Legally-Fit: Mijn hardloop essentials

13.08.2015

Mijn hardloop essentials
Er zijn een paar dingen waar ik echt niet zonder kan tijdens het hardlopen. Dat je hardloopschoenen nodig hebt om te lopen is redelijk logisch, maar wist je bijvoorbeeld dat ik niet zonder anti blaar sokken kan? Vandaag laat ik mijn hardloop essentials zien.

Anti blaar sokken
Deze sokken van Nike zijn maar moeilijk te verkrijgen en helaas heb ik dan ook maar 2 paar. Hoewel er dus de nodige handwasjes aan te pas komen zweer ik bij deze sokken. Loop ik een keertje zonder deze sokken, dan kan ik de klok er op gelijk zetten dat ik blaren heb, niet 1 niet 2 maar zeker 4. En hoewel dat niet erg is als het een keertje gebeurd is het natuurlijk niet de bedoeling om elke keer dat je gaat hardlopen je voeten kapot te lopen. Geloof me, met deze sokken kun je bijna geen blaren krijgen. Ik liep er de marathon op en had aan het einde geen blaren.

Hardloopschoenen
Hoewel vele van jullie waarschijnlijk denken dat ik een hardloopschoenen stash heb van hier tot Tokio, valt dit reuze mee. Er zijn slechts 2 paar schoenen waar ik echt op ga hardlopen. De andere zijn versleten [er is meer dan 1000 kilometer op gelopen, hetgeen max is voor een paar kinderschoenen] of worden nu gebruikt als casual schoenen. De schoenen waar ik het liefste op loop zijn de Nike Lunar’s waar ik standaard een maatje 36 van de kinderafdeling van moet hebben. Het andere paar waar ik graag op loop zijn de Adidas Ultra Boost schoenen, die zitten als pantoffels maar die ik niet gebruik voor lange duurlopen.

Korte broek
Mijn favoriete korte broek, is de broek waarin ik ook op de foto werd gezet voor de Runner’s World. Het is een broekje van New Balance met een fijne brede band en een binnen broekje. Hij zit zo comfortabel dat ik hem zelfs zonder enig ongemak heb gedragen tijdens de marathon.

Lange broek
Als het gaat om lange tights woon ik sinds een tijdje in de tights van nike. Inmiddels heb ik er 2, maar ze zitten zo lekker dat ik niet uitsluit dat ik er wellicht nog een zal kopen, al is het maar om gewoon te chillen op de bank.

Sport BH
Hoewel ik de sport BH’s van Nike altijd heel tof vind heb ik er nog nooit een gekocht. Wel heb ik een hele fijne van Adidas, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de H&M sport BH’s. Deze zijn niet alleen te koop in heel veel kleuren maar zitten voor mij gewoon het beste. Zelf heb ik namelijk snel last van irritatie bij bandjes en dat is bij deze BH’s echt niet het geval. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat ze niet duur zijn.

Shirt
Mijn favoriete shirt, ik raak er maar niet over uit gesproken is de Nike dry fit knited lijn. Ik heb inmiddels 2 van deze shirts met lange mouwen en 1 met korte mouwen en ik kan niet meer zonder. Ik beloof mezelf er iedere winter er 1 bij te kopen, want hoewel ze mega duur zijn, is dat het dubbel en dwars waard!

Sport Horloge
Sinds een half jaartje heb ik het TomTom multi sport cardio horloge en hoewel ik inmiddels ook 2 andere hardloop horloges heb gehad blijft dit toch wel echt mijn grote favoriet. Het draag comfort is heel fijn, de functies zijn top en ik ben heel blij met de levensduur van de batterij en het feit dat hij waterdicht is. Mocht je nog op zoek zijn naar een horloge dan vind ik dit echt een aanrader!

Elastiekjes
Ik ren nooit met los haar, maar dan ook echt nooit. Ik vind het niet prettig als haar in mijn gezicht hangt en daarom draag ik mijn haar dan ook altijd in een staart en soms vlecht ik het ook nog verder in, alles om er maar voor te zorgen dat mijn haar niet voor mijn ogen gaat hangen. Elastiekjes zijn natuurlijk onmisbaar daarbij. Wil je meer weten over mijn favoriete sportieve hairdo’s lees dan mijn artikel met 3 Ultieme sportieve Hairdo’s

Telefoon & Oordopjes
Mijn telefoon heb ik altijd bij me al ik ga hardlopen. Mijn telefoon gebruik ik voor een aantal dingen waarvan muziek en foto’s natuurlijk de belangrijkste zijn. Voor mijn muziek heb ik altijd mijn oordopjes bij me, waarvoor ik gewoon de reguliere van de Iphone gebruik. Verder vind ik het fijn om find my Iphone op mijn telefoon te hebben zodat mijn vriend altijd kan zien waar ik aan het rennen ben, iets wat in de duinen geen overbodige luxe is. Last but not least heb ik zijn nummer als nood nummer in Apple Health gezet zodat de nooddiensten, mocht dat ooit nodig zijn wat ik natuurlijk niet hoop, hem kunnen bereiken.

Wat zijn jouw hardloop essentials?

Tags:
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Mylou 13.08.2015

  Leuk artikel! Ik loop pas sinds kort hard, dus zoveel boeiends heb ik niet. Schoenen, gewone sokken, broek, sport bh, shirt en mijn telefoon. That’s it!

 • Reageer Jenn 13.08.2015

  Mijn telefoon, een willekeurige sportbroek en sporttop (absoluut mouwloos), in de winter een hardloopjack en natuurlijk mijn schoenen.

 • Reageer Stefanie 13.08.2015

  Wat een leuke Nike-broek op de foto ! 🙂
  Ik neem ook nog mijn huissleutel mee… Heel belangrijk hehe !

 • Reageer Sarah 31.08.2015

  Wat slim om Find my Iphone aan te zetten! die ga ik onthouden. Geeft toch een veiliger gevoel en ik ga nooit zonder telefoon.
  Mijn essentials zijn niets nieuws. Mijn schoenen zijn top. Ze zijn heel erg lelijk maar doen het super. Geen centje pijn. Helaas al op leeftijd dus zal binnenkort wel aan nieuwe toe zijn.
  Verder moet inderdaad m’n haar goed vast.
  Ik heb nu voor de wintermaanden van die led-armbandjes gekocht. We wonen bij de bossen/duinen en dan is het snel donker. Veiligheid is ook essential!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.