Legally-Food: Amandel Tulband Appel Cake

12.06.2015

Amandel Tulband Appel Cake
Amandelmeel geeft een hele bijzondere en zachte smaak aan een cake of taart, maar het is wel even uitvogelen welke verhoudingen te het beste kunt hanteren. Gelukkig lukte deze Amandel Tulband Appel Cake in een keer en viel hij bij de hele familie in de smaak, tijd dus voor het recept. 

Deze cake bakte ik met moederdag voor mijn moeder. Mijn moeder houdt niet zo van het hele moederdag gebeuren maar ik vind het toch altijd wel fijn om een dag per jaar extra te laten zien hoe veel ik van haar hou. Ze had het daarbij al een tijdje over een tulband vorm die ze graag wilde hebben en dus bakte ik deze taart in de vorm die ze dus samen kreeg. Heel makkelijk en leuk, maar weer eens iets anders dan de standaard douchegel natuurlijk.

Benodigdheden:
300 gram Amandelmeel
200 gram Bruine basterd suiker
2 Jonagold appels
6 eieren
1/2 citroen
2 theelepels kaneel
1 theelepel vanille suiker

Amandel Tulband Appel Cake

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en snij er kleine gelijke stukjes van
3. Klop de eieren in een schaal
4. schep nu het amandelmeel er door heen en voeg ook langzaam de suiker, het citroensap, de kaneel en de vanille suiker toe.
5. Voeg nu ook de stukjes appel toe aan het mengsel
6. Giet het mengsel in een goed ingevette tulband vorm [dit kan natuurlijk ook een andere vorm zijn]
7. Zet in de oven voor 40-45 minuten
8. Als je cake goed is afgekoeld kun je hem nog wat afmaken met poedersuiker.

Tags: , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Moniek 13.06.2015

    Lijkt me heerlijk! Wat een mooie blog heb je zeg, ik ga je volgen!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.