Legally-Food: Boekweit Wraps [Glutenvrij]

17.07.2015

Glutenvrije Boekweit Wraps
Had ik maar eerder geweten dat het maken van glutenvrije wraps zo makkelijk is, dan had ik het al veel eerder gedaan! Met slechts 3 ingredienten bak je zelf de lekkerste en verse Boekweit wraps die ook nog eens glutenvrij zijn.

Glutenvrije wraps zijn in de winkel lastig te vinden en als je ze al kunt vinden dan zijn ze doorgaans zo droog en stug dat ze bij het oprollen of omvouwen direct schuren of breken. Geen ramp natuurlijk ,maar wel vervelend, zeker omdat een wrap een snelle en handige manier van je lunch mee nemen is en bij tal van gerechten geserveerd kan worden.

Een tijdje terug bakte ik als een spelt wraps, maar na 1 heb ik dan toch echt last van mijn buik door de gluten en dus ging ik op zoek naar een alternatief en vond ik de boekweit variant. Waar ik de pannenkoeken van boekweit meel niet lekker vind, is dat met de wraps de omgekeerde wereld, die zijn juist heel erg lekker!

Glutenvrije Boekweit Wraps
Benodigdheden voor 3 a 4 wraps:

75 gram boekweit meel
150 gram water
1 ei

Bereidingswijze:
1. doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom
2. mix het geheel goed oor tot je een glad beslag hebt
3. Eventueel kun je er voor kiezen om wat kruiden zoals, zout, peper, Italiaanse, knoflook etc. toe te voegen om de wraps meer smaak te geven, maar dit hoeft niet.
4. Laat een beetje olie/boter of kokosolie smelten in de pan
5. Per wrap heb je ongeveer 1,2 soeplepel beslag nodig, uiteraard een beetje afhankelijk van de grootte van je koekenpan. Zorgt dat je slechts een dun laagje beslag gebruikt, dan worden je wraps het lekkerste.
6. Bak de wraps aan beiden kanten goed droog
7. Klaar!

Glutenvrije Boekweit Wraps
Je kunt de wraps natuurlijk geheel naar eigen keuze en smaak beleggen en vullen. Op de foto heb ik een lunch wrap gemaakt waarvan ik er 2 mee neem naar mijn werk als lunch. Ik heb de wrap bestreken met huisgemaakte guacamole die ik toevallig nog over had, verder zitten er 3 soorten kiemen op [deze kun je tegenwoordig in een bakje van 3 kopen bij de AH] en wat zalm.
Uiteraard kun je ook deze wraps perfect meenemen in een Boho Tiffin, dus doe snel mee met de winactie!

Tags: , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Hoofdgerechten, Legally-Food, Lunch, Recepten
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Nicky 17.07.2015

  Ik ben dol op wraps maar omdat ik weinig spelt of glutenvrije varianten kan vinden eet ik ze weinig.. Dus ik ben super blij met dit recept!! Zijn ze ook nog lekker na het invriezen?

 • Reageer Deborah 17.07.2015

  Ik ben ook dol op wraps. Maar eet eigenlijk altijd de voorverpakte variant.
  Nu ik dit lees krijg ik direct zin om ook aan de slag te aan. Wat simpel.
  Thnx voor de tip!

 • Reageer Danielle 17.07.2015

  Ik ken deze inderdaad ook! Ik vind helaas de smaak van boekweit dan je wrap een beetje overheersen maar het is inderdaad een prima alternatief als je gewone wraps niet goed kan eten!

 • Reageer Mylou 17.07.2015

  Ik heb deze ook al eens gemaakt, maar dan met alleen water en boekweitmeel. Werkte ook perfect!

 • Reageer Marleen 24.07.2015

  Ik wil al een tijdje zelf (gezonde) wraps maken, dus dit recept ga ik daar zeker voor gebruiken!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.