Legally-Me: My Weekly Diary #34

24.08.2015

MDDW
Afgelopen week stond in het teken van mijn nieuwe baan als docent rechten. Naast dat het een spannende week was, heb ik ook weer lekker kunnen sporten, probeerde ik de Haarlemse vestiging van de yoghurt barn gelijk uit en keek ik nog even naar de boten van Sail. Lees mee met mijn week in my weekly diary. 

MDDW1
Maandag

Oooeeh spannend, het is namelijk tijd voor mijn eerste werkdag en hoewel ik dondersgoed weet dat ik de beste keuze heb gemaakt die ik had kunnen maken en ik ook heel goed weet dat dit HET is voor mij, is het toch spannend. Ik kom aan op school en meld me bij de receptie alwaar men denkt dat ik een student ben die een dag te vroeg is. Dat zal me gedurende deze week nog veel vaker gaan gebeuren, maar ik zie het maar als een compliment dat men mij aanziet voor een 20 jarige ;). Voor ik het weet zit ik samen met allemaal collega’s in een lokaal en blijk ik 1 van de 9 nieuwe docenten te zijn die voor het team is aangesteld en 1 van de 3 nieuwe recht docenten. Gelukkig ben ik dus niet de enige die nieuw is! Na een voorstel rondje en het nodige bespreken is het voor ik het weet al weer een uurtje of 3 en gaan we ons allemaal voorbereiden op de introductie dagen voor de nieuwe leerlingen die de volgende dag gaan beginnen. Eenmaal thuis ga ik gelijk hardlopen, zondag was het er niet van gekomen en ik wil nu toch wel heel graag even wat kilometers maken hoe hard het ook aan het regenen is buiten. Uiteindelijk loop ik 11 kilometer en staat M. me al super lief met een handdoek op te wachten zodat ik me even af kan drogen. De rest van de avond maken we er een beetje een relax avond van maar niet voordat we nog even naar de Ikea waren geweest om wat kleine dingen te kopen voor in huis.

MDDW2
Dinsdag

Stipt om 08:30 sta ik in de centrale hal van de school klaar met een bordje om de leerlingen uit de klas waar ik met de introductie dagen bij mee loop op te vangen. Het is geen fancy introductie bijeenkomst waarbij ze uitstapjes maken maar we gaan met ze in de klas kennismaken en doen verschillende spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Het is de eerste keer dat ik echt voor een klas sta en het voelt gelijk goed. Het is bijzonder om te zien hoe de leerlingen je gelijk vertrouwen en hoe je gelijk het respect van ze krijgt, ik had niet durven dromen dat dit zo snel zou gaan, nu is het natuurlijk nog zaak het zo te houden. Na de introductie dag ga ik naar huis en staat M. lekker voor me te koken, boekweit noodles met groente en gamba’s, super lekker. Na het eten ga ik nog even aan de slag met Kayla en dan vind ik het wel weer mooi geweest en plof ik op de bank.

MDDW3
Woensdag

Dag nummer 2 van de introductie bijeenkomst, vandaag gaan we verder met de kennismaking en leggen we de leerlingen de regels uit die gelden op school. Na de bijeenkomst krijg ik te horen dat ik de volgende dag als een van de weinige docenten les moet geven en daar schrik ik wel even van, ik had me immers voorgenomen van het weekend alles even goed voor te bereiden. Eenmaal thuis ga ik dus snel aan de slag met het verder uitwerken van mijn voorbereiding en het maken van een presentatie voor tijdens mijn les. Nu ben ik nogal een perfectionist en een stress kip dus als die 2 dingen samen komen dat betekent dat heel veel uren werken en het liefst alleen gelaten worden omdat het nu eenmaal perfect moet en ik onder stress slecht kan praten en vooral goed in huilen ben. Nadat ik klaar ben met het voorbereiden van mijn les vind ik het nog net licht genoeg om een rondje te gaan hardlopen en ga ik nog even 5,6 kilometer lopen. Het is fijn om even mijn hoofd leeg te maken en dat merk ik ook aan mijn tempo omdat ik op 5:12 per kilometer loop, voor een training een hele hoge snelheid voor mijn doen. Na het hardlopen ga ik lekker douchen en duiken we niet al te laat ons bed in, althans het is inmiddels ook al weer over 11’en….

