Legally-Travel: Vakantie aan het Gardameer Tips + Video

01.07.2015

Vakantie aan het Gardameer Tips + Video
Al sinds ik heel klein ben kom ik met mijn ouders aan het Gardameer. Genieten van het mooie weer, zwemmen, heerlijk eten en heel veel overheerlijke ijsjes dat is waar ik aan denk als ik aan het Gardameer denk. Na vele vakanties kan ik mezelf dan ook wel een kleine expert noemen op dit gebied en deel ik vandaag niet alleen een video verslagje, maar ook mijn tips voor aan het Gardameer. 

Eten
Er zijn een paar restaurantjes die zo leuk, bijzonder of goed zijn dat je ze echt niet mag missen als je een keertje aan het Gardameer bent. Vooral voor mensen die glutenvrij eten heb ik 3 super fijne tips die je echt niet mag missen, want geloof me, de glutenvrije pizza’s smaken hier als gewone pizza’s en zijn echt om je vingers bij af te likken!
Lazise Ristorante Classique
Ristorante Classique –
Dit is al een jaar of 6 mijn meest favoriete restaurantje aan het Gardameer. Bovenstaande foto is uit 2012 toen ik mijn ouders er mee naar toe nam nadat ik die ochtend had gehoord dat mijn scriptie goed was gekeurd. De ambiance van het restuarant is geweldig, het is romantisch, klassiek en het doet je uitkijken over de boulevard van Lazise en de ondergaande zon in het Gardameer. Vroeger zei ik altijd dat ik hier ooit eens met mijn vriendje wilde gaan eten en ooit zelfs hier wilde trouwen. Dit jaar heb ik er met mijn vriend gegeten en dat was magisch en super fijn. Het restaurant is trouwens heel goed te betalen ondanks de locatie en aankleding en er is voor ieder wat wils van vlees tot pizza’s, you name it. Voor meer info kun je de website bezoeken. 
Pizzeria en Cucina Arco –
De beste glutenvrije pizza die ik ooit heb gegeten was bij Arco in Lazise. In een schattig zij straatje serveren ze gewone pizza’s, pasta’s, vlees en vis gerechten, maar hebben ze ook een rijk aanbod aan glutenvrije pizza’s en glutenvrij bier. Je kunt hier vragen naar de speciale glutenvrije kaart en de bediening is uiterst vriendelijk en behulpzaam met alle vragen. Meer info is te vinden op de Facebook pagina van het restaurant.
Ristorante Catullo – Ook in Garda kun je bij meerdere restaurantjes heerlijke glutenvrije pizza’s bestellen. Let wel op of je uit meerdere pizza’s kunt kiezen of alleen voor de Margarita, in dat geval krijg je namelijk de diepvries pizza die je ook gewoon bij de Albert Heijn kunt kopen. Ik at bij Catullo een heerlijke pizza met asperges, mijn ouders die een ‘gewone’ pizza bestelde waren ook erg te spreken over de kwaliteit, zeker een aanrader dus.
Ristorante Biri – Als je in Bardolino bent kun je als ‘glutenvrij persoon’ je hart ophalen. Bij zeker de helft van de restuarantjes in het centrum kun je namelijk glutenvrij eten. Niet alleen serveren ze glutenvrije pizza’s ook hebben ze bij een aantal glutenvrije pasta en lasagne, ook wel eens fijn voor de verandering! Omdat we slechts 1 avond in Bardolino zijn geweest heb ik [helaas] slechts 1 restaurantje uit kunnen proberen, te weten Biri. In een schattig straatje word je ontvangen door een vriendelijke ober die precies weet wat wel en niet glutenvrij geserveerd kan worden. Zelf koos ik voor een heerlijk bord met spaghetti.

Tags: , , ,
Categorie: Italy, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Kim 01.07.2015

    Aw heerlijk!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.