Legally-Food: Asperges met Zalm

10.06.2015

IMG_9103-001
Vorige week werd ik verblijd met een berichtje van mijn collega met de vraag of ze voor iemand Asperges mee kon nemen uit Limburg waar ze toevallig was. De groepsapp van mijn werk stroomde vol en ook ik bestelde wat van het witte goud. We besloten het echter eens anders te bereiden dan we gewend zijn, niet met ham maar Asperges met zalm. 
Asperges met zalm
Beide vinden we asperges erg lekker en zijn we het van huis uit gewend te eten met ham, witte saus en ei. Hoewel dit onwijs lekker is, wilde ik het ook wel eens op een andere manier eten en dus deden we wild en kozen we voor zalm in plaats van ham en maakte ik het sausje zelf omdat er in reguliere sausjes gluten zitten.

Benodigdheden voor 2 personen
1 kg Asperges
2 Eieren
250 gram gerookte zalm
500 ml soya melk
40 gram Maizena
50 gram [room] boter
Verse Bieslook
Peper en Zout
300 gram krieltjes


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de asperges grondig, dit is even een werkje, maar met de schilletjes kun je eventueel een soepje maken.
3. Leg de asperges in de oven met een laagje water, waar je een snufje zout aan toevoegt.
4. Plaats de ovenschaal met asperges in de oven met een deksel er op en laat 45 minuten in de oven garen.
5. Kook de eitjes voor ongeveer 6 minuten.
6. Verwarm de melk in een pannetje maar laat het net niet koken.
7. Als de melk net niet kookt draai je het gas uit en zet je het apart.
8. Smelt de boter in een pannetje.
9. Voeg de maizena toe aan de boter en roer het geheel goed door elkaar met een garde.
10. Schenk langzaam de melk er bij en blijf goed roeren.
11. Laat het geheel op een laag vuurtje staan, voeg wat zout en peper toe en blijf geregeld door roeren.
12. Pel de eitjes en snij ze in kleine blokjes.
13. Snij de zalm in kleine reepjes.
14. Bak de krieltjes in een pan
15. Haal de asperges uit de oven en giet het vocht af.
16. Voeg de saus en de eieren toe aan de oven schaal en plaats terug in de oven voor ongeveer 10 minuten.
17. Klaar! Serveer de asperges met de zalm en wat verse bieslook.

Tags: ,
Categorie: Gluten, Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.