Legally-Home: Woonketting DIY

19.08.2015

Woonketting DIY
Wat een DIY op Legally-Brunette? Je reactie kwam een beetje overeen met de reactie van mijn vriend toen hij me ineens zag knutselen aan de tuin tafel. Maar hoe creatief, of niet, ik misschien dan wel niet ben, het resultaat mag er wezen. Vandaag leg ik je precies uit hoe je zo een ketting maakt en wat je er voor nodig hebt.

Onlangs bestelde ik in een webshop een houten woonketting, toen ik hem online zag was ik al enthousiast en eenmaal in huis gaf ik hem gelijk een leuk plekje, voorzien van een kaart. Hoewel ik de plek heel leuk vond zag ik op Instagram zo veel inspiratie om hem te gebruiken dat ik baalde dat ik er maar 1 had. Toen kwam de creatieveling in mij naar boven en dacht ik, maar dit kan ik ook makkelijk zelf maken, toch? Dus ging ik op zoek naar kralen, onderzocht ik wat voor een soort touw bij mijn ketting was gebruikt en zocht ik naar de goedkoopste klemmetjes. Inmiddels heb ik een uurtje in totaal me bezig gehouden met het maken, het is heerlijk ontspannen, niet nadenken en kralen rijgen. Hoewel het misschien een beetje stom klinkt vind ik het super leuk om te doen en heb ik de smaak helemaal te pakken en heb ik er inmiddels een stuk of 10 liggen. Sommige hebben een plekje in huis gekregen, andere worden cadeau gedaan.

Als het zo makkelijk is dat zelfs ik het kan dan wil dat wel iets zeggen, dus haak vooral niet af als je denkt dat het te veel gedoe is of omdat het moeilijk is!

Benodigdheden:
Houten Kralen
Wax touw
Metalen klem
Schaar

Waar koop je het?
– De houten kralen: De grote kralen [12 mm] kocht ik via een webshop, kralen en linten. Ik heb een tijdje gezocht naar de goedkoopste optie en dat bleek deze webshop te zijn. Helaas zijn een aantal kleuren nu uitverkocht. De kleine kralen [8mm] heb ik via een andere webshop gekocht, Kraaltjes van Renate.
– Wax Touw: Beide bovengenoemde webshops verkopen ook wax touw, ik heb het in de kleur grijs en wit gekocht. Omdat het heel goedkoop is kocht ik van ieder 6 meter, dan weet je zeker dat je genoeg hebt.
– Metalen klem: Na lang zoeken denk ik toch dat dit het goedkoopste is bij Dille & Kamille, helemaal als je het afhaalt in de winkel omdat je dan geen verzendkosten betaald. Ik betaalde 35 cent per klemmetje.

Hoe maak je het?
DIY woon ketting
Stap 1: Maak het klemmetje vast aan het draad door middel van een stevige knoop.
Stap 2: Rijg de kralen, zoveel als je wilt, hoe meer kralen hoe langer de ketting wordt natuurlijk.
DIY woon ketting
Stap 3. Maak van het uiteinde van het touw een lus, deze kun je zo groot maken als je zelf wilt natuurlijk
Stap 4. Houdt de lus vast en maak een knoop tegen de bovenste kraal aan. Dit doe je door de draad over de lus heen te halen er onder door te steken en dan door de nieuwe lus heen te halen. Voor extra stevigheid herhaal je dit.
Stap 5: Knip het uiteinde van het touw af op, persoonlijk vind ik het niet erg als hij 1,5 cm te lang is, dit ziet er juist leuk uit en zo wordt hij ook verkocht.

Zo simpel is het, een kind kan de was doen. Wat je er vervolgens mee kunt? Ik laat middels wat foto’s zien hoe de ketting terug komt in mijn huis.

Tags: ,
Categorie: DIY, Home, Legally-Life
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Renske 19.08.2015

  Leuke DIY! Dit is toch veel leuker dan een ‘kant-en-klare’ kopen?! 🙂 Deze ga ik onthouden. Bedankt voor het delen!

 • Reageer Kim 19.08.2015

  Ik vind die houten kralen zo leuk! Ik ga ze kopen voor een spanner in de box.

 • Reageer Toppers on Thursday #1 | Montévie 20.08.2015

  […] maar ook via blogjes. Neem nou de woonketting. Wie kent hem niet? Stacey deelde een leuke DIY om zélf een woonketting te maken! Leuk toch? 🙂 Net als de woonkettingen is washi tape ook enorm populair. Kiki deelt in haar […]

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.