Legally-Brunette: De 10 dingen die ik leuk vind aan mijn nieuwe baan

23.08.2015

De 10 dingen die ik leuk vind aan mijn nieuwe baan
Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik op maandag 17 augustus gestart met mijn nieuwe baan. Niet langer ben ik werkzaam als Legal Counsel maar ik ben docent rechten. Vandaag vertel ik wat ik de 10 dingen die ik leuk vind aan mijn nieuwe baan.

1. Ik heb in mijn nieuwe baan te maken met heel veel nieuwe en leuke collega’s. Omdat ik geheel nieuw ben binnen het onderwijs is er nog een hoop dat ik moet en vooral ook wil leren en ik heb nu al zo veel hulp en steun van mijn collega’s gehad, dat is echt super. Daarnaast is het een leuk gemêleerd team met veel verschillende mensen die allemaal stuk voor stuk heel erg leuk en vriendelijk zijn.
2. In mijn nieuwe functie zit ik niet de hele dag achter de computer, iets wat ik in mijn vorige functie helaas wel had. Ik vind het heerlijk om een stuk meer in beweging te zijn. Natuurlijk loop ik geen marathons en is het niet heel inspannende beweging, maar het is wel een stuk beter dan de hele dag op je billen te zitten!
3. Door les te geven draag je iets bij aan de samenleving en maatschappij en dat vind ik wel een hele mooie kant van mijn functie. Natuurlijk kun je zo lang door redeneren dat iedere functie dat wel heeft maar ik denk dat ik door mijn lessen mijn leerlingen verder help en ze daardoor aantoonbaar verder help in de maatschappij.
4. Op een nieuwe manier ben ik nu bezig met de materie van het recht waar ik natuurlijk al de nodige jaren werkzaam in ben. Nu ben ik ook het recht aan het toepassen maar op een hele andere en veel bredere manier.
5. Mijn werk is super afwisselend, elke keer een andere klas en iedere week geef je weer een andere les.
6. Mijn leerlingen! Ik dacht al dat het leuk zou zijn, de leerlingen, maar ze zijn nog zo veel leuker als dat ik ooit had mogen dromen. Ze hebben ontzag voor me maar aan de andere kant zijn ze ook super nieuwsgierig en open. Ze vertellen in de eerste les al zo veel. De leerlingen geven echt bizar veel energie, volgens mij kom je 10 keer opgewekter de klas uit dan voor je er in komt.
7. De werktijden zijn een stuk fijner dan ik voorheen gewend was. Natuurlijk moet ik ook regelmatig heel vroeg aanwezig zijn en betekent dat ik heel vroeg mijn bed uit moet, maar ik vind het juist ook heel fijn dat ik wat eerder klaar ben.
8. In mijn functie ben je heel veel aan het communiceren met mensen, dat is zo veel fijner dan alles per e-mail moeten doen. Daarnaast vind ik het ook leuk om alles dat ik de afgelopen jaren in opleidingen en cursussen heb geleerd nu in de praktijk kan brengen.
9. Er is in het onderwijs heel veel mogelijk op het gebied van bij en nascholing. Zo ga ik bijvoorbeeld in januari beginnen aan de opleiding om mijn les bevoegdheid te halen. Daarnaast zijn er nog veel meer beurzen en mogelijkheden aanwezig waar ik zeker in de toekomst ook gebruik van wil gaan maken.
10. Tijdens het lesgeven kan ik mijn creativiteit uiten. Nu denk je wellicht niet gelijk aan creatief bezig zijn als je het hebt over het vak rechten, maar het vormgeven van de sheets en dergelijke vind ik al heerlijk om te doen!

Wat betreft de naam van de opleiding, de klassen en mijn leerlingen kan ik natuurlijk niet te veel in detail treden, ik hoop dat jullie dit begrijpen. 

Tags: ,
Categorie: Legally, Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Renske 23.08.2015

    Dit nieuwtje heb ik gemist, denk ik. 😉 Wat leuk! Gefeliciteerd met jouw nieuwe baan! Super dat het zo goed bevalt.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.