Legally-me: 10 dingen die ik doe tijdens het autorijden

25.06.2015

De 10 dingen die ik doe tijdens het auto rijden
Al bijna 2 maanden ben ik de trotse bezitster van een auto, mijn droom auto. Waar ik de eerste weken vooral krampachtig hard in het stuur kneep en uitgeput op de plaats van bestemming kwam is auto rijden nu echt tof en begin ik er steeds meer van te genieten. Keihard staat de radio aan, zin ik mee, trommel ik op mijn stuur en gluur ik naar mijn mede weggebruikers. Wat doe jij allemaal als je achter het stuur zit? Vandaag de 10 dingen die ik doe tijdens het autorijden.

1. Zingen.
Met stip op nummer 1 staat toch wel zingen. Het maakt me vaak niet uit hoe het klinkt maar zodra ik een liedje ken zing ik mee. Daar komt bij dat ik daarbij de nodige rare bekken trek en zelfs een beetje aan het dansen ben op mijn stoel. Meestal heb ik radio 538 op staan in de auto maar soms sluit ik ook gewoon mijn telefoon aan en zing ik mee met dingen als Glee, met name die lenen zich er namelijk erg goed voor om mee te zingen. Als ik bij een ander in de auto zit zing ik trouwens bijna nooit de mensen bij wie ik dat durf zijn op een hand te tellen.

2. Naar de radio luisteren.
Als ik niet aan het zingen ben dan luister ik naar de radio, Meestal heb ik radio 538 op staan en dat betekend dat ik in de ochtend luister naar Edwin Evers en in de middag naar de Frank en middag show. Beide vind ik erg leuk en om eerlijk te zijn moet ik altijd erg lachen om de grappen en grollen van deze heren. De muziek vind ik wel oke, maar het zijn vooral de grappen en grollen die me naar de radio doen luisteren. Het mooiste zou zijn dat je, je radio zo in kunt stellen dat je telkens je eigen muziek hebt maar zodra ze beginnen te praten dat je dat dan kunt horen. Waarschijnlijk ben ik de enige die dit een briljant plan vindt, maar ik vind mijn eigen muziek nou eenmaal heerlijk om op mee te zingen…..

3. Zuchten, heel veel zuchten
Zucht, weer file, zucht, springt dat stoplicht weer op rood, kan die meneer nu echt niet doorrijden, je mag hier 100 km p/u, moet je nu echt zo op mijn lip rijden? Ik zucht heel wat af als ik in de auto zit. Iedere ochtend heb ik een stuk van ongeveer 10 kilometer waar ik langzaam kan rijden en waar continue aan het opletten bent, want de een voegt in zonder te kijken, de ander zit praktisch bij je op de achterbank en weer een ander vindt het fijn om een gat van 300 meter tussen auto’s te laten ontstaan. Schelden doe ik niet echt tijdens het rijden, daar let ik ook heel goed op, maar ik praat wel veel tegen mensen [ze kunnen me toch niet horen] en ik zucht er dus ook vrolijk op los.

4. Drummen op het stuur
Is er een leuk liedje op de radio en kan ik een beetje doorrijden dan heb je een grote kans dat je me ziet drummen op het stuur. Niet heel uitbundig ofzo, ik bedoel er zijn nog steeds mensen die me kunnen zien als ik in de auto zit, maar hoewel het wellicht wat ingehouden is drum ik er rustig op los.

5. Tegen mezelf praten
“Mmmm waar zal ik straks eens mee gaan beginnen als ik op kantoor kom”, “Stac, rustig, je kan niet door de file heen” of “Niet vergeten straks dit nog even te vragen als ik thuis kom”. Het zijn van die dingen die ik ongemerkt hard op tegen mezelf zeg, mezelf afvraag of gewoon afvuur als ik in de auto zit. Naast tegen mezelf praten, praat ik ook tegen de andere weggebruikers. Tegen de ene ben ik heel vriendelijk maar tegen de ander een stuk minder, puur afhankelijk van hij rij en kijk gedrag van de persoon in kwestie.

