Legally-Brunette: En toen zei ik mijn baan op

08.07.2015

Carrière switch jurist naar docent
Wat? Heb je, je baan opgezegd? Jup! Vorige week kreeg ik ineens de kans van mijn leven en dus zette ik afgelopen maandag voet in het kantoor van mijn leidinggevende en nam ik ontslag. 

Goed, laat ik bij het begin beginnen. Wie een beetje tussen de regels door leest heeft de afgelopen maanden wel kunnen ontdekken dat ik niet altijd heel happy was met mijn baan. Het hoe en wat laat ik in het midden, maar laten we het er op houden dat ik niet op mijn plaats zat. Het gevolg was dat ik de afgelopen maanden meer huilend op de bank zat dan met een glimlach en dat ik het rijden in mijn auto het leukste deel van mijn werkdag vond, niet geheel zoals het hoort. [Al heeft het feit dat ik mijn droomauto heb hier misschien ook wel iets mee te maken, maar dan nog… ]

Wat wil ik dan?
Het gesprek vond half mei plaats op de bank met mijn vriend. Wil ik een opleiding gaan doen, ga ik door waar ik nu zit, ga ik op zoek naar iets anders? Al snel bleken er 2 dingen te zijn die ik mezelf zag doen, want een ding wist en weet ik heel zeker, de hele dag op een kantoor achter een computer zitten, dat is niets voor mij. Optie 1, mijn droom keuze, is het lesgeven. Mijn voorkeur is als docent recht omdat ik rechten echt wel heel leuk en boeiend vind, maar er iets anders mee wil dan jurist spelen achter een computer. Optie 2, was het volgen van een opleiding, een goede optie al zou ik dan financieel flink een stap terug moeten doen en op zoek moeten naar een baan voor naast mijn studie. 2 jaar dus even op mijn kiezen bijten en dan zou het leuk worden. Niet lang erna leek iets met voeding en diëtiek me wel wat, een eigen praktijk beginnen uiteindelijk en wellicht zelfs de combinatie met sporten.

Om heel eerlijk te zijn was en is mijn energie om nog 2 jaar door te bijten er niet. Ik durf gerust te zeggen dat ik op ben en dat nog een paar maanden op kantoor er voor zou zorgen dat ik overspannen thuis zou zitten, als ik dat al niet ben.

Maar toen, toen kwam er een droom baan op mijn pad. Een beetje uit de richting qua locatie [het is 60 kilometer rijden voor een enkele reis] maar verder, geheel wat ik zocht, als docent recht. Alles raakte in een stroom versnelling en voor ik het wist zat ik vrijdag in een kamer en zette ik mijn handtekening, slechts 1 gesprek en daarna de bevestiging dat ik zou kunnen gaan beginnen. De enige hobbel die ik nog moest nemen was ontslag nemen bij mijn huidige baan opzeggen. Mijn vaste contract gedag zeggen en de media wereld vaarwel zeggen. Dat opzeggen van mijn baan vond ik nog best wel een ding, hoewel ik nog geen 2 jaar werk bij mijn huidige werkgever voel ik me wel een erg loyaal tegenover hen en vond ik het moeilijk iemand teleur te moeten stellen.

Om er niet langer omheen te draaien, ik ga dus mijn droom achterna en word docent rechten. Per 17 augustus mag ik les gaan geven in allerlei gebieden van het recht en word ik tevens mentor van een klas. Een hele spannende uitdaging die ik met beide handen aangrijp. Ja het zal spannend worden, druk en heftig, maar ik denk dat dit een functie is waarin ik mijn talenten veel meer kan benutten en ook veel beter tot mijn recht kom.

Hoe gaat het dan verder met de blog?
Die gaat gewoon door, dat staat helemaal vast. Het zal, zeker in het begin, wel even zoeken worden naar een goede balans tussen werk, privé, sporten en bloggen, maar hoe dat ook gaat verlopen, mijn blog gaat gewoon door, wellicht even iets minder regulier, maar ik ben er zeker van dat als dat zo is, jullie daar wel begrip voor zullen hebben!

Tags: ,
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

36 reacties

 • Reageer Let's travel and see 08.07.2015

  Wauw wat een nieuws! Gefeliciteerd met je nieuwe baan en wat super gaaf dat je de stap hebt durven zetten! Ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen allemaal!

