Legally-Food: Salade met gegrilde perzik

29.08.2015

Salade met gegrilde perzik
Gegrilde perzik, het klinkt niet alleen heel lekker, dat is het ook! Met dit recept heb je in een handomdraai een simpele doch gezonde en voedzame maaltijd op tafel staan die door de gegrilde perzik toch net weer even een bijzondere twist geeft aan het geheel. Vandaag dus het recept voor salade met gegrilde perzik.
Benodigdheden voor 2 personen:
400 gram aardappelen
1 teentje knoflook
2 perziken
200 gram kipfilet
7 radijsjes + blad
8 bieslooksprieten
150 gram sla
20 gram walnoten
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel balsamico

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Was de aardappelen en snij ze in dunne plakjes Hoe dunner de plakken, hoe knapperiger de aardappelen worden.
3. Pers de knoflook.
4. Meng de aardappelen en knoflook in een kom met olijfolie, peper en zout en verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier.
5. Bak de aardappelen in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Schep tussendoor een keer om.
6. Snij de perzik in dunne parten en meng met olijfolie, peper en zout.
7. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de perzik 2 minuten aan elke kant.
8. Verhit olie of boter in een koekenpan en bak de kipfilet op hoog vuur, 2 minuten rondom aan. Zet daarna het vuur iets lager, dek de pan af en bak de kipfilet in 8 minuten gaar.
9. Snij de radijs in dunne plakken en Snij ook de helft van het radijsblad klein te samen met de bieslook.
10. Meng in een kom de sla, radijs, het kleingesneden blad en de helft van de bieslook.
11. Voeg de perzik toe en verkruimel de walnoten boven de kom.
12. Breng op smaak met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.
13. Verdeel de kipfilet, aardappelen en salade over de borden.
14. Garneer de aardappelen met wat bieslook.

Per persoon bevat dit gerecht ongeveer: 600 caloriën, 32 gram eiwit, 51 gram koolhydraten, 28 gram vet, waarvan 6 gram verzadigd en 8 gram vezels.

Tags: , ,
Categorie: Food, Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.