Legally-Fit: De 25 redenen waarom Hardlopen mijn sport is

18.07.2015

Waarom hardlopen mijn sport is
Dat hardlopen mijn passie is weten jullie nu wel, tenminste dat gok ik. Maar waarom ik het zo leuk vind, dat vertel ik vandaag in 25 redenen. Van het luisteren naar Frozen tot gluren bij de buren en de vrijheid die hardlopen geeft en biedt. Een leven zonder hardlopen kan ik me niet voorstellen, jij wel? 
1. Je kan het doen wanneer je wilt 2. Je kunt het zo lang doen als je zelf wilt 3. Je kunt het zo intensief maken als ze zelf wilt 4. Wedstrijden zijn een leuke en sociale manier om je progressie te meten 5. Je kunt het alleen doen of met een ander 6. Je kunt het overal te wereld doen, zo liep ik bijvoorbeeld als eens op Bali, in Thailand en in Italië 7. Je zit niet vast aan een abonnement en is in die zin goedkoop, ware het niet dat ik iedere paar maanden een nieuwe outfit wil hebben 8. Je wordt er gelukkig van! [zie: Na ongeveer 30 minuten gaat je lichaam een stofje maken wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd] 9. Het is het moment waarop je, je meest foute playlist kan luisteren zonder dat er iemand over zeurt, in mijn geval staat dus de hele playlist van Glee en Frozen keihard op! 10. Je kunt er mooie nieuwe plekjes mee ontdekken 11. Je bent buiten in de natuur [meestal dan] 12. Een sprintje naar de bus trekken is een eitje als je een beetje kan lopen 13. Ik kan er heerlijk mijn hoofd leeg mee maken en dus een dag vol stress mee van me af lopen 14. Hardlopers zijn beter in bed volgens een onderzoek, lees het hier 15. Je kunt het ook op een loopband doen en tegelijk TV kijken, ik weet dat veel mensen het niets vinden maar ik werk in de media business zeg ik dan maar, ik kan er niets aan doen 😉 16. Het is de enige sport waarbij ik ooit een medaille zal halen. Hoe hard je ook gaat, zolang je maar voor de eindtijd binnen bent krijg je er een, best tof toch? 17. Je kunt stiekem naar binnen kijken bij alle huizen waar je langs loopt en laten we heel eerlijk zijn dat is toch stiekem mega leuk? 18. Het is een sport waarin kleding vrij belangrijk is en dus heb ik vaak een goed excuus om nieuwe kleding te kopen 19. Of je nu snel of langzaam bent als je zegt dat je hardloopt zijn mensen vaak al onder de indruk 20.  Als ik een hond zou hebben zou ik zelf met mijn hond hard kunnen lopen, hoe tof is dat. Nu heb ik geen hond en zal die er voorlopig ook niet komen maar het idee van hardlopen door het bos of over het strand met een hond is wel heel tof! 21. Een paar rondjes hardlopen in de week zorgt er voor dat ik zonder schuldgevoel een reep chocolade weg werk 22. Je leert heel veel mensen kennen hoewel het een vrij individuele sport is en dat vind ik best knap. Plaats een foto van je hardlooprondje op Instagram en doe er wat leuke tags bij en hup je leert snel een paar mensen kennen! 23. Je kunt het in ieder seizoen van het jaar doen 24. Je kunt het gemakkelijk naast andere sporten beoefenen 25. Je altijd blijer thuis komt dan dat je de deur uit bent gegaan, dat gevoel van trotsheid en voldoening is zoo goed!

Foto by David Stegenga

Wat vind jij zo fijn aan hardlopen? 

Tags:
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Irma 18.07.2015

  Herkenning, herkenning, herkenning. Leuk! Vooral punt negen van de playlist. Het is dat ik op mijn ademhaling let tijdens het lopen, anders had ik sowieso meegezongen met mijn foute lijst haha.

 • Reageer Deisy 18.07.2015

  Hahaha wat een heerlijk en herkenbaar artikel 😉 Vooral punt 19 is mooi meegenomen hehe :p X

 • Reageer Danielle 18.07.2015

  Leuk lijstje! Ik zou wel de volgende keer er meer echt een “lijstje” van maken, dit leest niet zo lekker 😉

 • Reageer Mylou 18.07.2015

  Ik ben pas net begonnen met hardlopen, dus ik hoop dat dit voor mij over een tijdje ook herkenbaar is 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.