Legally-Fit: Review Fitbit Surge

14.08.2015

Review Fitbit Surge
Een horloge die niet alleen je dagelijkse bewegingen meet, maar ook gebruikt kan worden als sporthorloge, alledaags gedragen kan worden als regulier horloge en waarop je ziet wanneer je gebeld wordt, een smsje krijgt en waarop je, je muziek kunt bedienen. Zo veel functies in zo een compact horloge. Ik testte de nieuwe Fitbit Surge en laat vandaag mijn bevindingen aan jullie weten.

Review Fitbit Surge
Onlangs kreeg ik de vraag of ik een Fitbit Surge wilde testen en na wat googelen en filmpjes te hebben bekeken was ik al snel enthousiast en stemde ik in met het testen van dit horloge. De afgelopen 2,5 week heb ik hem getest en nu ik de functies allemaal ken en heb geprobeerd is het dus tijd voor een review.

Wat het belooft te zijn

Zoals gezegd is het een horloge met vele functies. Het makkelijkste valt het samen te vatten als een smartwatch, een activity tracker en een sportwatch in een. Of je nu gaat hardlopen, aan yoga doet, naar de supermarkt loopt of aan het winkelen bent, dit horloge houdt alles bij.

Review Fitbit Surge
Het bijhouden van je dagelijkse activiteit – Activity Tracker

– Stappen: Middels 1 swipe zie je het aantal stappen dat je op dat moment hebt gezet. Het is natuurlijk de bedoeling om dit aantal zo hoog mogelijk te hebben. Zelfs heb ik er voor gekozen het doel op 10.000 stappen op een dag te stellen zodat ik mezelf wel moet uitdagen om mijn doel te halen. In het weekend is 10.000 stappen makkelijk te redden, maar door de weeks als ik achter mijn bureau zit is het best een uitdaging.
– Hartslag: Het horloge heeft een ingebouwde hartslag meter waardoor je de hele dag door precies kunt zien wat je hartslag is. Het fijne hiervan is dat je ook heel nauwkeurig na kan gaan wat je hartslag in rust is.
– Trappen: Loop je de trap op naar 6 hoog, dan ziet het horloge dat ook. Onderdeel van de activity tracker is ook het meten van het oplopen van trappen.
– Calorieën: Het horloge berekend het aantal calorieën dat je verbruikt per dag bij, maar niet alleen op basis van de bewegingen die je maakt op een dag maar ook op basis van de gegevens van je lengte, leeftijd en gewicht.
– Kilometers: Benieuwd hoeveel kilometer je per dag loopt? Dat houdt dit horloge ook gewoon bij! Zo kun je niet alleen zien hoeveel stappen je hebt gezet maar dit wordt ook omgezet in een afstand.

Gegevens in de app
– Slapen:
Misschien nog wel de functie die ik het leukste vond omdat ik deze nog niet had middels ene activity tracker of sporthorloge was het bijhouden van je slaap. Helaas kun je deze gegevens niet terug vinden op het horloge maar als je de app opent kun je heel nauwkeurig zien hoe je hebt geslapen. De app geeft heel duidelijk aan hoe je hebt geslapen, dus ook als je wakker bent geweest of als je heen onrustig hebt geslapen.
– Voeding: In de online gids staan vele producten die je toe kunt voegen aan je dagelijks voedingsdagboek waardoor je dagelijks bij kan houden wat je eet, hoeveel calorieën je eet en hoeveel je van verschillende voedingsstoffen binnen krijgt.

Review Fitbit Surge
Het meten en weten van je sportprestaties – Sportwatch

Hardlopen: Middels GPS kun je een hardlooprondje bijhouden, je kunt tijdens het rennen je afstand zien, hoelang je bezig bent, wat je gemiddelde snelheid is en hoeveel calorieën je verbrand. Als je eenmaal klaar bent met lopen worden je gegevens automatisch naar de app doorgestuurd waar je ook je rondje op een kaart kunt zien, precies je tussentijden per kilometer kunt bekijken en dingen als hartslag en hoogtemeters nader uiteen worden gezet. Tevens kun je kiezen voor de functie laps waardoor je bijvoorbeeld een vast rondje meerdere malen kunt lopen en precies bij kunt houden hoe snel je een bepaalde afstand telkens loopt. De laatste functie die er is met hardlopen is de treadmill functie. Het horloge meet dan niet je afstand middels GPS maar middels armbewegingen, hoewel deze methode altijd minder accuraat is, is het wel fijn dat het horloge over deze functie beschikt zodat hij ook binnen op de loopband kan worden gebruikt.
Gewichten: Doe je oefeningen met gewichten dan is daar een speciale track functie voor op het horloge. Hiermee kun je zien wat je hartslag is als je bezig bent en tevens zie je hoeveel calorieën je verbrand tijdens deze inspanning.
Spinning: Hoe is je hartslag, hoelang ben je bezig en hoe veel calorieën verbrand je. Hoewel het natuurlijk niet mogelijk is voor het horloge om je afstand die je aflegt op de fiets te meten houdt hij wel al deze andere zaken bij.
Yoga: Benieuwd hoe je hartslag is tijdens een lesje yoga of hoeveel calorieën verbrand? Deze speciale yoga functie houdt alles bij.
Bootcamp: Ook bij Bootcamp kun je precies zien hoe je hartslag is, hoelang je bezig bent en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Jammergenoeg houdt deze speciale functie niet bij wat voor een afstand je aflegt en dat terwijl je toch vaak best ook wel een stuk aan het hardlopen bent tijdens een lesje bootcamp.
Golf: Wil je zien hoeveel kilometer je loopt tijdens dagje op een 9 holes baan? Dat kan met de golf functie. Hoewel het leuk klinkt vind ik de optie zelf een beetje overbodig omdat je net zo goed de walking functie kunt gebruiken om je beweging te meten nu het verder niets doet met je slagen of de snelheid hiervan maar louter het wandelen.
Fietsen: Ik was wel eens benieuwd hoe ver het nu fietsen is van en naar het strand vanaf mijn huis. Dat zijn de leuke functies aan het horloge want middels GPS wordt dit bijgehouden. Hoewel ik zelf niet echt een fiets fanaat ben en deze functie dus alleen recreatief heb kunnen testen vond ik de meting opvallend nauwkeurig, hetgeen bij het hardlopen juist iets afweek.
Wandelen: Ga je een stuk wandelen dan kun je middels GPS bijhouden waar je hebt gelopen, hoe ver je hebt gelopen, hoe snel en hoeveel calorieën je herbij hebt verbrand.

