Legally-Food: Havermout Eierkoeken

19.07.2015

Havermout eierkoeken

Wat doe je als je weer eens een nacht niet kunt slapen? Dan ga je eens kijken naar je lijstje met recepten die je altijd nog eens had willen proberen. Zo stond ik afgelopen week om 03:00 dus ineens havermout eierkoeken te bakken. Gelukkig deed het tijdstip niet af aan de smaak van deze koeken, want ze zijn erg lekker! Hoewel Sonja bakker er duidelijk anders over denkt zijn eierkoeken niet altijd een bewuste keuze. Er zit veel suiker in de koeken en ze zijn gemaakt van witmeel, beide zorgen er voor dat je een suikerpiek krijgt en daarna een dipje en honger, niet echt de bedoeling. Deze eierkoeken zijn gemaakt van havermout waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt, daarbij bevat de kwark veel eiwitten en heb ik honing gebruikt in plaats van suiker, allemaal net iets beter.

Havermout Eierkoeken

Ze zijn trouwens ook heel gemakkelijk te maken, binnen een handomdraai heb je ze in de oven staan!

Benodigdheden voor ongeveer 8 koeken:
150 gram Havermout
250 gram magere kwark
3 eieren
1 theelepel vanille essence
1 theelepel kaneel
4 theelepels honing
Optioneel: 2 handjes rozijnen

Havermout Eierkoeken
Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Doe alle ingrediënten in een grote kom
3. Maak van het geheel een glad beslag
4. Bekleed de bakplaat met bakpapier
5. Schep met een lepel het beslag in rondjes op het bakpapier. Let op, plaats ze niet te dicht bij elkaar, ze zullen immers wat gaan groeien in de oven.
6. Bak de koeken af in ongeveer 25 minuten

Tags: , ,
Categorie: Havermout, Recepten, Snacks
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Mylou 19.07.2015

    Ik ben fan van eierkoeken, maar gezond zijn ze inderdaad niet. Deze lijken me erg lekker!

  • Reageer Demi 23.07.2015

    Ziet er heerlijk & easy uit. Weekend try-out time!

  • Reageer Jessica 08.09.2015

    Mmmm, klinkt goed! Ga ik zeker binnenkort uitproberen 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.