Legally-Food: Recept Dadel noten taart + Winactie Yogi & Yousef Dadels

21.07.2015

Dadel noten taart
Had ik tot 2 jaar geleden nog nooit een dadel gegeten, nu mogen ze niet meer ontbreken in mijn keukenkastje. De afgelopen jaren heb ik al heel wat baksels gemaakt met dadels maar een heuse dadeltaart, daar had ik me nog nooit aan gewaagd en dat terwijl ik hem er op plaatsjes altijd zo lekker uit vind zien! Dus werd het tijd om het gewoon te doen en bakte ik een dadel noten taart en deel vandaag met jullie het recept. Wil jij deze taart ook maken, doe dan mee met de winactie voor Yogi & Yousef Dadels! 

Sinds 2 jaar ben ik gek op dadels, niet alleen kun je er de heerlijkste dingen mee bakken, ook zijn ze ideaal als snack. Er is echter wel een voorwaarde ze moeten wel lekker klef en zacht zijn, iets wat bijvoorbeeld meestal niet het geval is als je dadels in een zakje bij bijvoorbeeld de AH koopt. Bij Marqt zag ik een tijdje terug dadels liggen van Yogi & Yousef en besloot ze te proberen en was direct verkocht. Deze dadels zijn lekker zacth, smeuïg en sticky, precies zoals een dadel zou moeten zijn!
De dadels groeien dan ook zoals het hoort aan palmbomen in de woestijn en zijn dus 100% natuurlijk. De dadels zijn online te verkrijgen maar dus ook o.a. bij de Marqt en nog vele andere verkooppunten.

Met mijn dadels heb ik een heerlijke taart gebakken waar ik maar al te graag het recept van deel!

Benodigdheden voor de bodem:
150 gram Amandelmeel
2 eieren

Benodigdheden voor de vulling van de taart:
125 gram kokosolie
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
250 gram dadels
60 gram noten [ongezout]
1 ei
kokosrasp

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Meng het amandelmeel met de eieren
3. Doe het mengsel in een ingevette taartvorm en druk eventueel nog wat aan met de achterkant van een lepel
4. Zet de bodem voor 15 minuten in de oven
5. Laat de bodem afkoelen
6. Laat de dadels gedurende 15 minuten weken in warm water, hierdoor zijn ze nog makkelijker te verwerken
7. Giet de dadels af en snij ze in kleine stukjes
8. Hak de noten in kleine stukjes
9. Laat de kokosolie smelten in een pan op laag vuur
10. voeg nu de kokosbloesem suiker toe en laat dit op het laagst mogelijke vuur voor 4 minuten karameliseren
11. Blijf continue roeren door het mengsel
12. Voeg een ei toe en roer het geheel heel goed door zodat het ei niet gaat stollen
13. Als dit een mooi egaal mengsel is kun je de dadels en nootjes toevoegen en roer dit geheel nogmaals goed door
14. Verspreid het mengsel nu over de bodem
15. Strooi naar eigen inzien kokosrasp over de taart
16. Zet de taart in de koelkast en laat goed opstijven

Dadel noten taart

Ik mag 2 dadelboxen weg geven van Yogi en Yousef ter eren van de tweede verjaardag van Legally-Brunette. Wil je kans maken op deze heerlijke en eerlijke dadels, volg dan de onderstaande stappen en wie weet sta jij binnenkort ook wel deze overheerlijke taart te bakken!
1. Volg mij via Bloglovin
2. Like Legally-Brunette op Facebook
3. Like Yogi & Yousef op Facebook
4. Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel wat voor iets lekkers jij wilt gaan maken met deze dadels. Let op, je dient wel een geldig e-mail adres te gebruiken.

Mee doen aan deze actie kan tot en met 4 augustus, de winnaar zal via Random gekozen worden en krijgt een persoonlijke e-mail.

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

23 reacties

 • Reageer Bianca 21.07.2015

  Ik doe graag met met deze leuke winactie!! Tot een half jaar geleden had ik nog nooit een dadel gegeten maar vind ze zo lekker!!! En eigenlijk heb ik het liefst een date 😉 als snack bij de koffie of door de griekse yoghurt met kaneel en wat amandelen…

  • Reageer Charlotte 23.07.2015

   Jaaaaa kleffe dadels!!!! Ik probeer het steeds met een zakje van de ah maar na een paar knap je daar toch weer op af… Zonde! Hopelijk dat deze dit tegen gaan en m’n dadelsnack weer terugbrengen in m’n eetpatroon. 🙂

 • Reageer Mylou 21.07.2015

  Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik volgde je al op bloglovin’ en op Facebook, nu volg ik Yogi & Yousef ook. Ik zoek altijd op gezondere varianten van ‘slechte’ dingen. In veel van deze recepten zitten dadels verwerkt, die ik dus niet heb. Ik ben altijd bang om de verkeerde te kopen en dat het dan niet te eten is! Dit zou dus ideaal zijn, dan kan ik eindelijk al die receptjes gaan uitproberen :).