Review Fitbit Surge
De koppeling met je telefoon – Smartwatch functies

Wat de Fitbit Surge onderscheid van andere sporthorloges is de koppeling die het maakt met je telefoon. Het horloge maakt deze koppeling middels een bluetooth verbinding en heeft daardoor de volgende opties en mogelijkheden.
– Het lezen van sms berichten op je horloge & Notificaties als je wordt gebeld:
Als je door de supermarkt loopt hoef je voortaan niet meer je telefoon te pakken als je een smsje krijgt. Als er een smsje binnenkomt begint je horloge spontaan te trillen en kun je met 1 vingertip het smsje openen en lezen. Deze functie werkt alleen met tekstberichten en niet met Whatsapp, maar toch blijft het een handige functionaliteit.
– Het bedienen van je muziek middels je horloge
Middels je horloge kun heel gemakkelijk je muziek bedienen, je skipt naar het volgende liedje of gaat er juist een terug. Tijdens het hardlopen is deze functionaliteit vooral erg handig omdat je dan niet helemaal je telefoon hoeft te pakken waardoor je lekker door kan blijven lopen.
– Het draadloos en continue updaten van je gegevens in je Fitbit app
Nadat je eenmaal 1 keer je app en horloge met elkaar heb gekoppeld hoef je niets te doen om de app te updaten, dit gaat de hele dag door. Het voordeel is dus dat je continue kunt kijken wat je vorderingen zijn, de keerzijde is wel dat de batterij van je telefoon hier onder lijdt.
– Het instellen van een alarm middels je telefoon op je horloge
Een alarm instellen op je telefoon zorgt meestal voor een luide onderbreking, soms wil je ook gewoon een stil alarm hebben. Doormiddel van de trilfunctie op het horloge kun je een stil alarm instellen. Of het nu is om je wakker te maken of om je aan dingen te reminden gedurende de dag.

Review Fitbit Surge
Voordelen van het horloge

– Het bedienen van je muziek tijdens het sporten middels het horloge
– Hij kan heel veel verschillende dingen waardoor hij zijn geld dubbel en dwars waard is. Het horloge is te koop voor 239,95 bij bol.com.
– Hij heeft tracking functies voor verschillende sporten
– Bij het horloge hoort een hele bruikbare en handige app van Fitbit waar je veel in bij kan houden.
– Hij heeft een hartslag meter in de band

Nadelen van het horloge
– Het ontbreken van de mogelijkheid om activiteiten terug te kijken
– Je dient hem de hele dag te dragen om je activiteit bij te houden maar hij is, zeker voor een meisje, aan de grote kant.
– De afstand die wordt gemeten wijkt rond de 0,2 kilometer per 5 kilometer af van wat 3 andere meetapparaten aangeven.
– Hij is niet waterdicht

Heb jij wel eens gedacht aan het aanschaffen van een smart watch? 

Tags: , ,
Categorie: Fit Gear, Healthy, Legally-Fit, Sporten
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Sonja stengewis 14.08.2015

  Ik heb deze week net een nieuwe aangeschaft de garmin fenix 3 . Helaas geen in gebouwde hardslagmeter. Heb er gisteren mee gezwommen zeer nauwkeurig in de km . Tot nu toe erg lekker horloge. Ook wel beetje groot

 • Reageer Mylou 15.08.2015

  Wat een gaaf ding! Jammer van de prijs, maar zo’n horloge zou ik echt wel een keer willen aanschaffen voor het hardlopen.

 • Reageer Danny 25.08.2015

  Mooie kans en een hele heldere review, goed bruikbaar! Ik denk ook na over een smartwatch, maar ben er nog niet uit.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.