Legally-Me: My day in Pictures

17.06.2015

plogje
Gisteren begon ik dan echt aan mijn sapkuur en had ik al hallucinaties over repen chocolade en hamburgers. Daarnaast was ik natuurlijk gewoon aan het werk, deed ik mee aan de bootcamp op mijn werk en kreeg ik weer golfles.

Nog voor ik ga slapen zet ik mijn wekker om 06:32 met de tekst ‘Joepie, je mag weer werken!’ een enigszins ironische tekst want na een vakantie heb ik altijd erg veel moeite om weer de zin en energie te vinden om weer positief naar mijn werkt te gaan of überhaubt iets te doen. Een van de gevolgen is dat er daardoor bijvoorbeeld gisteren geen artikel online is gekomen, gewoon simpelweg omdat ik er geen zin en energie voor kon vinden en geen zin had jullie met een onzin verhaal op te zadelen.

plogje1
Hoewel mijn wekker dus om 06:32 zou gaan word ik al zeker een uur eerder wakker, normaal val ik dan nog wel redelijk snel in slaap maar helaas lukt dat dit keer niet. Gelukkig zijn we wel op tijd gaan slapen en heb ik alsnog een uurtje of 6 kunnen slapen. Eenmaal uit bed, nadat mijn wekker is gegaan, spring ik onder de douche om lekker wakker te worden en gebruik ik de douche olie zeep van Rituals om er voor te zorgen dat mijn bruinen benen de komende weken niet gaan veranderen in witte en droge benen.

plogje2
Na wat twijfel over mijn outfit, zeg maar gerust dat ik gewoon 30 minuten bezig ben geweest, ben ik klaar om te gaan ontbijten, uuuh ik bedoel water met citroensap te drinken. Een ontbijt overslaan vind ik verschrikkelijk maar 3 dagen zou ik dat toch wel vol moeten houden en zeker als ik weet dat ik dus vrijdag weer mag genieten van een heerlijk havermout ontbijtje alleen al tijdens het typen verlang ik er naar. Maar goed ik maak braaf mijn water met citroensap klaar, begin aan mijn Sapkuur VLOG [voor de tweede keer want toen ik 2 weken geleden zou starten ontving ik mijn pakket niet] en kijk ondertussen het nieuws.

plogje3
Dan is het tijd om naar kantoor te gaan of, zoals mijn wekker zou zeggen, Joepie, je mag weer werken! Het is behoorlijk druk op de weg maar op de een of andere manier ben ik wel juist heel vroeg op kantoor, geen idee hoe dat werkt, maar ik hield me keurig aan de snelheid etc. Hoe dan ook ik was de eerste op kantoor na allemaal dichte deuren te zijn gepasseerd. Ik begin met een kopje thee en ga dan aan de slag. Het is dag 2 na de vakantie en hoewel ik mijn mailbox al redelijk op orde heb staan er nog wel heel veel vlaggetjes overal waar ik iets mee moet doen.

plogje4
Om 11:45 wordt mijn sapkuur bezorgd en inmiddels heb ik al best wel trek, onbewust dwalen mijn gedachten af naar tony’s met zeezout en caramel en naar havermout, maar dat zijn natuurlijk allemaal dingen waar ik wel aan kan denken maar die ik nu echt niet mag en ga eten. Ik loop naar mijn auto waar mijn koelboxje staat en zet daar de sapjes in na ze allemaal een beetje bekeken te hebben. Sojamerlk met banaan, appel, aardbei, rode bes, Citroen en Agave is mijn eerste sapje en deze iet er opvallend lekker uit en zo klinkt het ook al. Dat ik later die middag Wortel, Tomaat, Aarbei en biet moet drinken daar zie ik dan weer wat minder naar uit, maar he, je moet er iets voor over hebben om te detoxen.

plogje5
Eenmaal boven neem ik een shotje Aloë Vera Shotje en een Cranberry Shot. Beide niet erg lekker en ga dan aan sapje nummer 1, die zoals verwacht, erg lekker is en die ik zonder enige moeite weg krijg. Terwijl de rest van mijn collega’s gaan lunchen regel ik het een en ander met de stratenmaker, zit ik te kwijlen bij de aanblik van DE tas [echt serieus zelfs in mijn dromen zie ik die tas!].

plogje6
Ik ga verder met het wegwerken en iets voor 3 uur begin ik aan sapje nummer 3. Alleen al de eerste slok zei me dat sapje nummer 2 en ik geen vrienden gaan worden. Nu moet dit sapje eigenlijk voor 16:00 uur gedronken worden maar ik gaf mezelf wat langer en had hem uiteindelijk om 17:00 uur op, ook best prima. Dan is het tijd voor de bootcamp, of het verstandig is weet ik niet, ik voel me immers licht in mijn hoofd, maar ik ga het toch gewoon doen. Nu ben ik al niet echt een ster in bootcampen maar vandaag wordt het er niet beter op. Na de bootcamp rij ik naar huis terwijl ik onderweg even stop om te tanken.

plogje7
Eenmaal thuis voelt het als een ware traktatie dat ik soep mag eten, een vegetarische linzen soep met kokos, niet alleen heeft het soepje een heerlijke geur de smaak is ook geweldig! Na het eten kleed ik me snel om en in de auto richting de golfbaan drink ik het laatste sapje van de dag.

plogje8

Op mijn verzoek kreeg ik golfles nummer 3 en al zeg ik het zelf, het gaat echt steeds beter! Ik raak mijn ballen goed en ze komen ook steeds verder. Het fijne aan golfen vind ik dat je alleen maar met de bal bezig bent en even aan niets anders kunt denken. We oefenen wat dingen en gaan na 1,5 uur weer naar huis.

Eenmaal thuis kruip ik op de bank om dit artikel te schrijven terwijl mijn lieve M. naast me op de bank kruipt, met een zak chips…. hij hoeft natuurlijk niet te lijden onder mijn sapkuur regime maar man dat was even een portie zelfbeheersing die om de hoek kwam kijken.

Tot op heden voel ik me, op het heel koud hebben na, heel goed. Ik ben heel benieuwd hoe de komende 2 dagen gaan verlopen, maar daar hou ik jullie natuurlijk wel van op de hoogte.

 

Tags:
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer joyce 17.06.2015

  Respect! Ik wil het ook graag een x doen. Ik ben benieuwd of je minder last van je buik hebt nu. Ik heb een tijd vloeibaar gegeten voor mn buik en had toen echt nergens last van! Succes nog vandaag en morgen!

 • Reageer Deborah 17.06.2015

  Wat knap en respect. Ben heel benieuwd hoe je je voelt na deze dagen.
  Heb er aan zitten twijfelen of het wat voor mij zou zijn. Maar voorlopig sla ik dit even over. Ik heb voldoende aan een smoothie zo nu en dan haha.
  Succes de komende dagen!!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.