Legally-Me: My weekly Diary #24

15.06.2015

my wekkly
De Weekly Diary van vorige week stopte bij de vrijdag morgen en dat betekend dat ik wat dagen goed te maken heb met jullie. Bereid je dus maar voor op een extra lange Weekly Diary vanuit Italië met heel veel zon, ijsjes, bikini, pizza en plezier. 
my wekkly1
Vrijdag
Vrijdag nacht gingen onze wekkers iets over 03:00 uur. Dat is al vroeg maar zeker als je pas om 01:00 gaat slapen… We parkeren onze auto op Schiphol, checken in en geven dan natuurlijk toe aan de grote vakantie traditie, een kop koffie halen bij de Starbucks. De vlucht is maar 1 uur en 25 minuten en voor we het weten vliegen we over het Gardameer en landen we op de luchthaven van Verona waar mijn ouders al staan te wachten. Vanaf de luchthaven rijden we door naar het plaatsje Garda waar op vrijdag altijd markt is en waar we genieten van onze eerste Italiaanse kop cappuccino, heerlijk! Vanaf de markt doen we een boodschapje en komen we aan op de camping alwaar mijn ouders een stacaravan hebben gehuurd die beschikt over 2 slaapkamers en 2 badkamers, ideaal dus, zo hebben we lekker ons eigen plekje. Na de lunch gaan we naar het meer om daar een paar uur lekker te relaxen, een beetje zwemmen, zonnen en lezen, gewoon zoals vakantie hoort te zijn. Die avond gaan we uiteten in Lazise, mijn favoriete plaatsje aan het Gardameer en eten we de beste glutenvrije pizza die ik ooit heb gegeten bij Arco waarna een eerste echt Italiaans ijsje natuurlijk niet mag ontbreken!

my wekkly2
Zaterdag
Na het ontbijt rijden we richting Verona. Het is een van mijn favoriete steden en ik droom er al jaren van om hier eens met mn vriend heen te gaan, al was het alleen maar voor het balkon van Giuliette en Romeo, zucht, ik ben ook echt een hopeloze romanticus. Naast het balkon, de arena en een terrasje bekijken we ook de winkels, waaronder die van Furla alwaar ik verliefd word op een tas. Onthou dit want ik kan je nu al op een briefje geven dat deze binnen afzienbare tijd van mij is. Nooit gedacht dat ik een tas 500 euro waard zou vinden, maar men wat is die tas mooi. Het is een geweldige dag waarop ik ook een vlog heb gemaakt dus meer over Verona volgt binnenkort! Eenmaal terug op de camping gaan we lekker aan het zwembad liggen waarna we ons klaar maken om te gaan eten op Sermione, het schiereiland in het Gardameer. Hoe lekker mijn risotto ook is, na een paar happen heb ik al door dat hij niet glutenvrij is en ik stop dan ook abrupt met eten. Gelukkig zakt de ergste buikpijn weg en kan ik nog een ijsje eten, yeah!

my wekkly3
Zondag
Na het ontbijt gaan mijn lieve M. en ik richting het meer om lekker te relaxen, lezen en zwemmen. Ik maak een flinke slag in het nieuwe boek van esther verhoef, lieve mama, welke ik op Schiphol heb gekocht. Ik lees altijd het liefst literaire thirllers en Esther verhoef is wel echt een van mijn favoriete schrijfsters. We lunchen iedere dag lekker bij de caravan en gaan weer naar het meer. Eigenlijk wil ik om 17:00 mee doen aan de aqua zumba maar als ik zie dat niemand mee doet besluit ik te gaan hardlopen. Ik heb in tijden niet zo lekker gelopen en loop 5 kilometer binnen 29 minuten, heel erg prima als je het mij vraagt bij een temperatuur van 33 graden! Eenmaal terug is een douche wel hard nodig en koel ik pas af als we in de auto richting Lazise zitten. Aldaar ga ik samen met mijn lieve M. eten bij het restaurant waar ik al jaren kom en waar ik ook al jaren van zeg dat ik er ooit met mijn vriend wil eten en ooit zelfs zou willen trouwen. Om niet te hard van stapel te lopen besluiten we het bij eten te houden en samen genieten we van het heerlijke diner samen.

