Legally-Me: When I was 25

22.07.2015

Instagram2
Morgen is het al zo ver, dan vier ik mijn 26ste verjaardag en dus vind ik het de dag er voor tijd om even een kleine recap te geven van mijn 25ste levensjaar. Het was een bijzonder jaar waarin veel dingen gebeurde die ik totaal niet had verwacht. Gelukkig waren het vooral heel veel mooie en leuke dingen, want ja ik kan wel zeggen dat mijn 25ste levensjaar een topjaar was! 
Liefde
Toen ik vorig jaar 25 werd kende ik mijn lieve M. nog niet heel erg lang, 1,5 maand om precies te zijn. Hij kwam onverwachts in mijn leven maar wat ben ik blij dat we er destijds voor zijn gegaan want ik kan me geen leven zonder hem voorstellen! Eind december namen we een grote stap en kochten we ons huis in Haarlem. Een huis uit 1938 waar werkelijk alles aan gedaan moest worden en waar we nu bijna helemaal klaar mee zijn. Omdat M. zijn huis al snel verkocht was trok hij bij mij in en zo woonde we vanaf januari ineens samen in mijn huisje. Waar voor veel mensen verbouwen en net samenwonen een enorme relatie test is ging het bij ons ontzettend goed gelukkig! Samen zijn we helaas niet echt op vakantie geweest, maar gezien alles wat er het afgelopen jaar wel is gebeurd, is dat ook niet zo gek. Nu nog even wachten en dan gaan we in de herfstvakantie echt even er uit samen!

Instagram5
Huis

We kochten dus een huis, een echt grote mensen huis zoals ik het maar noem. Een huis met 4 slaapkamers, een zolder, en waar we een prachtige badkamer en keuken in hebben gezet. Het huis is echt mijn droomhuis en nu we bezig zijn met de laatste loodjes op het gebied van kleine klusjes word ik waar mogelijk steeds nog wat verliefder op ons mooie huis. Het is luxe dat we de mogelijkheid hebben gehad dit huis te kopen in deze leuke straat en het helemaal naar onze wensen en smaak te verbouwen. Het is ons mooie droomhuis waar we zo fijn wonen en gelukkig zijn! Wie had dat vorig jaar kunnen denken dat ik samen zou wonen in Haarlem in mijn droomhuis?

Auto
Verhuizen naar Haarlem was niet een hele gekke stap als je weet dat ik dat al heel lang roep, maar er was 1 nadeel. Het ligt niet op fietsafstand van mijn ouders of werk. Nu is er natuurlijk gewoon OV maar dit neemt toch meer tijd in beslag dan een auto ritje dus ging ik kijken voor een auto. Al 7 jaar wil ik graag een fiat 500 dus het lag voor de hand daar voor te kijken, maar of het financieel ook mogelijk was met het huis was natuurlijk even de vraag. Toch heb ik hem en man wat ben ik blij en trots op mijn mooie auto. Het leukste aan werken vind ik nog steeds het rijden in mijn auto, heerlijk!

Baan
Het afgelopen jaar zat ik op het gebied van werk niet echt lekker in mijn fel. Ik kwam er achter dat wat ik nu deed niet was wat ik echt wilde, er moest iets zijn wat beter bij mij paste maar ik was erg onzeker of ik wel zou worden aangenomen voor een dergelijke baan. Uiteindelijk heb ik het gewoon geprobeerd met aanmoediging van mijn vriend en zoals jullie inmiddels weten heeft dat goed uitgepakt want op 17 augustus begin ik als Docent Recht. Ik heb zo veel zin in deze uitdaging en hoewel ik het ook rete spannend vind, kan ik niet wachten tot ik mag beginnen en mijn hart achter na kan gaan!

Instagram3
Sporten

Het afgelopen jaar had ik me voorgenomen meer verschillende sporten en dingen te gaan proberen en dat heb ik voor een deel zeker ook wel gedaan. Helaas kan ik nog steeds geen leuke sportschool vinden waar ik Zumba lessen kan nemen en die niet te ver van huis is, maar het afgelopen jaar was ik veel te vinden in de sportschool, liep ik een PR op de halve marathon en trainde ik veel fijner dan ooit te voren. Ook maakte ik kennis met krachttraining door middel van kettlebell oefeningen. Mijn laatste ontdekking is golf, een sport waar ik super veel plezier aan beleef en waar ik nu voor op les zit. Over het algemeen kan ik denk ik wel zeggen dat ik het afgelopen jaar erg actief ben geweest en dat ik steeds meer balans begin te vinden tussen sporten en de rust vinden om dit te doen en mezelf niet te grote druk opleggen.

