Legally-Food: 10 Healthy Hotspots in Haarlem

04.06.2015

Healthy Hotspots Haarlem - by Lima
Sinds een maandje woon ik in het mooie Haarlem. Waar je misschien denkt dat ik alle healthy hotspots uit de Pijp achter me heb gelaten en nu moet lunchen met een bruine boterham met kaas die heeft het helemaal mis, want er zijn heel veel healthy [en niet zo healthy maar wel heel lekker] hotspots te vinden in Haarlem. Reden genoegd dus om vandaag een lijstje met 10 healthy hotspots in Haarlem aan jullie te presenteren. 

De afgelopen weken krijg ik vaak de vraag of ik niet heel erg moet wennen nu ik niet meer in Amsterdam woon maar in Haarlem. Mijn antwoord is heel simpel, nee. Allereerst is het een stukje van 20 minuten tussen Amsterdam en Haarlem en daarbij vind ik Haarlem een ontzettende leuke stad met heel veel leuke hotspots. Zoals jullie weten ben ik gek op lunchen buiten de deur met vriendinnen of met mijn lieve M. dus ik heb al de nodige adresjes verzameld waar je lekker docht gezond kunt eten en die deel ik maar al te graag met jullie, want Haarlem is meer dan de moeite waard om een bezoekje te brengen!

1. Blender

Met stip op 1 staat Blender. Inmiddels ben ik al 3 keer bij dit tentje geweest en de kaart is echt geweldig. Van yoghurt, een acai bowl, boekweit wraps, oathies tot slowjuices de kaart heeft voor ieder wat wils. Hoewle je binnen leuk kunt zitten is het helemaal ideaal als het lekker weer is aangezien het terras van Blender heerlijk in het zonnetje ligt en je eten dan ook gelijk een stuk beter smaakt. De prijzen zijn redelijk doch aan de hoge kant en helaas in de bediening niet erg goed, maar als je eenmaal je eten en drinken hebt dan ben je dat al snel vergeten.
Blender – Kleine Houtstraat 138

2. Anne & Max

Bij Anne & Max kun je met ieder soort gezelschap terecht want hier hebben ze echt voor ieder wat wils, van kinderen tot je oma, iedereen wordt vrolijk van de menu kaart van Anne & Max. Heel fijn is dat ze glutenvrij brood serveren, glutenrvije brownies hebben en zelfs rijstwafels. De koffie is van een hoge kwaliteit en ook daarvoor kun je zeker langs komen. Hoe dan ook, echt een aanrader.
Anne & Max – Zijlstraat 41
Healthy Hotspots Haarlem - Spaarne 66
3. Spaarne 66

Gelegen aan het mooie Spaarne ligt Spaarne 66 een leuk en knus restaurant wat ik door Tessa heb leren kennen. Met een diverse kaart kun je hier op ieder moment van de dag terecht, of je nu een lekker ontbijtje wilt hebben, een gezonde lunch of lekker wilt dineren, het kan. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig om plaats te nemen op het terras waar je heerlijk van een drankje kunt genieten.
Spaarne 66 – het gelijknamige adres, Spaarne 66

Healthy Hotspots Haarlem - BOS
4. Bos

Helaas kun je hier niet eten, althans er zijn maar een paar plaatsjes, maar to-go is minstens net zo lekker. Bij bos serveren ze de heerlijkste slowjuices, smoothies, salades en soep die iedere dag weer vers worden gemaakt. Het voordeel is dat ze sinds kort tot 20:00 uur open zijn en je zo dus gemakkelijk ook uit je werk nog een gezonde maaltijd kan scoren.
Bos – Kleine Houtstraat 22

5. Jetties

Hier kun je volgens vriendinnetje Rianne de beste Pompoensoep eten, dus dat moet wel goed zijn! Jetties is een tamelijk groot restaurant waar je voor de lunch en diner terecht kunt. Een high tea of een stukje taart is ook mogelijk en alles wordt bereid met biologische ingrediënten. Naast al het lekkers in het restaurant verkopen ze ook de nodige healthy items in een klein hoekje van de zaak en kun je ook stukjes taart meenemen of bestellen.
Jetties – Kruisweg 57

6. Hofje zonder Zorgen

Midden in de grote winkel straat van Haarlem is het Hofje gevestigd. Het is een schattig en knus ogend restaurant waar je de lekkerste gebakjes, salades en broodjes voorbij ziet gaan. Of je nu een glutenvrij broodje met avocado wilt of een omelet, er is voor ieder wat wils van het ontbijt tot aan de high tea.
Hofje zonder zorgen – Grote Houtstraat 142A

Healthy Hotspots Haarlem - Kukicha
7. Kukicha

Wil je gewoon even een kopje koffie of thee drinken, een beetje rondsnuffelen in de winkel en een lekker plakje cake eten? Ga dan eens naar Kukicha. Niet alleen serveren ze daar heerlijke lekkernijen die ook nog eens lactose en glutenvrij zijn.
Kukicha – Jacobijnenstraat 4

8. Bagel & Beans

Verscholen in een typisch schattig klein zijstraatje van de grote winkelstraat zit Bagel & Beans. Uiteraard zijn overal wel vestigingen van deze keten te vinden, maar lekker is en blijft het. Of je nu alleen komt voor een kop goede koffie, een lekker vers sapje of een bagel, het blijft altijd een goede keuze.
Bagel & Beans – Gierstraat 49

9. Sissy Boy Daily

In de winkel van Sissy Boy zit DAILY de lunchroom van Sissy Boy waar ze naast sapjes, thee en koffie ook heel veel lekkers op de menu kaart hebben staan. Van een ontbijtje met yoghurt tot een spelt desem boterham met humus. Uiteraard is ook DAILY volledig in de leuke Sissy Boy stijl aangekleed en het is dus wel een beproeving om je hand op de knip te houden met zo veel verleidingen om je heen.
Sissy Boy – Barteljorisstraat 25

10. De Yoghurt Barn

Oké, helemaal eerlijk is nummer 10 niet, want ze zijn nog niet open.  Sinds 20 augustus zijn ze open! Des al niet te min gaat binnen een maand de nieuwe vestiging van de Yoghurt Barn geopend worden in de Kruisstraat in Haarlem. Nu weten de meeste van jullie wel dat ik verslaafd ben aan de yoghurt barn en er het liefst ieder weekend te vinden ben dus dat de opening van een vestiging in mijn nieuwe woonplaats als geroepen komt! Bij de yoghurt barn kun je terecht voor een gezellige high tea, goede sapjes, koffie en thee maar natuurlijk ook voor de yoghurt die er in alle soorten en smaken te verkrijgen is.
Yoghurt Barn – Kruisstraat 15

Healthy Hotspots Haarlem - by Lima
11. by Lima
Nieuw in Haarlem is by Lima, deze Healthy Hotspot kun je vinden, schuin tegenover Anne&Max in de Zijlstraat nabij de grote markt. Heb je een voedselallergie of volg je een specifiek dieet dan ben je hier aan het goede adres want ze zijn werkelijk van alle markten thuis, of je nu gewoon een lekker broodje wil of geheel veganistisch wil eten, alles kan hier in dit sfeervol ingerichte restaurant met uiterst vriendelijke bediening. Heb je eens geen zin in een bietensapje met een suikervrij taartje? Je kunt hier ook gewoon een wijntje bestellen met lekkere snacks.
By Lima – Zijlstraat 65

Tags: , ,
Categorie: Legally-Food, Legally-Hotspots
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.