Legally-Fit: Sportvoeding van My Protein Review

04.07.2015

Myprotein sportvoeding review

Een ieder die veel sport wordt er vroeg of laat bekend mee, proteïnes. Na een flinke training zijn het juist proteïnes die je lichaam nodig heeft om te kunnen herstellen van de fysieke inspanning die je hebt geleverd. Hoewel de meest voorkomende manier van proteïnes door middel van sportvoeding een shake is, zijn er tegenwoordig ook heel veel lekkere proteïne rijke snacks op de markt. My Protein is een webshop met een enorm aanbod.

Myprotein sportvoeding review
Onlangs kreeg ik een mailtje van My Protein of ik eens hun producten wilde proberen? Op antwoord hoefde ze niet lang te wachten, want proberen kan altijd natuurlijk altijd en mijn enthousiasme groeide alleen maar meer toen ik hun enorme aanbod online zag staan. Nieuwe, gezonde, snacks, ik heb er een zwak voor en reageerde ik dus als een soort wild beest toen de doos met spullen uiteindelijk binnen kwam. Het testen moest destijds even op zich laten wachten omdat ik aan een sapkuur was begonnen, maar toen ik eenmaal weer mocht eten ging ik gelijk aan de slag met mijn nieuwe aanwas aan spullen!

My Protein
De meest bekende webshop op het gebied van sportvoeding in Nederland is My Protein nog niet, maar dat betekend niet dat zij niet een zeer ruim aanbod hebben en reeds een grote bekendheid hebben opgebouwd in de rest van Europa. Met een ruim assortiment aan proteïne’s in alle smaken en soorten, een mega assortiment aan repen en koekjes, accessoires en zelfs sportkleding is het een webshop die je als sport liefhebben zeker niet mag missen.

Myprotein sportvoeding review
Eiwitten in combinatie met sport:
Even terug naar die proteïnes en  wat dat zijn. Eiwitten bevorderen aldus de aanmaak, het onderhoud en herstel van weefsel en dus ook je spieren. Bij sport is het natuurlijk van essentieel belang dat je spieren in goede conditie zijn, zonder een goede werking van je spieren kun je immers niet de prestaties leveren die je graag zou willen leveren. Tijdens het sporten loop je spierschade op en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk herstellen, eiwitten spelen hierbij een belangrijke rol, dus de beste post-workout snack bevat in ieder geval veel eiwitten zodat je spieren snel kunnen herstellen! Krijg je te weinig eiwitten binnen terwijl je wel fanatiek aan het sporten bent dan zullen je spieren dus niet optimaal kunnen herstellen en zul je uiteindelijk sneller een blessure oplopen of minder presteren.

De producten:
Zoals gezegd biedt My Protein veel verschillende soorten producten aan. Ik had de eer de Whey Diet protein met koekjes deeg smaak te proberen, een aantal van de snacks, de shake beker, de super cute roze sporttas en een proef zakjes whey poeder in verschillende smaken zoals chocolade en banaan.

De repen:
Eiwitrepen vind ik persoonlijk altijd top om in je handtas of sporttas te hebben zodat je altijd een voedzame snack bij je hebt die toch verantwoord is. Deze repen zijn niet alleen verantwoord maar ook nog eens heel erg lekker! Er zijn veel verschillende soorten repen en naast de verschillende smaken zit er bij de repen ook verschil in het aantal gram eiwitten dat in een reep verwerkt zit. Myprotein sportvoeding review
De eiwitpoeders:
Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerst een beetje sceptisch was ten aanzien van een ander merk koekjesdeeg poeder dan mijn vertrouwde pot uit de kast. Toch zette ik me er over heen en ging ik aan de slag, ik heb de smaak bosbessen geproefd in combinatie met water en ik heb de chocolate and nuts smaak geprobeerd met bananenijs die ik zelf maakte. De smaak koekjes deeg heb ik voor als nog alleen in mijn havermout gebruikt en deze smaakt minstens net zo goed als mijn vertrouwde merk.

Myprotein sportvoeding review

Conclusie:
Ik ben erg enthousiast over deze webshop, ze bieden een groot assortiment en met name de ingrediënten en de voedingswaarden zijn super goed zichtbaar op de website. Daarnaast vind ik het zeer aantrekkelijk dat ze zo een divers aanbod hebben waardoor je eigenlijk in 1 webshop voor alles in 1 keer kunt slagen, want zoals gezegd ze hebben zelfs lunchboxen, kleding en fitness accessoires.

Myprotein sportvoeding review

Kende jij My Protein al? 

Tags: , ,
Categorie: Overige, Recepten
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.