MDDW4
Donderdag

De dag van mijn eerste echte les en ik word dus wel een klein beetje gespannen wakker. Gelukkig kan ik vandaag een beetje uitslapen en kan ik dus even rustig opstarten. Eenmaal op school heb ik steeds meer vertrouwen in het goed verlopen van mijn les en dat blijkt ook wel als er een aantal leerlingen na afloop van de les melden dat dit de leukste les van de hele week was. Natuurlijk is dat super fijn om te horen, zeker omdat ze bij aanvang best wel schrokken van het idee dat ze rechten kregen en omdat ze ook de nodige juridische begrippen gelijk voor hun kiezen kregen, maar wauw ik glimlach nog steeds als ik bedenk hoe goed het ging en hoe fijn het in de klas liep. Na mijn les sprak ik nog even na met collega’s en reed toen rustig naar huis. Ik deed boodschappen, kookte voor mezelf en ging toen naar mijn vijfde golfles al weer. Meer over donderdag lees je in het artikel; My day in Pictures 20/08

MDDW5
Vrijdag
Vandaag moet ik om 08:45 op school zijn voor de startbijeenkomst met HR en ICT. Gedurende een paar uur krijgen we uitleg over de systemen die worden gebruikt op school en word ons ook het een en ander verteld over schoolregels en dergelijke. Het is fijn om gelijk alles over de systemen te weten zodat we volgende week, als we echt van start gaan, ook gelijk alle kennis in pacht hebben om het allemaal in gebruik te nemen. Na de bijeenkomst worden we verwacht in Baarn waar de andere docenten uit het team al zijn voor een team dag en waar wij nieuwelingen bij aan schuiven. We gaan de taken verdelen die je geacht wordt te doen naast het doceren. Uiteindelijk word ik verkozen als vakgroepvoorzitter van de afdeling recht en neem ik plaats in de PR en Marketing commissie, beide taken die ik graag op me neem en stiekem ben ik ook wel een beetje trots dat ik als nieuweling gelijk word gekozen om vakgroepvoorzitter te worden van de afdeling recht! Na de bijeenkomt breng ik een collega thuis die in de buurt woont en daarna meet ik M. bij de supermarkt om samen even boodschapjes te doen. Na het eten gaan we naar vrienden van M. en met zijn allen gaan we naar de grote markt in Haarlem alwaar Haarlem Jazz is. Na een gezellige avond stort ik rond een uurtje of 12 volledig in van vermoeidheid van de afgelopen week en gaan we lekker naar huis.

