Legally-Food: Gevulde Courgette

06.06.2015

IMG_8840
Hoewel ik vroeger echt geen groente liefhebber was en alles dat groen was het liefst liet staan heb ik in de loop der jaren een liefde ontwikkeld voor groente en dan met name voor de courgette. Dit stukje groente is zo veelzijdig dat je er alle kanten mee op kunt en er allemaal lekkere gerechten mee kunt maken, zoals deze gevulde courgette.

Zoals gezegd ben ik dol op courgette, ik maak heel regelmatig bijvoorbeeld courgette pasta, maak wel eens courgette soep, ik maak er lasagne mee en gebruik het vaak door gerechten om extra groente binnen te krijgen. Het is ook om die reden dat ik dit recept van Rens Kroes zo fijn vind, je krijgt namelijk alles in een keer binnen, groente, vlees en je koolhydraten. Dat het ook nog eens heel makkelijk te maken is maakt dit een ideaal maaltje om door de weeks te eten. De komende tijd zal ik proberen weer vaker wat avond maaltijden online te zetten, maar gezien de hectische tijden is dat er tot op heden niet echt van gekomen.

Benodigdheden:

400 gram biologische kipfilet
1 eetlepels kokosolie
120 gram zilvervliesrijst
1 bouillonblokje
2 courgettes
1 el olijfolie
2 rode uien
3 teentjes knoflook
8 grote champignons
half bosje peterselie
10 blaadjes basilicum
blaadjes van 4 takjes tijm
2 theelepels kerrie
1 theelepels geelwortel
1 theelepels laos
2 mespuntjes cayennepeper
3 eetlepels tomatensaus [deze kun je zelf maken of je kunt bijvoorbeeld tomatenpuree gebruiken met wat extra kruiden]
zout en zwarte peper

Bereidingswijze:
1. verwarm de oven voor op 180 graden
2. Snij de kipfilet in stukjes
3. Verhit wat kokosolie in een pan en bak hierin de kip stukjes.
4. Kook de rijst met het bouillon blokje gaar
5. Snij de courgettes door midden en hol ze uit met een lepel
6. Zet de uitgeholde courgette’s in de oven
7. Voeg het vruchtvlees toe aan een kom waar je ook de champignons, uien, peterselie, basilicum en alle kruiden in komen en hussel dit goed door.
8. Voeg aan de kip de 3 eetlepels tomatensaus toe en roer het geheel nog even goed door
9. Voeg nu ook de gehele inhoud van de kom toe met daarin o.a. de champignons, uien en peterselie en warm het geheel gedurende 2 minuten op.
10. Haal de uitgeholde courgette’s uit de oven
11. Vul de courgette’s met het mengsel en zet dit vervolgens nog 10 minuten in de oven
12. Na 10 minuten kun je uit serveren met rijst.
13. Eetsmakelijk!

 

Tags: ,
Categorie: Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.