Legally-Me: My Weekly Diary #35

31.08.2015

Collages2
Afgelopen week was dan mijn eerste echte lesweek. Gedurende 4 dagen stond ik menig uur voor de klas, met en zonder buikgriep en werd ik nog maar eens bevestigd in mijn vermoeden dat ik echt de juiste stap heb genomen. Naast mijn werk was ik aanwezig bij het event van Adidas by Stella McCartney, bezocht ik Den Haag een dagje en was ik natuurlijk ok weer eens te vinden in de yoghurt barn. PLOGGIOO
Maandag
Het is mijn vrije dag maar omdat ik een berg werk te verzetten heb, zowel voor de blog als voor werk ga ik vroeg mijn bed uit en aan de slag. Tussendoor bak ik nog muesli repen, koekjes en loop ik 6,43 kilometer hard. Ik ben lekker bezig al zeg ik het zelf en verzet de bergen met werk die ik op mijn todo list had staan. Op het moment dat ik klaar denk te zijn komt er echter een roosterwijziging om de hoek kijken waardoor ik een extra les voor moet bereiden en ik tot 23:30 nog achter mijn computer zit te ploeteren. Niet helemaal mijn ideaal beeld van een vrije dag, maar ik heb wel alles gedaan wat ik moest doen! Meer over maandag lees je in My day in pictures.

PLOGGIOO19
Dinsdag

Mijn eerste echte lesdag en hoewel ik pas om 10:30 les moet geven ben ik al om 08;00 op school zodat ik me nog even goed voor kan bereiden, althans dat is mijn idee. In de praktijk is het zo rumoerig in de docentenkamer dat ik amper aan werken en voorbereiden toe kom. Maar dan, dan is het echt tijd voor mijn les, ik begin met het vak strafrecht aan een eerstejaars groep. Een leuke klas die het maar al te interessant vindt dat ze strafrecht krijgen. De les verloopt goed en dan is het daarna gelijk tijd voor mijn les bedrijfsrecht aan ‘mijn eigen klas’. Ook die les verloopt goed. Wat ik grappig vind is dat de leerlingen mijn keus van het bedrijfsleven naar het onderwijs niet snappen en me volledig voor gek verklaren. Gelukkig zeggen ze aan het einde van de les nog wel dat ik het heel goed kan dat lesgeven, gelukkig maar, want het bedrijfsleven? Ik moet er nu al niet meer aan denken. Mijn laatste les van de dag gaat niet door omdat slechts 1 leerling op komt dagen. Eenmaal thuis bereid ik weer het een en ander voor, eten we iets en dan ga ik lekker in bad. Ik heb onwijs veel last van mijn buik en warmte helpt dan altijd heel goed. Terwijl ik in bad lig kijk ik een aflevering van PLL, een serieuze verslaving zullen we het maar noemen. Om 22;00 ga ik, voor mijn doen super vroeg, naar bed.

PLOGGIOO20
Woensdag

Om 02:30 word ik wakker, er spookt van alles door mn hoofd en dat is voor mij een teken om snel mijn telefoon te pakken, want in malen heb ik geen zin en meestal val ik wel weer snel in slaap met mijn telefoon, dit keer helaas niet. De rest van de nacht ben en blijf ik wakker en ik besluit dan mijn tijd maar wat nuttiger te gaan besteden en ik bereid een les voor en stuur wat mailtjes hier en daar. Echt fijn voel ik me niet en dat blijkt ook wel uit het feit dat ik niet eens mijn havermout op eet, na 5 happen heb ik het wel gezien. Ik stap snel in de auto en ga naar mijn werk want om 08:30 wacht ‘mijn klas’ weer op me voor een les bedrijfsrecht en daarna 1,5 uur studie loopbaan begeleiding. Na die les begin ik me steeds beroerder te voelen maar heb ik gelukkig heb ik even pauze en prop ik met grote moeite wat crackers naar binnen. Tijdens het vak examentraining ben ik blij dag ik af en toe boeken voor leerlingen moet pakken zodat ik ook stiekem naar de wc kan, want anders…. Ondertussen voel ik me steeds beroerder en pep ik mezelf op tot de les is afgelopen, mijn leerlingen mogen natuurijk niets blijven. Pas over een half uur begint mijn volgende les en bibberend, lijk bleek en met blauwe lippen en handen kom ik de leraren kamer binnen gelopen. Ik ga zitten en probeer me te focussen op mijn sheets van strafrecht week 2, maar al snel hebben mijn collega’s door dat er iets is en noemen ze me spookje en worden er sjaals en dekens over me heen gelegd. Het team collega’s is als een warm bad, jong en oud ze zijn allemaal even lief en hebben hart en passie voor de leerlingen en hebben elkaars rug. Terug rijden, een uur, daar zie ik als een berg tegen op, sterker nog verantwoord lijkt het me niet. Mijn arme M. Komt helemaal vanaf zijn werk me ophalen en is me daarna kwijt aan het bad en ons bed.