 • Reageer Hannelore 08.07.2015

  Gefeliciteerd! Heel erg fijn voor je 🙂

 • Reageer Diana 08.07.2015

  Wauw wat gaaf dat je nu je droom achterna gaat! Gefeliciteerd en heel veel succes!

 • Reageer carlijn 08.07.2015

  Wauw meis was ontzettend gaaf dat jouw droomjob zo op jouw pad is gekomen!!! Heel goed dat je deze stap zet.
  Veel succes!!

 • Reageer kim 08.07.2015

  Hi Stacey,
  Ik reageer eigenlijk nooit, maar wil je nu toch heel erg feliciteren! Ik las zeker weten tussen de regels door dat je het niet naar je zin had en kon me daar altijd goed mee identificeren, want ik zat in hetzelfde schuitje. Zàt ja, want ook ik heb een nieuwe baan sinds 22 juli! Kan me dus heel goed voorstellen hoe opgelucht en blij je bent. Enige verschil is dat ik het juist dichter bij huis ben gaan zoeken. Hoop dat de liefde voor je auto je door het reizen heen sleept 😉 Heel veel plezier en succes met lesgeven!
  Groetjes Kim

 • Reageer linds 08.07.2015

  Super Het Leven is te Kort Om dingen te doen waar je niet achter staat. Geniet van je nieuwe baan.

 • Reageer Yamina 08.07.2015

  Wauw, gefeliciteerd Stacey! Ontzettend knap dat je de stap durft te zetten. Veel succes maar bovenal plezier toegewenst.

 • Reageer Danielle 08.07.2015

  Wauw wat ontzettend knap! En wat goed dat je die beslissing hebt genomen.

  Je dromen achterna gaan dat is het belangrijkste en soms moet je daarvoor een sprong in het diepe nemen. Heb je nog recht op vakantiedagen? Zou die van te voren opnemen zodat je weer even bij kan tanken.

  Succes en vooral genieten van je nieuwe baan!

 • Reageer Renate 08.07.2015

  Ook ik reageer nooit, maar wil je feliciteren met je nieuwe baan! Ontzettend gaaf dat je deze kans hebt gekregen en hebt aangegrepen. Met het reizen komt het vast wel goed, gezien je droomauto en de liefde voor het rijden. Ik denk dat niemand zo’n gesprek leuk vond, althans ik ook niet. Je zegt toch je vastigheid op voor iets nieuws. Heel veel succes en ik blijf je volgen ook al zou het bloggen wat minder worden.

  Liefs Renate

 • Reageer Angelina 08.07.2015

  Wat een geweldige stap meis! Heel stoer en het gaat vast helemaal komen. Heel veel succes en plezier met je nieuwe baan!

 • Reageer Carolien - On a Healthy Adventure 08.07.2015

  Super dat je je droom job hebt gevonden. Net op de moment dat je het zo hard nodig had. Ik ben zo blij voor je!

 • Reageer Manon 08.07.2015

  Woh, wat spannend zeg! Heel stoer dat je deze keuze voor jezelf hebt gemaakt. Alvast heel erg veel succes!

 • Reageer Tess 08.07.2015

  Wauw, wat een respect dat je de stap hebt durven nemen!
  Ik denk dat heel veel mensen daar iets van kunnen leren (waaronder ik zelf 🙂 )
  Heel veel succes maar vooral plezier met je nieuwe baan!

 • Reageer Eline 08.07.2015

  Van harte! Hopelijk ga je het ontzettend naar je zin hebben:)

 • Reageer Lisanne 08.07.2015

  Gefeliciteerd! Heel veel plezier gewenst.

 • Reageer Mieke 08.07.2015

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar wou nu toch zeker een comment achterlaten: ik herken me wel in je verhaal. Ik heb rechten gestudeerd aan de universiteit (België) en ben sinds september begonnen aan mijn eerste stagejaar als advocaat. Hoewel ik het 80% van de tijd wel boeiend vind, denk ik soms ook over wat ik nu écht wil (ik maak ook lange dagen en dat vreet aan een mens, zoals je zelf ook zegt). Sowieso zal ik mijn driejarige stage afwerken en dan kijk ik weer verder 🙂 Maar heel knap dat je aan jezelf gedacht hebt en deze stap hebt durven nemen. Lesgeven lijkt me zeer boeiend. Veel succes 🙂

 • Reageer Marleen 08.07.2015

  Wat goed dat je je hart hebt gevolgd. Veel succes in deze spannende maar leuke tijd!

