Legally-Me: My day in Pictures 20/08

22.08.2015

PLOGGI
Afgelopen vrijdag hield ik weer een foto dagboek bij, oftewel een plog. Het was een bijzondere dag en wel omdat het de dag was waarop ik mijn eerste echte les gaf! Lees mee met mijn dag in My day in Pictures van donderdag 20 augustus. 

PLOGGI1

Goedemorgen, na 3 dagen om 06:00 wakker te zijn geworden voelt het als uitslapen dat mijn wekker om 07:15 gaat. Omdat ik vandaag pas om 10:30 op mijn werk hoef te zijn kan ik iets rustiger aan doen. Na het douchen kleed ik me aan en ga ik ontbijten. Ik kies voor vandaag voor een jurkje van de H&M die ik een paar maanden geleden in de uitverkoop scoorde en waar ik nog steeds erg blij mee ben. Voor mijn eerste echte dag voor de klas wil je immers wel iets aan hebben waar je, je zelfverzekerd in voelt. Na het omkleden, wat make-up en mijn haar ga ik lekker naar beneden om te ontbijten, havermout, what else….?

PLOGGI2
Als ik heb ontbeten ga ik nog een keer door mijn sheets heen die ik heb gemaakt voor de eerste les van vandaag. Een eerste les is spannend en wil je gewoon van binnen en van buiten kennen. Daarna chill ik nog even op de bank, ik lees wat in een van de vele handleidingen die ik de afgelopen week heb gekregen en ik kijk ondertussen stiekem nog een halve aflevering van PLL.
PLOGGI3
Ik controleer nog een keer of ik al mijn spullen bij me heb en dan is het tijd om in de auto te stappen en naar mijn werk te rijden. Zoals gezegd is het best een eindje rijden, ik doe er ongeveer een uur over, maar gelukkig heb ik een hele fijne auto om al die tijd in te zitten.
PLOGGI4
Nadat ik een kort overlegje heb gehad met wat collega’s ga ik aan de slag en begin ik met mijn eerste les. Mijn eerste les is het vak systeem van het recht waarin ik de eerste jaars leerlingen kennis laat maken met het recht. Ik vertel onder andere wat het recht is, wat het doel van het recht is en leg uit over alle soorten rechtsgebieden die wij kennen in Nederland.

Hoewel ik het super spannend vind gaat de les erg goed en sta ik een stuk relaxter voor de klas dan ik me ooit had kunnen wensen. Het mooiste komt aan het einde van de les als ik van mijn leerlingen mee krijg dat dit toch echt de leukste les van de hele week is. Daar doe je het natuurlijk voor!

Na de les bespreek ik al mijn ervaringen en indrukken nog even met wat collega’s, bereiden we nog wat zaken voor en dan ga ik richting huis.
PLOGGI5
Maar eerst nog even langs de supermarkt alwaar ik even in sla. Eenmaal thuis zit Pannenkoek [De kat van de buren die om de havenklap bij ons naar binnen loopt] al weer voor de deur op me te wachten en komt hij heel enthousiast en luid mauwend naar me toe. Na een paar minuten te hebben geknuffeld wil ik gaan werken, maar ik kan niet eens mijn laptop uit de hoes halen…. Dan maar iets eten want van lunchen is het niet gekomen vandaag op werk omdat het simpelweg druk was en ik er ook niet echt aan heb gedacht.
PLOGGI6
Ik las op Instagram veel goeds over Skyr dus ik wilde het ook wel eens proberen. Het is erg lekker, ik heb de variant met honing, maar ik vind hem best wel duur, dus standaard zal hij niet in de koelkast te vinden zijn. Na het eten vraagt de kat wederom om aandacht en kijk nu eens hoe lief hij tegen me aan ligt te slapen, aaaawh. Maar helaas roept ook de plicht en heb ik nog van alles te doen en ga ik snel aan de slag.
PLOGGI7

Dan is het tijd om te gaan koken, dat doe ik voor mij alleen omdat ik naar golf moet en dat betekend dat ik uiterlijk om 18:40 de deur uit moet. Ik bak even snel een omelet met 2 eieren, ik bak wat wokgroente en ik warm nog 3 zoete aardappel koekjes op die ik nog over had en in de vriezer had gedaan.

PLOGGI8
Dan is het tijd voor al weer golf les nummer 5 en dat merk ik want het gaat steeds iets beter! Ik vind mezelf er al best wel professionele uit zien met mijn tas, nieuwe set clubs, mijn toffe Adidas golfschoenen en handschoentje.
Eenmaal thuis is het al weer 21:30 en parkeer ik mijn auto, plof ik bij M. op de bank met een serie waar ik het laatste kwartier van lig te slapen….OEPS!

Al met al was het een vrij relaxte dag ondanks het feit dat ik mijn eerste lesuren gaf, op naar nog heel veel meer lessen!

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Yamina 22.08.2015

  Wat fijn dat je dag zo goed is gegaan, en dat de leerlingen enthousiast waren!

 • Reageer Meike 22.08.2015

  Leuke blog! Wat een mooi compliment dat de leerlingen jouw les de leukste vinden! Fijn weekend!

 • Reageer Manon 22.08.2015

  Leuke plog weer! Fijn dat je eerste les goed is gegaan. Heel veel succes met je nieuwe baan!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.