PLOGGIOO21
Donderdag
Als ik wakker word voel ik me gelukkig al iets beter en aangezien mijn auto nog op school staat is M. zo lief om me naar het station te brengen. Op het station voel ik al snel dat ik iets te optimistisch was, maar he, er moeten lessen gegeven worden en dus ga ik gewoon naar school. We beginnen iedere donderdag met een team vergadering waarin we de lopende zaken op school bespreken. Na de vergadering is het al snel tijd voor mijn lessen. Ik geef vandaag systeem van het recht aan twee klassen die beide erg leuk zijn. Na de lessen en wat voor ereidende werkzaamheden op school rij ik naar huis en plof ik op de bank. Ik besluit mijn golfles af te bellen omdat ik me echt niet fijn voel en besteed mijn avond samen met M. Op de bank.

Adidas by Stella1
Vrijdag

Omdat mijn lessen pas wat later beginnen besluit ik in het kader van herstel om wat langer te blijven liggen en daarna pas naar school te gaan. Thuis doe ik ook nog wat dingen voor werk en dan is het tijd om te gaan. Ik geef het vak strafrecht aan een super gemotiveerde groep eerste jaars. Eenmaal thuis ga ik met de buurvrouw lekker thee leuten en praten we over van alles, van hardlopen tot reizen en lesgeven. Na het theeleuten eet ik iets en ga ik naar Amsterdam voor het event van Adidas by Stelle McCartney in de Bijenkorf. Een hele toffe presentatie en een collectie om hebberig van te worden. Om het allemaal nog mooier te maken krijgen we een goodiebag mee met daarin een yogamat en sporttas. Na het event ga ik terug naar Haarlem waar ik een bezoekje breng aan Proefpark, een foodtruck festival waar M. Met wat vrienden is. Meer over vrijdag lees je in My day in pictures.

PLOGGIOO22
Zaterdag
Vandaag staat er een dagje Den Haag op de planning samen met mijn lieve M. De komende weken hebben we beide veel plannen in het weekend en om dat ene dagje dat we echt voor elkaar hebben ten volle te benutten stappen we in de trein naar Den Haag. Na te zijn begonnen met een koffietje bij de Starbucks [waar ze warempel mijn naam goed schreven] gingen we lekker shoppen en kocht ik een aantal super fijne en leuke items. Zeker net zo fijn was de lunch die we nuttigden bij Baklust een echte glutenvrije en biologische hotspot in Den Haag waar je heerlijk kunt eten en waar we van het zonnetje genoten op het terras. We winkelen weer lekker verder en drinken nog iets op het plein bij de tweede kamer waar we giga opgelicht worden en 15 euro moeten betalen voor een wit biertje en een ice tea…. Gelukkig hebben we veel meer gelukkig als het gaat om het restaurant dat we kiezen voor ons diner. We gaan eten bij Milu waar we 4 heerlijke gerechten delen en echt super goed eten voor een kleine prijs, zeker een aanrader dus! Na het eten lopen we terug naar de trein en gaan we naar Haarlem. Een toetje halen we bij de lekkerste ijszaak die er is in de buurt, in Overveen, deze staat ook 2de van Nederland. Na het ijsje gaan we lekker naar huis en kruipen we nog lekker even op de bank samen.

PLOGGIOO23
Zondag

Na heerlijk te hebben geslapen en te hebben ontbeten rommel ik wat in huis en maak ik wat foto’s voor een aantal artikelen voor de blog. Rond 11:30 loop ik richting het station waar ik om 12:00 met vriendinnetje Zowy afgesproken heb en met wie ik naar de Yoghurt Barn ga. Omdat ik absoluut nog niet kan hardlopen met mijn buik die echt nog steeds heel irritant doet, loop ik wel heel stevig door en maak ik van de heen en terug weg een soort workout. Bij de Yoghurt Barn eten we natuurlijk een heerlijk yoghurtje. Na de yoghurt loop ik weer naar huis waar ik weer verder ga met rommelen en waar ik alle kookboeken er op na sla om een leuk recept te vinden voor het eten van vanavond. Na een leuk recept gevonden te hebben, Kip Masala uit het boek van Rens Kroes, gaan we boodschapjes doen en duiken we samen de keuken in om het te maken. Het recept is uiteindelijk nog lekkerder dan we denken, echt super lekker! Na het eten werk ik aan dit artikel en straks ga ik lekker met de musical sing-a-long in bad liggen!

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Sarah 31.08.2015

  Leuk weekoverzicht!
  Wij gaan binnenkort een weekend naar Den Haag en baklust staat bovenaan ons lijstje voor het ontbijt. Ik ga eens kijken naar Milu, ben wel nieuwsgierig. Ik heb inmiddels al zoveel leuke adresjes verzameld ik zou er wel een week kunnen doorbrengen, etend haha.
  Wij waren zaterdag nog even op proefpark, zo fijn dat ze steeds meer keuze hebben.
  Hoop dat je je snel weer fit voelt!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.