Legally-Food: Kwark taart

07.06.2015

Kwark taart
Taarten bakken vind ik het leukste wat er is en zeker als er daarna mensen komen op het op te eten, want anders is de koelkast echt een no go area voor mij. Als echte zoete kauw en kwark liefhebber was het dan ook verbazingwekkend dat ik nog nooit een kwark taart had gebakken. Dat liet ik me geen twee keer zeggen en dus dook ik de ochtend voor dat we bezoek zouden krijgen de keuken in. Met behoorlijk wat stress en een wekker die op een on-zaterdag’s tijdstip ging was mijn mood niet helemaal correct. Ik was gestrest zoals zo vaak, maar meestal ben ik als ik aan het bakken ben wel redelijk rustig. Anyway, ondanks mijn stress lukte het me de taart op tijd af te krijgen, maar nu was het nog de vraag of hij wel lekker was. Gelukkig werd die vraag al snel beantwoord toen we begonnen aan het oppeuzelen van het stukje taart wat we als toetje serveerde. Een van onze gasten vroeg zelfs om een tweede stukje.

Benodigdheden
750 gram magere kwark
100 gram dadels
150 gram fruit naar keuze [ik gebruikte bosbessen]
150 gram fries roggenbrood
30 gram roomboter
20 gram gelatine [12 plakjes]
250 ml slagroom

Bereidingswijze
1. Laat de gelatine blaadjes circa 5 minuten weken in een kom met koud water
2. Hak de dadels fijn en doe deze samen met het roggenbrood in de blender tot het een mooi geheel is.
3. Smelt in een pannetje de boter
4. Voeg het mengsel van dadels en roggenbrood toe aan de boter
5. Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan en zet in de koelkast.
6. Doe het fruit naar keuze in de blender en maal fijn
7. Verhit nu het fruit in een pannetje en voeg daar de gelatine aan toe
8. Klop de slagroom goed luchtig
9. Voeg nu het mengsel uit het pannetje bij de 750 gram magere en mix goed door elkaar
10. Schep nu de slagroom door het mengsel heen
11. Giet nu het kwark mengsel op de bodem
12. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast
13. Klaar!

Tags: ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Sylvia 07.06.2015

  Ziet erg echt heerlijk uit, hopelijk heeft het gesmaakt 🙂

 • Reageer Kim 07.06.2015

  mhm deze taart ziet er heerlijk uit. Mijn vriend en ik zijn gek op kwarktaart en eten het daarom ook graag. En het is ook nog is gezellig om samen te maken!

 • Reageer Sabrina 07.06.2015

  Ziet er echt heerlijk uit!!

 • Reageer Ise 07.06.2015

  Hm deze variant wil ik zeker eens proberen! Ben ook gek op kwarktaart 😉

 • Reageer Carolien - On a Healthy Adventure 08.06.2015

  Die taart ziet er heerlijk uit!

 • Reageer Amanda 21.06.2015

  Met vrienden met een (tarwe)gluten allergie, melk intolerantie en vegetariërs (dus ook geen gelatine) ben ik nogal eens aan het zoeken naar nieuwe taartrecepten, omdat ik ze ook niet elk jaar hetzelfde voor wil schotelen. Altijd weer leuk als het geslaagd blijkt te zijn 🙂 Deze ziet er ook goed uit!

 • Reageer Eveline 07.07.2015

  Deze ziet er echt prachtig uit! Ben heel benieuwd naar de dadel-roggebrood combi (kan me er nu nog niet zo veel bij voorstellen), dus ga hem binnenkort zeker eens maken!

 • Reageer Lieke 13.02.2016

  Maar hoe krijg je dan die mooie dubbele laag? 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.