wekker nog vroeger, grrrrr, ooit gezegd al dat ik geen ochtend mens ben? Hoe dan ook, het is niet anders en ik zal het er maar mee moeten doen en dus zit ik al weer veel te vroeg op de fiets naar kantoor. Na werk is M. nog even thuis voor dat hij gaat sporten en ik vertel mezelf en M. ondertussen minstens 100 smoesjes waarom ik niet zou hoeven gaan lopen, de belangrijkste is, is dat ik zo verschrikkelijk moe ben… Uitendelijk weet ik mezelf toch naar buiten te slepen, ik denk dat mijn nieuwe outfit de doorslag gaf, en ga ik lopen. Ik doe maar iets, zo goed ken ik de weg namelijk nog niet, maar het voelt goed, al ga ik voor mijn doen wel erg hard, oftewel ik loop 4;53 per kilometer! Helaas valt mijn horloge de laatste km uit, iets met een niet opgeladen batterij, oeps. Ik duik snel het bad in en merk dan pas goed hoe diep ik ben gegaan want ik ga bijna out als ik er uit stap. Reden genoeg dus om vroeg naar bed te gaan.

Tijdelijke blog dingen4
Donderdag:

Omdat M. en ik vanavond even nog wat moeten kopen en ik dus niet met het ov terug naar huis ga bedenk ik me dat het handiger is om lopend naar het station te gaan, want he, wat is nu heel 2 kilometer, toch? Jup, hardlopend is dat niets, maar wandelend op ballerina’s? Laten we zeggen dat ik een beetje dom ben geweest en dit de laatste keer was, in ieder geval op dit soort schoenen. Na werk komt M. me ophalen en gaan we naar de Woonfabriek om lampen voor boven de eettafel te kopen. Helaas zijn ze niet op voorraad en bestellen we ze waarna we naar ons ‘oude’ huis gaan om de laatste spullen op te halen. Hoewel het inmiddels al tegen 8 uur is rijden we op de terugweg nog even langs de ah en maak ik snel een soepje, pittige kippensoep. De rest van de avond rommelen we wat in het huis.

Tijdelijke blog dingen5
Vrijdag:

Weer vroeg op de fiets naar het station en naar kantoor. Wat ben ik blij dat het vrijdag is en het dus bijna weekend is! In de trein heb ik de auto van mijn dromen gevonden op AutoScout24 en ik ben de hele dag zo enthousiast en opgewonden door het vinden van de auto dat mijn collega’s me zelfs door de gang zien huppelen. Na het werk gaan we naar Brasserie 10 voor de verjaardag van mijn moeder waar we een hapje eten. Eenmaal thuis ploffen we lekker samen op de bank en kijken we nog lekker even een serie.

Tijdelijke blog dingen6
Zaterdag:
Gelukkig hoeven we vandaag niet mega vroeg ons bed uit, heerlijk! Om 10 uur komt de hulptroep die onze zolder aan het doen is, maar dan zijn wij al aangekleed en wel aan het ontbijten. We rijden naar Heerenveen, een behoorlijk stukje rijden, maar wel met een goede reden. Via internet heb ik daar bij een dealer namelijk mijn droomauto zien staan, een occasion, en na wat heen en weer gemail hebben we besloten er heen te gaan. Als ik hem zie probeer ik niet te enthousiasts te reageren, er moet immers nog over de prijs onderhandeld worden, maar wow wat is hij mooi! Ik ben al de hele dag op van de zenuwen maar als ik eenmaal in de auto stap voor een proefrit is het weg, ik weet het zeker dit is hem. Daarna begint natuurlijk nog het onderhandelen en hoewel ik liever nog iets meer van de prijs af had gewild ga ik voor 250 euro ook niet de auto van mijn dromen laten lopen. Met een smile van oor tot oor rijden we naar de moeder van M. die jarig is. Inmiddels hebben we ook ontzettende honger want na het ontbijt hebben we niets meer gegeten en het is inmiddels al half 5! Gelukkig is er eten in overvloed bij de moeder van M. en vieren we gezellig haar verjaardag. Op de terugweg naar huis doen we nog even boodschappen. Ik ben na 5 nachten slecht slapen, vroeg op en heel veel spanning en stress zo moe dat ik een bad neem. Van vermoeidheid ga ik bijna out dus om 10 uur lig ik al in bed en val ik als een blok in slaap.

Tijdelijke blog dingen7Zondag:
Ik word wakker na een nacht heerlijk te hebben geslapen en natuurlijk met het idee dat ik morgen, maandag mijn auto op kan halen, hoe tof is dat? M. moet voetballen dus na het ontbijt gaat hij de deur uit en maak ik me klaar om te gaan hardlopen. Ik doe eerst een bekend rondje van 4 kilometer en loop dan 6 kilometer naar zijn voetbalclub om hem in actie te zien. Na de voetbal rij ik met hem mee naar huis, ik vind 10 wel een prima afstand en thuis ga ik na het douchen nog lekker wat aan de blog werken en regel ik de verzekering voor mijn auto. Als avond eten hebben we beide onwijs veel zin in pannenkoeken en wat doe je dan? Jup dan ga je pannenkoeken pakken! Heerlijk! De rest van de avond ploffen we lekker op de bank en ben ik stiekem wel een beetje nerveus om morgen mijn eerste eigen auto op te halen.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Tessa 04.05.2015

  Supergaaf en yaaay Haarlem is zo kneuterig gezellig 😉 veel plezier vandaag!

 • Reageer joyce 04.05.2015

  Wat een leuke diary weer! En wat heerlijk dat je zometeen je droom auto hebt!!

 • Reageer Yamina 04.05.2015

  Wat een fijne week in je eigen huis! En ontzettend gaaf dat je een fiat 500 hebt! Ik wil niet voor moeder spelen, maar let je wel een beetje goed op jezelf?

 • Reageer Marlijn 04.05.2015

  Drukke week, niet gek dat je zo mooi was! Fijn dat je nu een auto hebt gevonden, ziet er mooi uit! Hopelijk verloopt deze week wat rustiger 😉

 • Reageer Marlissa 04.05.2015

  Leuk! Veel plezier met je auto!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.