Legally-Fit: Verslag KIKA Run + VLOG

02.06.2015

IMG_9116
Afgelopen zondag liep ik in Spaarnwoude mee aan de Kika Run, een hardloopwedstrijd die geheel in het teken staat van dit goede doel stond. Een doel waar je wel een stapje harder voor gaat lopen en waar ik me zeker wel voor in wil zetten en dus deed ik mee. Geheel tegen alle verwachtingen in liep ik een nipt PR op de 10 kilometer en vandaag mijn VLOG verslag van de race.

Voor het eerst heb ik geprobeerd een korte VLOG te maken, ik merk dat ik nog erg moet wennen aan het vloggen en ik alles wat ik denk hardop aan het vertellen ben en ik dus vooral heel veel aan het woord ben. Toch hoop ik dat jullie het leuk vinden en kunnen waarderen. Omdat ik tijdens het lopen niet heb gefilmd schrijf ik nog wel gewoon een wedstrijd verslag.


Wedstrijd verslag

Na lang wikken en wegen besluit ik toch de wedstrijd te gaan lopen. De afgelopen week heb ik verschrikkelijke last van mijn buik, maar of ik nu in bed lig of aan het hardlopen ben, dat maakt niet zo heel veel uit, pijn heb ik toch wel en volgens de dokter kun je altijd beter veel bewegen dan in bed liggen als je pijn in je buik hebt, dus ik ging.

17724944794_c775dc492d_o-001Na een korte warming-up in het startvak vertrok ik als een van de eerste, heerlijk. Omdat ik ook nog eens begon op een tempo van 4:30 per kilometer bleef ik de ergste drukte ook nog even voor. Een snelle start is trouwens echt heel typisch iets wat bij mij hoort. Op de een of andere manier kan ik gewoon niet rustig starten, ik zit dan zo vol van de adrenaline dat ik wel moet.

Mijn redding van die snelheid was het grote stuk dat we omhoog moesten lopen ter hoogte van 1,5 kilometer. Gedurende ongeveer een kilometer liepen we omhoog met daarin ook een heel stuk vals plat. Mijn tempo ging iets naar beneden maar het was nog steeds behoorlijk snel. De gedachte dat we ook weer naar beneden zouden gan hield me op de been want rond 2,5/3 kilometer voelde ik me niet oke, zo niet oke dat ik er aan dacht om te gaan wandelen. De pijn in mijn buik was niet te harden en de wind en regen maakte me zo koud dat mijn bui er ook niet beter op werd.

Eenmaal beneden kwamen we uit bij het water, een grote open vlakte waar we langs rende en waar de vol wind tegen hadden. Gelukkig was wel duidelijk zichtbaar dat het niet een oneindig stuk was maar zag ik al dat we ergens halverwege het water naar links moesten, dat verzachtte het geheel een beetje en beschut tussen de bomen warme ik weer een beetje op.

Wat er met me gebeurde ter hoogte van 5,5 kilometer, ik weet het niet. Ik liep beschut tussen de bomen, geen wind, geen regen, mijn muziek stopte er even mee en ik ging, ik vloog en ging als een malle. Die flow hield ik vol tot een kilometer of 8. In mijn hoofd heb ik echt iedere 100 meter die volgde, hetgeen er 20 waren, afgeteld. Ik probeerde aan te zetten en was als een kind zo blij toen ik het bordje van 9 kilometer zag staan. Ondertussen was mijn broekje ook nog eens gaan schuren hetgeen een schuurplek veroorzaakte, iets waar ik echt nog nooit last van heb gehad. Alles wat ik wilde was zo snel mogelijk naar de finish. Het laatste stuk was op onverhard terrein, lastig als je moe bent en al veel hebt gegeven maar ik probeer me te vermannen en door te gaan. Naast me loopt een man met een shirt waarop gedrukt staat, Team Amber, hij heeft het zwaar. Ik weet niet wie Amber is, maar de gedachte aan het doel waar we voor lopen zet me weer even met beide benen op de grond, wat nou moe, een schuurplek en pijn in je buik, hup, gas op die lolly!

18159207400_04a23f654d_o
Als ik over de finish kom is natuurlijk het eerste wat ik doe het stop zetten van mijn horloge. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet mee bezig ben geweest tijdens het lopen, die droom van een sub 50 tijd speelde heus wel een rol, maar de tijd is 50:48 een PR en dat vind ik toch echt wel een prestatie gezien de omstandigheden.

Normaal vind ik genieten erg belangrijk en gezien de pijn in mijn buik heb ik dat niet echt gedaan, maar ik ben wel blij te hebben gemerkt dat mijn buik de uren erna weer even rustig was. Hardlopen werkt voor mij dus als een soort pijnstiller, hoe moeilijk dat misschien ook valt uit te leggen aan andere, voor mij werkt het heel goed.

Eenmaal thuis heb ik snel een douche genomen om weer warm te worden en natuurlijk een kopje thee. Geen medaille dit keer maar wel een nieuw PR!

Tags: , ,
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Let's travel and see 02.06.2015

  Ah super leuke vlog! En wat vet dat je een PR liep! Zelfs met buikpijn, well done!

 • Reageer joyce 02.06.2015

  Super leuke vlog en leuk artikel! Nogmaals gefeliciteerd met je PR!

 • Reageer Danielle 02.06.2015

  Gefeliciteerd met je PR! Je vlog heb ik nog niet gekeken, dat doe ik vanavond wel even.

 • Reageer Manon 02.06.2015

  dit was echt leuk om te zien!

 • Reageer Mariska 02.06.2015

  Van harte gefeliciteerd!!! Vind je vlog enorm leuk, misschien idee voor vaker? 😀

  Ook al zei je paar dingen in je vlog over make up. Misschien leuk voor een artikel. Ik vind het altijd moeilijk wat ik moet dragen met hardlopen.

 • Reageer Fabienne 02.06.2015

  Leuk die vlog, moet je vaker doen! Gefeliciteerd met je PR!

 • Reageer VanDaalEnzo 02.06.2015

  Grappig, zoals je weet volg ik.je al een tijdje. Hoorde nu voor het eerst jouw stem en moest lachen. Klonk heel anders dan ik had verwacht, grappig hoe je een beeld van iemand hebt hè?! 🙂

 • Reageer anoniem 02.06.2015

  Hoe hou jij je lunars zo steeds zo mooi schoon? Afgelopen zondag ook gerend in de regen en beetje modder..maar krijg de vlekken niet weg…

 • Reageer Lis 02.06.2015

  Super leuke vlog!!! 🙂 vaker doen hihi

 • Reageer Lola 03.06.2015

  Leuke vlog!!! Ben nog benieuwd naar welke vloer je in huis hebt

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.