MDDW6
Zaterdag

Na heerlijk te hebben uitgeslapen, het is immers weekend ben ik om 09:30 klaar wakker. Om toch nog een beetje bij te rusten blijf ik nog even liggen waarna we gaan douchen en lekker ontbijten in de tuin. Omdat ik door de spannende en drukke afgelopen week amper aan de blog heb kunnen werken pak ik nu even een paar uur om dingen te doen zoals het schrijven van een artikel, fotograferen en het beantwoorden van mailtjes. Als ik weer een beetje rust heb over alles gaan we lekker op de fiets naar de yoghurt barn in Haarlem die sinds afgelopen donderdag open is. Als groot fan moet ik dat natuurlijk gelijk in het eerste weekend even uitproberen! Na de heerlijke lunch op het terras die we buiten nuttigde liepen we nog even naar de Dille en Kamille waar ik een boek over havermout kocht, ik had hem al een paar weken geleden gezien maar twijfelde toen een beetje. Aangezien mijn inwendige regel is om bij twijfel iets niet te kopen deed ik dat dan ook niet, maar de afgelopen weken dacht ik zo vaak aan het boek dat ik hem nu toch heb gekocht. Onderweg naar onze fietsen kochten we nog nieuwe bloemen en gingen toen snel naar huis want de bloemen waren zo groot en zwaar dat M. blij was dat hij thuis was. Na de bloemen in de vaas te hebben gezet gingen we richting de opa en oma van M. om te gaan barbecuen. Opa had voor zijn verjaardag de barbecue gehad en die moest nu natuurlijk worden uitgeprobeerd. Daarnaast was het voor mij een mooie gelegenheid om nog wat tips aan mijn schoonmoeder te vragen die ook al jaren in het onderwijs zit. Na het heerlijke eten gingen we naar huis waar we op de bank plofte. Het idee was om ‘even’ een leuk hotel voor volgend weekend te boeken maar helaas is het allemaal of vol of hartstikke duur. Dus mocht iemand een leuke tip hebben voor een leuk en betaalbaar hotel voor volgend weekend in Maastricht dan houden wij ons van harte aanbevolen!

MDDW7-001
Zondag

De wekker gaat om 9 uur omdat het voetbalseizoen weer is begonnen en M. dus weer wordt verwacht op het veld. Voor mij betekent dat rustig wakker worden, ontbijten, wat dingen voor werk doen en dan hardlopen. Het is inmiddels 11 uur als ik de deur uit ga en dat is wellicht niet de slimste beslissing gezien de temperatuur van 27 graden…. Ik loop 8 kilometer richting de voetbalclub van M waar ik een minuut of 20 even sta te kijken, hun bidons leeg drink en waar mijn hartslag weer een beetje normaal kan worden. Waar ik normaal rond de 150-160 zit tijdens een loop onder de 18 kilometer zat ik nu rond de 180! Terug ging het voor mijn gevoel tot kilometer 15 allemaal een stuk makkelijker maar bij 15 kilometer merk ik dat de warmte me geen goed doet, gelukkig ben ik dan 1,3 kilometer van huis verwijderd en kan ik dan lekker op de bank uithijgen, douchen en bijkomen. Eenmaal bijgekomen rommelen we nog wat in huis er moet immers af en toe ook gewassen worden en daarna doen we boodschappen omdat de AH op zondag al om 6 uur dicht is. Helaas zijn we niet echt naar Sail geweest tot op heden dus besluiten we naar de Sail out te gaan in IJmuiden aangezien dit praktisch om de hoek is. Het duurt allemaal heel lang, maar na 2 uur wordt ons wachten beloond en komen de schepen allemaal langs. Om 19:30 beginnen we honger te krijgen en gaan naar huis waar we koken. Na het eten werk ik nog even aan dit artikel en wat werk dingetjes en dan plof ook ik op de bank.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Manon 24.08.2015

  Leuke diary weer! Echt fijn dat het meteen zo goed bevalt je nieuwe baan. Stom ik ben Haarlem Jazz helemaal vergeten, ik ga ieder jaar met mijn vader! Voor Maastricht zal het lastig worden, het is namelijk Preuvenement… Hoop dat iemand nog een tip heeft! Maak er een mooie week van!

 • Reageer Tess 24.08.2015

  Leuke weekoverzicht weer! Goed om te lezen dat je baan bevalt! Wij zijn vorig jaar een weekendje naar Maastricht geweest en hebben toen een Mystery Hotel geboekt (van Weekendje Weg). We kwamen in een heel leuk hotel terecht en veel goedkoper dan anders!

 • Reageer Tea 24.08.2015

  Fijn dat je baan bevalt en wat tof dat je vakgroepvoorzitter bent geworden! Hopelijk vinden jullie nog een leuk hotel, ik weet helaas niets gezien ik nog nooit daar geweest ben haha.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.