Legally-Food: Choco Pindakaas koekjes

16.08.2015

Choco Pindakaas koekjes
Vandaag een recept dat het beste van 2 werelden bij elkaar brengt, namelijk; Pindakaas en Chocolade. Dit [glutenvrije] recept is niet alleen heel gemakkelijk maar heeft een onovertroffen eindresultaat, namelijk heerlijke koekjes. Probeer snel dit recept voor Choco Pindakaas Koekjes.

Pindakaas, you love it or you hate it, maar ik ben zeker weten een liefhebber, al van jongs af aan. Toen ik klein was mocht ik op bijzondere dagen wel eens boterham met pindakaas en hagelslag, een waar festijn want de combinatie van chocolade en pindakaas vond ik toen al hemels. Die zelfde hemelse combinatie heb ik nu gevat in koekjes en als je net zo gek bent op pindakaas en chocolade als dat ik ben dan zou ik je aan willen raden gelijk de keuken in te duiken!

Benodigdheden
3 eetlepels Pindakaas
150 gram Havermout
2 eetlepels honing
5 dadels
40 gram noten
2 eetlepels cacao
3 eetlepels amandelmelk [of soja, rijst, haver etc]
4 blokjes 80% pure chocolade

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Doe alle ingrediënten [behalve de noten] in een blender of keuken machine en laat het ongeveer een halve minuut draaien
3. Hak de noten in een paar stukken en meng door het mengsel heen
4. Bekleed de bakplaat met bakpapier
5. Schep met een lepel bolletjes op de bakplaat en maak er ronde koekjes van
6. Bak de koekjes in 25-30 minuten af

Bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking en je kunt ze zeker een week goed en knapperig houden.

Tags: ,
Categorie: Legally-Food, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Manon 16.08.2015

    Dit lijkt me lekker, ga ik snel proberen!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.