 • Reageer Giulia Califano 21.07.2015

  Wat ik zou maken? Wat dacht je van deze taart! Dit klinkt héérlijk en ideaal voor de verjaardag van schoonmama in augustus!

 • Reageer Danielle 21.07.2015

  Ziet er heerlijk uit. Ik zou de dadels lekker los opeten mmm

 • Reageer Kirsten 21.07.2015

  Ik at ook nooit dadels, tot ik pas geleden de Yogi en Yousef dadel ontdekte in een leuke lunchstore hier in Alkmaar. Recept met dadels? Nou mijn favoriete recept is gewoon een heerlijke beker groene thee en daar een paar dadels bij, gewoon lekker uit het vuistje dadels snoepen 🙂
  Maarre…. jouw recept lijkt me ook wel erg lekker, dus wie weet maak ik die ook wel 😉

 • Reageer Eveline 21.07.2015

  I loooove dadels, al helemaal deze!! Ik doe mee!

  • Reageer Eveline 21.07.2015

   En naast deze dadel taart (die er goddelijk uit ziet) zou ik ze eten met een stukje pure chocolade erbij voor bij de koffie of meer hartig met wat geitenkaas!

 • Reageer Renate 21.07.2015

  Ik vind dadels zelf eigenlijk niet echt lekker, maar ik word toch altijd benieuwd naar de dadel taartjes, vooral als er noten in zitten!
  Je hebt trouwens ook een hele leuke blog!

 • Reageer Fleur 21.07.2015

  Heerlijk, love dadels!! Doe graag mee 🙂

  • Reageer Fleur 21.07.2015

   Het liefst vul ik een dadel met wat notenpasta, een of twee amandelen, wat rauwe cacaonibs en wat kaneel.. Net een snicker!

 • Reageer Bianca 22.07.2015

  Ik doe graag met met deze leuke winactie!! Tot een half jaar geleden had ik nog nooit een dadel gegeten maar vind ze zo lekker!!! En eigenlijk heb ik het liefst een date bij de koffie als snack dus of door de griekse yoghurt met kaneel en wat amandelen…

 • Reageer Ilse 23.07.2015

  Naast deze gorgeous cake die ik zeker een keer ga maken maak ik altijd heel erg graag shakes met dadels. Superheerlijk met kokos, kaneel, amandelen en amandelmelk. Voor nog meer energie kan er ook een banaan bij Echt mijn favoriet! Geeft superveel energie voor een pittige duurloop.

 • Reageer Demi 23.07.2015

  Ik zou natuurlijk deze taart bakken met het dadelpakket haha :)!

 • Reageer Emy 27.07.2015

  Het wordt een experimentje namelijk een banofee taart (vegan natuurlijk!) met dadels!! 🙂
  Echt een taart om vrolijk van te worden met dit druilerige weer!

  Groet,Emy

 • Reageer Karin 27.07.2015

  Deze dadels vind ik veel te lekker om mee te bakken, deze eet ik het liefste gewoon zo. Perfectie uit de natuur.
  Om te mee te bakken kies ik liever een goedkopere dadel.

 • Reageer Bianca 27.07.2015

  Ik doe graag met met deze leuke winactie!! Mijn nummer 1 snack, het liefst samen met een straffe bak koffie of door de griekse yoghurt met kaneel en wat amandelen! Of natuurlijk als bodem van een lekker healthy taartje 🙂

 • Reageer Josette de Quant 27.07.2015

  Deze dadels zijn zo lekker! Omdat ik geen geraffineerde suiker meer wil/mag gebruiken wil ik ze graag als tussendoortje eten. En verder gaan gebruiken in gezonde baksels zoal jouw taart die mij ook erg lekker lijkt!

 • Reageer Bianca 28.07.2015

  Ik doe graag met met deze leuke winactie!! Mijn nummer 1 snack, het liefst samen met een (n)espresso of door de griekse yoghurt met kaneel en wat amandelen! Of natuurlijk als bodem van een lekker healthy taartje 🙂

 • Reageer Bianca 29.07.2015

  Ik doe graag met met deze leuke winactie!! Mijn nummer 1 snack, het liefst samen met een (n)espresso of door de griekse yoghurt met kaneel en wat amandelen! Of natuurlijk als bodem van een lekker & healthy taartje 🙂

 • Reageer Bianca 04.08.2015

  Leuke winactie!! Ben gek op dadels, vooral die van Yogi & Youssef, als snack bij de koffie 😀

 • Reageer Lisa 24.11.2016

  Hoi! Hoe groot is de bakblik? En op de site van Yogi en Yousef staat dat ze 50 gram amandelmeel gebruiken ipv 150. Wat is wel de juiste verhouding? Groetjes, Lisa

  • Reageer Stacey 25.11.2016

   Hi Lisa, het juiste recept bevat 150 gram amandelmeel. Helaas heeft yogi en youssef dit en wat andere gegevens onjuist overgenomen. De springvorm die ik hier gebruikte was 20 cm.

   Ik hoop je vraag hiermee beantwoord te hebben.

   Groetjes,
   Stacey

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.