 • Reageer Nina 08.07.2015

  Wauw wat stoer! Gefeliciteerd!!

 • Reageer Danielle 08.07.2015

  Wat fijn dat je voor jezelf zo een mooie beslissing hebt gemaakt en je hart hebt gevolgd! Ik wens je heel veel succes!

 • Reageer Fleur 08.07.2015

  Gefeliciteerd!!!

 • Reageer Kim 08.07.2015

  Het leven is te kort om dingen te doen die je niet leuk vind. Geniet <3

 • Reageer Bente 08.07.2015

  Wauww wat fijn! Van harte gefeliciteerd met je droombaan!

 • Reageer VanDaalEnzo 08.07.2015

  Super! Was me inderdaad wel opgevallen. Top dat je nu jouw droombaan hebt gevonden, krijg je van het werk weer veel.energie. Krijg je daarnaast ook iets van een cursus in lesgeven of is dat niet nodig?

 • Reageer Stephanie 08.07.2015

  Hoi Stacy,

  Wat een herkenning in jouw verhaal! Zelf ook ontzettend zoekende naar wat ik nu écht wil en welke stappen daarvoor moeten worden ondernomen. Altijd prettig om te lezen dat je niet de enige bent in deze zoektocht. Ontzettend fijn voor je dat je de baan hebt gevonden die bij je past. Veel succes & geniet ervan 🙂

 • Reageer Celine 08.07.2015

  Leuk, gefeliciteerd! Hopelijk voel je je bij je nieuwe baan meer op je plek 🙂

 • Reageer Amanda 08.07.2015

  Gefeliciteerd! Wat een stap heb je gezet en wat goed dat je naar je gevoel hebt geluisterd. Al is het opzeggen van een vast contract altijd wel een dingetje. De nieuwe baan gaat vast veel van je vergen, maar ik denk zomaar dat je ook heel erg gaat genieten.

  Succes!

 • Reageer danielle 08.07.2015

  Top meid!

 • Reageer joyce 08.07.2015

  Wauw, wat een dappere stap! Tuurlijk is het in het begin spannend en zwaar, maar dat gaat vast helemaal goedkomen! Super knap dat je deze keuze hebt gemaakt!

 • Reageer Irene 08.07.2015

  Hartelijk gefeliciteerd! Ik lees je blog al een tijdje en daaruit bleek inderdaad dat je heel graag dit wilde gaan doen. Gaaf dat je nu de kans krijgt en met beide handen aangrijpt!

  Owja, als je voeding&diëtetiek zou zijn gaan doen, kwamen we misschien bij elkaar in de klas 😉
  Ik heb na 7 jaar als dierenartsassistente gewerkt te hebben, ook mijn baan opgezegd om dit schooljaar te beginnen aan de opleiding Voeding&Diëtetiek. Was inderdaad een hele stap, maar ik heb afgelopen maand 2 cursussen gehad (scheikunde en biologie) en dat is zo goed bevallen, dat ik niet kan wachten om te mogen beginnen!

 • Reageer Cindy 08.07.2015

  Wat supergaaf zeg! Gefeliciteerd! Stiekem hoop ik dat ik ook nog een mooie kans krijg op mijn carrièrepad, misschien zoek ik die nu teveel op, waardoor ik ‘m juist niet kan vinden. Veel geluk en vooral plezier als docent rechten!

 • Reageer Ise 08.07.2015

  Wat fijn voor je! Super stoer dat je deze beslissing hebt gemaakt.

 • Reageer Deborah 09.07.2015

  Van harte gefeliciteerd met deze stap.
  Ik ben heel benieuwd wat je er allemaal van gaat vinden 🙂
  Je gaat er iig genoeg blogvoer aan overhouden hahaha.

 • Reageer Milène 09.07.2015

  Veel succes!

 • Reageer Joyce 09.07.2015

  Wat supergoed om te horen dat je je droombaan hebt gevonden! Ik zit eigenlijk in hetzelfde schuitje (inclusief optie 2), alleen weet ik nog niet wat nu mijn droombaan echt is. Ik wens je alle geluk en heel veel succes toe in je nieuwe baan. Duim je ook een beetje voor mij?

 • Reageer Tea 10.07.2015

  Gefelicireerd met je droombaan!

 • Reageer Renzel 12.07.2015

  Wauw, dapper besluit!
  Gefeliciteerd met je nieuwe baan.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.