6. Mezelf checken in mijn binnenspiegel
Ja veroordeel me maar, het ziet er inderdaad mega stom uit, hoe onopvallend ik het ook probeer te doen, maar volgens mij doet iedere vrouw dit wel eens, toch? Ik maak me niet op in de auto en het is echt alleen even om mijn haar te checken dus heel uitgebreid mezelf bekijken in de file doe ik niet, maar als ik bijna op de plaats van bestemming ben vind ik het toch wel even fijn om te checken of ik er wel goed uit zie.

7. Klagen op andere mensen
Ik zou niet willen zeggen dat ik een kort lontje heb, helemaal niet, maar als er iets is waar ik slecht tegen kan dan is het bumperkleven. Mijn auto is mijn grote trots en als ik ergens bang voor ben dan is het wel dat hij een beschadiging op loopt, niet voor niets parkeer ik mijn auto op kantoor altijd helemaal achter in de garage….

8. Eten
Eigenlijk eet en drink ik niet zo vaak in de auto, als kauwen op kauwgom tenminste niet telt, want met standaard een doosje kauwgom in de auto zit ik eigenlijk altijd kauwend in de auto. Eten in de auto onder het rijden gebeurd niet vaak dus, maar er ligt wel altijd eten in mijn auto, dit gewoon zodat ik altijd zeker weet dat ik iets zou kunnen eten als ik honger heb mocht ik ineens onwijs veel trek krijgen of flauw worden. Er ligt een zakje met gedroogde goji bessen en cranberry’s in de auto en een doosje met raw chia repen. Wel gezonde snacks dus, ik ken mezelf namelijk een zakje drop fruit duo´s is namelijk binnen 35 kilometer leeg…..

9. Bij andere auto’s naar binnen gluren
Met name als ik in de file sta zit ik de persoon achter mij, middels mijn spiegels eens even uitgebreid te bekijken. Wat voor een type is het, wat is die gene aan het doen, past die auto bij die persoon, wat voor een werk zou die gene doen en ga zo maar door. Ik vind het heerlijk om mensen te kijken en het is de manier om door de file heen te komen. Ik ben trouwens nog nooit een bekende tegen gekomen terwijl ik aan het gluren was.

10. Zwaaien naar kindjes
Ken je dat van die schattige kindjes die je vanuit hun autostoeltje op de achterbank aan zitten te kijken en je verlegen toelachen. Ik zwaai altijd terug naar ze. De een draait geschrokken zijn hoofd om en de ander zwaait enthousiast terug. Zelf ging ik vroeger ook veel zwaaien naar mensen en vond ik het geweldig als iemand terug zwaaide.

Note: Uiteraard gebruik ik niet mijn telefoon tijdens het rijden, tenzij ik de navigatie aan heb staan, maar ook dan heb ik hem niet in mijn handen. Als ik aan het rijden ben met navigatie heb ik mijn telefoon in de carkit zitten. In mijn auto heb ik een bluetooth systeem waardoor ik handsfree kan bellen en via mijn stuur mijn telefoon oproepen kan beheren. Gezien mijn verslaving aan Apple iPhone 6 Hoesjes heb ik een hele collectie, maar er zijn natuurlijk ook hele toffe Samsung Galaxy S6 Edge Hoesjes en Sony M4 Aqua hoesjes

Wat doe jij allemaal tijdens het rijden?

Tags:
Categorie: Overige
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Léonie 25.06.2015

  Haha, heel leuk om te lezen! Ik gluur ook altijd bij andere mensen naar binnen maar kan me er zo aan irriteren als mensen dat bij mij doen, haha. Bij een stoplicht zie ik ze dan al helemaal naar binnen kijken.

 • Reageer Jenn 26.06.2015

  Haha, dat zijn best herkenbare dingen. Ik doe daarnaast ook nog gekke dansjes op de muziek…

 • Reageer Nanette 29.09.2017

  Erg herkenbaar dit, haha. Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben. Vooral het hard op meezingen maak ik me schuldig aan.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.