Legally-Food: Ontbijten als een Pro

29.07.2015

Ontbijten al een pro
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en hoewel het even wat aanpassingen vergt in je dagelijkse routine zul te merken de hele dag baat te hebben van een goed ontbijt. Wat je nu het beste kunt eten bij het ontbijt, waarom en heel veel leuke receptjes vind je vandaag in het artikel Ontbijten als een Pro. Daarbij kun jij je aanmelden als tester van Soja Alpro mild om zelf een heerlijk ontbijtje te gaan maken. 

Ontbijten al een pro
Waarom is ontbijten zo belangrijk?

1. Energie
Je kunt je lichaam zien als een auto, zonder brandstof gaat het niet rijden. Dit zelfde geldt voor je lichaam en voedsel, want zonder voedsel heeft je lichaam geen energie om te presteren. Na een nacht slapen heeft je lichaam enige tijd geen energie tot zich gekregen en dient dus weer aangevuld te worden om goed te kunnen presteren.
2. Suikerspiegel
Door niet te ontbijten zal je suikerspiegel laag blijven waardoor je weinig energie hebt, een beetje humeurig zult zijn en later op de dag enorme honger zult hebben en eerder voor suikerrijk voedsel zult kiezen hetgeen doorgaans niet de meest bewuste keuze is.
3. Anti Stress
Hoewel je wellicht juist stress krijgt bij het idee dat je ook nog moet ontbijten zorgt het rustig beginnen van de dag met een ontbijtje er juist voor dat je de dag rustiger begint en niet gehaast de deur uit gaat. Hier zul je de rest van de dag profijt van hebben want als je eenmaal stress hebt dan kom je er niet meer zo makkelijk van af.
4. Gewicht
Als je goed ontbijt zul je gedurende een aantal uren geen behoefte hebben aan een snack of een calorierijke maaltijd. Door je voedingstoffen goed over de dag te verdelen, beginnende bij het ontbijt, zul je de rest van de dag beter in staat zijn om bewustere keuzes te maken.
5. Goed voor je geheugen en concentratie
Je hersenen hebben ook energie nodig om zich ergens op je kunnen focussen en het is dan ook niet zo gek dat uit onderzoeken blijkt dat mensen die niet hebben ontbeten of louter een kop koffie hebben gedronken een aanzienlijk slechter korte termijn geheugen hebben en concentratievermogen.

Ontbijten al een pro
Waar kun je het beste mee ontbijten?

Een ontbijt zou uit 3 elementen moeten bestaan
– Complexe koolhydraten
Complexe koolhydraten zijnd e koolhydraten die je kunt vinden in meer granen producten en die je langer een verzadigd gevoel geven. Denk dus bijvoorbeeld aan volkorenbrood of havermout.
– Eiwitten
Eiwitten zorgen voor een vol gevoel en zijn goed voor je spieren, oftewel dit is onmisbaar bij het ontbijt. Je kunt je eiwitten halen uit plantaardige producten zoals Soja of uit dierlijke producten zoals melk en yoghurt.
– Vetten
Gezonde vetten zijn belangrijk voor je lichaam en zolang je er niet te veel van binnenkrijgt doen ze meer goed dan kwaad. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld noten, kaas, eieren of kwark.

Ontbijten al een pro
Ontbijtrecepten:
Geen idee wat je dan moet maken als ontbijt of gewoon eens zin in iets anders? Hieronder heb ik een aantal van mijn favoriete ontbijt recepten op een rijtje gezet. Of je nu van een smoothie houdt, yoghurt of havermout, de keuze uit recepten en variatie is reuze.

Carrot Cake Havermout
Havermout met Pindakaas
Gelaagde Havermout Smoothie
Yoghurt met gebakken havermout en blauwe bes
Havermout Mugcake
Chocolade havermout
Havermout Appeltaart
Gezonde Ontbijtkoek
Quinoa Ontbijt
Ontbijt Smoothie
Chia Pudding
Ontbijt cake

Ik maak mijn havermout afwisselend met amandeldrink, rijstdrink of soyadrink. Mocht jij de nieuwste variant van Soya Alpro willen proberen de Soya Mild, meld je dan nu aan als tester van deze variant door te klikken op onderstaande afbeelding. Inspiratie genoeg in ieder geval om met dit pak aan de slag te gaan en een heerlijk ontbijtje voor jezelf te maken.
Soja Alpro
Wat is jouw favoriete ontbijt?

Tags: ,
Categorie: Legally-Food, Ontbijt
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Lina 29.07.2015

  Ik krijg echt honger van al jou mooie ontbijt foto’s!

 • Reageer Deborah 29.07.2015

  haha Lina daar heb ik dus ook last van.
  Prachtige foto’s maak je van je maaltijden.
  Thnx voor de tips ook. Ik zet ze even door via fb!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.