Italie
Maandag
Het is helaas al weer de laatste dag van mijn lieve M. die later die avond helaas weer terug naar huis gaat. Alleen al bij de gedachte begin ik te snikken… Gelukkig staat er een leuke dag op de planning want we huren een boot. Mijn vader wil al zo lang hij aan het Gardameer komt (zo’n 55 jaar) een boot huren en hij staat nu als een trotse kapitein aan het roer. We genieten onwijs van ons vaartochtje wat van mij nog wel veel langer had mogen duren, wat leuk is dat zeg! Na het varen gaan we lunchen waarna we lekker bij het zwembad gaan liggen voor de laatste zonnestralen van mijn lieve M. We blijven die avond op de camping omdat we eens gaan bbq-en in plaats van uit eten, net zo gezellig, lekker en qua tijd handiger omdat we mijn lieve M. zo naar de luchthaven moeten brengen. Ik vind het maar niets als ik hem achter laat in de vertrek hal van de luchthaven, ik zou nog liever met hem mee gaan, maar ik weet ook dat het goed is om nog even te blijven en te proberen tot rust te komen.

my wekkly4
Dinsdag
Na het ontbijt gaan mijn hardloopschoenen aan en ga ik richting het plaatsje desenzano waar op dinsdag altijd de markt is. Mijn ouders komen op de fiets die kant op maar een fiets huren was die ochtend helaas niet meer mogelijk voor mij. Ik vind het gelukkig niet erg en wissel het power walken af met hardlopen waardoor ik de iets meer dab 5 kilometer in minder dan 35 minuten weet te volbrengen in de 35 graden. Na op de markt te hebben gelopen gaan we weer terug naar de camping en loop ik ook weer terug, waardoor ik uiteindelijk meer dan 12 kilometer op de teller heb staan. Na de lunch gaan we naar het zwembad waar ik mijn boek uit lees, echt een aanrader! Die avond gaan we naar Bardolino voor het eten en wat blijkt het stikt daar van de restaurantjes waar ze glutenvrije pasta of pizza hebben, dikke plus! We eten uiteindelijk bij biri een leuk restaurant waar ik spaghetti bestel, dat is echt eeuwen geleden dat ik dat op een terras heb kunnen eten. Uiteraard sluiten we de avond af met een ijsje en gaan dan weer terug naar de camping.

my wekkly5
Woensdag
Na het ontbijt rijden we naar Salo een leuk plaatsje waar we even wat winkelen en op een terrasje een ijsje eten. Ik kies voor de verse aardbeien met yoghurt, heerlijk! Dan rijden we door naar Il Leone, een groot shopping center in de buurt waar veel winkels zitten en waar ik uiteindelijk 2 broeken koop bij Stradivarius en een bikini in een andere winkel. Ik was op zoek naar een witte broek (die van mij had onlangs een ongeluk gehad in de wasmachine..) en een witte bikini stond al 10 jaar op mijn wishlist, dus ik heb uiteindelijk toch nog wel leuke dingen gekocht! We gaan daarna snel terug naar de camping want winkelen is leuk maar ik wil vooral graag lekker in de zon liggen en dat doe ik aan het zwembad. Voor het avond eten gaan we naar peschiera, een klein schattig dorpje waar ik een heerlijke pizza eet, een calzone. Ook hier wordt de dag weer afgesloten met een ijsje (mensen ik ga vanaf dat ik thuis ben echt op dieet!). Eenmaal bij de stacaravan besluit ik op de camping zelf nog wat te gaan hardlopen, iets met heel veel eten en ijsjes ofzo, en ik loop uiteindelijk 5 kilometer waarna ik lekker ga slapen.

Italie1
Donderdag
Ik word onrustig wakker en heb pijn in mijn buik, nu was ik al alle hoop verloren dat ik geen buikpijn zou hebben op vakantie, maar man wat ben ik klaar met dat eeuwige gezeur van pijn in mijn buik! We maken er een uber relaxte dag van en ik lig tot de middag bij het zwembad te lezen in mijn boek. Het begint tot me door te dringen dat morgen al weer mijn laatste dag is en hoewel ik M. Geen dag langer kan missen zou ik nog wel dagen aan het zwembad kunnen liggen in de hoop om echt te ontspannen, maar ook die hoop heb ik maar opzij gezet. Vanaf dinsdag ben ik in mijn hoofd al weer bezig met naar werk gaan en zorgt de stress al weer voor een verhoogde hartslag, gelukkig helpt het boek me deze gedachtes even uit te zetten. Na de lunch wordt mijn buikpijn steeds erger en deze zakt pas tegen 5 uur weer wat af waarna ik naar de supermarkt fiets met mijn vader om boodschappen te doen. Dat ik iets harder fiets dan mijn moeder blijkt wel uit het feit dat mijn vader een half uur zit uit te puffen als we na de boodschappen gaan zitten, sorry pap haha! We gaan lekker relaxed bij de stacaravan bbq-en en kijken daarna oude films van vakanties van vroeger die mijn vader op dvd heeft gezet. Het is lachen gieren en brullen om ons zelf zo terug te zien. Of het van het lachen komt of niet, ik krijg onwijs veel last van mijn buik als ik naar bed toe ga.

