Legally-Me: My day in Pictures 2/6

03.06.2015

PLOG
De eerste dag van een sapkuur, of toch niet? Druilerig weer, honger, klussen en vooruit werken. Vandaag neem ik je weer een dagje mee in mijn leven middels My day in Pictures van Dinsdag 2 juni. 

PLOG1
Ik wordt wakker met het gevoel alsof er een vrachtwagen over me heen is gekomen die nacht. Lekker dan, denk ik, de sapkuur moet nog beginnen en ik voel me al belabberd. Gelukkig weet ik mezelf goed toe te spreken en hijs ik mezelf uit bed, de eerste stap is gezet. Onder de douche word ik een beetje wakker maar blijf ik ook veel te lang staan. Stiekem krijg ik een beetje verlatingsangst bij het idee dat ik die warme stralen zo uit moet zetten en me door het huis moet begeven op de koude vloer.

Na me om te hebben gekleed besluit ik mijn haar maar weer eens met de stijltang onder handen te nemen. Hoewel ik het stijlste haar der stijle haren heb gebruik ik het apparaat voor het maken van krullen. Waar mijn havermout routine normaliter 20 minuten duurt kan ik die tijd vandaag mooi steken in het krullen van mijn haar.

Als ik beneden kom begin ik met een glas lauwwarm water met citroen sap en filmen. Ik hou de komende dagen een video dagboekje bij en zelfs als ik nog niet helemaal wakker ben betekend het dat ik film. Na het filmen scroll ik even door mijn Instagram en Facebook feed heen en dan is het helaas al weer tijd om naar mijn werk te gaan. Er zijn nog zo veel dingen die ik thuis wil doen en wil regelen voor de vakantie dat ik een beetje onrustig word van het idee de hele dag op kantoor te zitten. Waarschijnlijk een typisch gevalletje van omgekeerde wereld want normaal hebben mensen juist stress op kantoor, maar daar loopt alles op rolletjes gelukkig.

PLOG2
Eenmaal op weg merk ik al snel dat het druk is op de weg. Dat schijnt, bron: Edwin Evers, normaal te zijn met dit type weer. Het weer is ook niet echt om vrolijk van te worden en ik mis in de file mijn kopje koffie die me wakker houdt, want mijn ogenleden zijn zwaar. Na 20 minuten file kan ik weer plankgas, oftewel 100 km, naar kantoor en kom ik tegelijk met mijn collega aanrijden. Samen gaan we naar boven en overhandig ik haar een plakje bananencake die ik heb gebakken. Met pijn in mijn hart heb ik die afgelopen morgen staan snijden want wat had ik daar graag een paar happen in gezet! Maar ik hou me vooralsnog voor dat honger een emotie is…

Na wat e-mails te hebben beantwoord en te hebben verzonden is het tijd voor een vergadering. Hoe zeer we ook iedere week ons best doen er een kort en bondig geheel van te maken, pas 1,5 uur later komen we de ruimte uit. Inmiddels heb ik mijn maag al meerdere symfonieën horen spelen en ben ik mega slaperig. Uiteraard omdat ik natuurlijk helemaal geen energie heb. Ongeduldig wacht ik af op de bezorging van mijn sapjes.

Om 12:30 gaan mijn collega’s lunchen en ik blijf zitten, de sapjes zullen zo toch echt wel komen? Ondertussen begint mijn bui er niet veel beter op te worden en met name het idee dat ze het wellicht vergeten zijn levert de nodige stress op want ik heb helemaal geen eten bij me en eten kopen op kantoor is geen optie omdat er overal gluten in zitten. SHIT! Ik besluit om 13:00 uur te mailen en om 13:30 te bellen, allen geen gehoor. Mijn maag begint steeds harder te knorren en borrelen en mijn hoofd wordt nu toch echt wel een beetje lichtjes.

PLOG3
Om 14:00 hou ik het niet meer en bel ik. Waar normaal als je besteld je order direct in het order systeem komt, liep dat bij mij iets anders en helaas is er geen mogelijkheid om alsnog de sapjes bij me te bezorgen… Nu had ik me helemaal ingesteld op mijn sapkuur, dus ik baalde wel, een beetje, een beetje boel zelfs. Maar goed, wat doe je er aan? Ik besluit te zoeken naar eten en vind beneden uiteindelijk een groentesapje en krijg van een collega een appel. Toch nog een soort sapkuur dus….

PLOG4
Tot overmaat van ramp vieren een aantal collega’s ook nog eens samen hun verjaardag waardoor ik gedwongen ben te kijken naar taart etende mensen. Na nog 2,5 uur op mijn kiezen te hebben gebeten mag ik eindelijk naar huis om te eten, bijna begin ik te denken langs de Mac Drive te rijden als ik een grote rode vrachtwagen zie rijden met een gele M, maar ik ben sterk en rij door naar huis.

PLOG5
Eenmaal thuis maak ik een lekker kippen groente soepje omdat ik niet te zwaar durf te eten na een dag van niet eten, dan kun je volgens mij beter allemaal lichtere maaltijden nuttigen dan een grote zware. De soep is heerlijk en ik heb ook gelijk een lekkere portie als lunch.

PLOG7
Na het eten loop ik even naar de AH, dat is iets meer dan een kilometer lopen dus zo kom ik toch weer even aan mijn lichaamsbeweging. Ik haal wat dingen en neem als ik thuis ben 2 crackers met Baba Anoes met sla en kipfilet. Even weer wat aansterken.

PLOG8
Dat aansterken is wel even nodig want we gaan de kast uit elkaar halen die nu in de keuken staat en die niet in zijn geheel door het trappenhuis ging. Daardoor stond hij al weken in de keuken en dat was mij een doorn in het oog. Samen haalde we hem uit elkaar en nu hebben we eindelijk geen kast meer in de keuken staan, een stuk beter!

De rest van de avond werk ik aan deze plog en aan allemaal artikelen die ik voor volgende week aan het voorschrijven ben.

Tags: ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Getvices 03.06.2015

    Vervelend dat je sapjes niet kwamen, met name als je je daarop hebt ingesteld. Ga je nu deze week aan je sapkuur beginnen?

  • Reageer Manon 03.06.2015

    Wat stom dat de sapjes niet kwamen! Ik wil ook heel graag een detox doen, denk 3 dagen sapjes en de dagen ervoor en erna (totaal van 7 dagen) geen alcohol, zuivel of cafeïne en weinig koolhydraten. Durf alleen niet, het is steeds zo druk op kantoor etc!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.