Instagram4
Reizen

Echt veel ben ik afgelopen jaar niet op vakantie geweest, althans niet zo veel en vaak als ik zou willen, zoals gezegd heeft dit natuurlijk te maken met de aankoop van ons huis, maar geloof me dat gaan we volgend jaar dubbel en dwars inhalen! Gelukkig ben ik wel een beetje weg geweest.

Brugge
Samen met M. zijn we een lang weekend naar Brugge geweest in september. Het was ons eerste tripje samen en we denken er nog regelmatig aan terug. Met name het feit dat ik Brugge en Gent altijd door elkaar haal blijft lachen. Het is trouwens echt een aanrader Brugge, een leuk en knus stadje waar genoeg te zien en te doen is.

Kopenhagen
Samen met vriendinnetje Zowy ben ik naar Kopenhagen geweest en wat, was dat tof zeg! We hebben 5 dagen onwijs genoten van deze prachtige stad, hebben heerlijk gegeten, veel gelopen, veel van de stad en de omgeving gezien en natuurlijk ook geshopt. Voor een ieder die nog nooit in Kopehagen is geweest kan ik het echt aanraden, het is een super leuke en relaxte stad die veel weg heeft van bijvoorbeeld de Pijp in Amsterdam!

Parijs
Het leek zo een geweldig plan, met de bus 24 uur naar Parijs, maar man wat was het een helse tocht. Gelukkig hebben we een super dag gehad in Parijs en was het voor dat geld toch wel heel erg leuk om een dagje weg te gaan en even in een hele andere stad te zijn. Maar of ik het nog een keer zou doen? Neeee!

Italië
Samen met M. ben ik naar mijn ouders in Italië geweest, hij 4 dagen ik 8. Het was heerlijk om even te genieten van de warmte en het mooie weer aldaar en even tot rust te komen. Voor mij voelde het een beetje als thuis komen na een paar jaar niet aan het Gardameer te zijn geweest en ik vond het super leuk om bijzonder plekken waar ik goede herinneringen aan heb met M. te kunnen delen.

Conclusie:
Het jaar is heel anders verlopen dan ik had kunnen dromen en dat bedoel ik dan louter positief. Het was een mooi levensjaar waarin veel bijzondere dingen zijn gebeurd en waarin ik ook persoonlijk veel ben gegroeid. Ik ben heel trots dat ik mijn droombaan heb weten te bemachtigen en dat onze relatie zo goed is en hoe pril het wellicht ook is, het toch de nodige hobbels al heeft overleefd waaronder de verbouwing.

Tags:
Categorie: Legally-Me, Persoonlijk
Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Manon 22.07.2015

  Jeetje, wat een jaar als je alles zo opsomt! Ik vind het met name super knap dat je de beslissing hebt genomen om je baan op te zeggen en als docent aan de slag te gaan! Heel benieuwd hoe je dat gaat bevallen. Alvast gefeliciteerd en maak er een mooie dag van morgen! PS leuk artikel in de Runnersworld!

 • Reageer Bente 22.07.2015

  Dat is inderdaad een mooi jaar, wat een verandering zeg! En toch nog behoorlijk wat op vakantie geweest als je het mij vraagt!

  Alvast gefeliciteerd 🙂

 • Reageer Nicky 22.07.2015

  Wat een leuk om zo terug te kijken, je 26ste levensjaar gaat vast nog mooier worden!

 • Reageer Ise 22.07.2015

  Wat fijn dat er zoveel mooie dingen op je pad zijn gekomen! Op naar nog zo’n mooi jaar 🙂

 • Reageer Kirsten 22.07.2015

  Jeetje! Wat een jaar! Maar wel een heel mooi jaar. Ik vind jullie huis zo ontzettend leuk ingericht! En golfen is inderdaad erg leuk, al vond ik dat vroeger niet echt, haha!. Vroeger zat ik ook op golfles om mijn gvb te halen, toen vond ik het eigenlijk best stom dat ik het niet heb afgemaakt, super zonde maar wie weet haal ik hem ooit nog wel…

 • Reageer Lesley 22.07.2015

  Ik vind het zo ontzettend leuk om te lezen dat het goed met je gaat!! Xx

 • Reageer Demi 23.07.2015

  You seem very happy, je hebt het verdiend! Op naar de volgende 25!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.