Italie2
Vrijdag
Na het ontbijt ga ik weer op mijn powerwalk/hardloop tempo op weg richting de markt waar mijn ouders zich per fiets heen bewegen. De markt blijkt erg klein te zijn en na een kopje koffie loop ik weer terug, ik denk slim te zijn en een leukere route te nemen maar verdwaal hopeloos en weet even niet waar ik heen moet. Op zich geen probleem want ik zie in de verte wel een oriëntatie punt, maar ik krijg vreselijke pijn in mijn buik en wil het liefst ineen kruipen op mijn bed. Na 6,5 kilometer ben ik op de camping en kan ik dat eindelijk doen. De rest van de middag kan en wil ik niet veel meer doen dan niets en een beetje lezen en dat is dan ook wat ik doe. Na mijn koffer al grotendeels te hebben ingepakt gaan we richting Garda voor mijn laatste Italiaanse avond maal. Een aantal restaurantjes per plaats bieden de mogelijkheid van glutenvrije pizza en dat zijn ook gelijk de lekkerste die ik ooit heb gegeten! Dacht ik dat Woodstone goed was, dit is geweldig. Na een laatste ijsje gaan we terug richting de camping.

my wekkly6
Zaterdag
De wekker gaat om 05:45 en om 06:15 zit ik met mijn vader in de auto richting de luchthaven. Weer terug naar huis en stiekem vind ik het best wel fijn om weer naar mijn lieve M. te gaan, onze nieuwe bank te gaan bewonderen die afgelopen week is bezorgd en gewoon weer even samen zijn. De vlucht verloopt prima maar helaas zit ik voor het eerst van mijn leven niet bij het raam, maar voor een korte vlucht als dit maakt dat ook niet super veel uit natuurlijk. Op schiphol word ik opgehaald door mijn Lieve M. waarna we lekker naar huis toe gaan en alwaar ik geniet van een ouderwets havermout ontbijtje. We maken er een rustige dag van en beginnen met het uitzoeken van tegels voor in onze tuin waarna we boodschappen doen. We maken gevulde paprika en ploffen dan lekker op de bank met wat series en maken later op de avond ook nog lekker wat guacamole, heerlijk!

my wekkly7
Zondag
We slapen lekker lang uit samen en gaan dan lekker rustig samen ontbijten, heerlijk! Aangezien het weet niet echt geweldig is en het dus niet echt lekker is om op een terrasje te zitten en dus besluiten we te gaan golfen. Mijn lieve M. doet dit zeer regelmatig en kan het dus ook erg goed en is dus een top leraar. Het was de tweede keer dat we samen gingen en het ging behoorlijk goed als ik mijn leraar mag geloven en ik begin er echt steeds meer lol in te krijgen, zeker toen ik tijdens het lopen van een aantal oefen holes wat leuke ballen sloeg. Na het golfen deden we boodschapjes en plofte ik op de bank voor deze weekly diary. Straks gaan we lekker eten en kijken we op de bank nog wat series.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Yamina 15.06.2015

  Wat een heerlijke week in Italië! Nou is Italië sowieso heerlijk, maar volgens mij ben je wel een beetje tot rust gekomen daar. Het was je gegund!

 • Reageer Bente 15.06.2015

  Wat heerlijk, een weekje aan het Gardameer! Jammer dat je buik toch weer begon op te spelen! Hopelijk ben je toch weer genoeg tot rust gekomen 🙂

 • Reageer Mieke 15.06.2015

  Lijkt me echt een heerlijke ontspannende week 🙂

  Vanwaar is die mooie blauwe blouse/jurkje die je op een foto aan hebt? Met bloemetjes?

  • Reageer Stacey 15.06.2015

   Hoi Mieke, de blauwe blouse die ik aan heb is van de Primarkt uit 2012.

 • Reageer Marieke 15.06.2015

  Deze blog gaat er totaal niet over, maar ik moest het even gezegd hebben.. Elke keer als ik nu grillworst eet moet ik denken aan jou en je vriend hahaha!

 • Reageer joyce 16.06.2015

  Wat een heerlijke diary weer! Ik heb genoten van het lezen en wil nu zelf erg graag op vakantie. Volgend jaar hopelijk weer! Laat de zomer in Nederland maar komen!

 • Reageer Sanne 16.06.2015

  Klinkt als een hele fijne vakantie! Ik las dit vanochtend in de krant, http://www.ed.nl/extra/gezondheid/gekmakende-buikpijn-weg-door-kleine-ingreep-in-mmc-veldhoven-1.5000855, wellicht ook iets voor jouw buikpijn?

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.