Legally-Fit: Een wedstrijd lopen met een belabberde voorbereiding

19.09.2015

wedstrijd lopen met een belabberde voorbereiding
Vandaag wandel ik 42 kilometer en morgen loop ik de dam tot dam, oftewel 16 kilometer. Maar hoewel mijn voorbereidingen tot september heel lekker verliepen heb ik de afgelopen weken amper kunnen trainen. Toch loop ik vandaag en morgen.

In de zomer ben ik onwijs goed bezig geweest al het gaat om trainen. Ik liep een 21, een 23 en een 24 kilometer rondje en liep vaak wel 3 of 4 keer in de week in combinatie met het programma van Kayla. Ook de eerste 2 weken van mijn nieuwe baan kon ik prima combineren met het sporten.

Maar toen werd ik op een dinsdag avond niet zo lekker, stond ik woensdag bibberend voor de klas en moest ik een week lang tussen mijn lessen door naar de wc sprinten, een buikgriepje. Sinds dien doen mijn buik en maag raar en het laatste waar je zin in hebt als je aan het hardlopen bent is in misselijkheid, buikpijn en andere ongemakken in je buik. Het is geen onwil, ik had dolgraag willen trainen, maar soms moet je rust nemen en zeker als je lichaam zo veel signalen geeft!

Om die reden besloot ik dat het beter was om maar op de sportschool te gaan trainen omdat ik dan ten alle tijden snel naar een wc kan tijdens het sporten. Ik trainde dus weer in de sportschool en dat ging prima. Maar om nu te zeggen dat ik zelfverzekerd aan de start sta zondag, nee. Eind augustus had ik zeker weten vol zelfvertrouwen daar kunnen staan en was ik fit, fris en fruitig. Nu ben ik onzeker, moe en ben ik genoodzaakt een pilletje Imodium in te nemen voor de start.

Is het dan wel verstandig om eerst 42 kilometer te gaan wandelen en dan 16 kilometer te gaan hardlopen? Ik hoor het je vragen. Voor mij is het antwoord ja, ja het is verstandig in dien verstande dat ik zondag niet van start ga als ik merk dat mijn lichaam dat niet trekt. Natuurlijk haak ik niet bij ieder pijntje af, maar als wandelen al te pijnlijk is moet ik niet de illusie hebben dat hardlopen wel gaat. Ik laat het dus aan mijn buik over en als die goed voelt sta ik gewoon zondag aan de start.

Zondag zal ik niet de enige zijn die niet geheel top voorbereid aan de start sta. Maar wat ik ga doen is mijn verwachtingspatroon bijstellen. Nee ik hoef niet een nieuw PR te lopen, ik hoef niet een top tijd te lopen. Wat ik wel ga doen is over die finish komen en heel hard genieten. Als je een PR wil lopen ben je vaak zo erg bezig met het focussen op de tijd dat je niet kunt genieten. Nu is het normaal al niet zo slim om 42 kilometer te wandelen voor een wedstrijd, nu werkt het natuurlijk als een extra belemmering om lekker te kunnen lopen.

Voor iedereen die dus niet helemaal zeker aan de start staat morgen, laat het los, ga genieten. Van een wedstrijd waar je van hebt genoten heb je langer plezier dan een wedstrijd waarbij je verbitterd over de finish komt.

Heel veel succes allemaal morgen! Ik start in het rode vak om 14:45, nog meer mensen toevallig?

Wil je mijn belevenissen tijdens het lopen van de 42 kilometer volgen, volg me dan op Snapchat. Via Snapchat houd ik onze vorderingen bij doormiddel van foto’s en filmpjes. Mijn gebruikersnaam is: Legallystac

 

Tags:
Categorie: Alles
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Linda 19.09.2015

  Wat leuk dat je meedoet! Ik start om 13.30 maar je haalt mij vast wel in! Ik ben niet zo een snelle loper!

 • Reageer Bente 19.09.2015

  Een PR zit er voor mij denk ik ook niet in maar man wat heb ik zin in morgen! Het word mijn derde keer en de sfeer op het parcours is altijd zoo goed! Ik ben alleen even kwijt hoe laat ik nou ook al weer start.. Misschien handig om snel eens op te zoeken 😉

 • Reageer Manon 19.09.2015

  Ah nee, zo balen! Ik heb precies hetzelfde, vanaf juli al met schema bezig om 1:40 te kunnen lopen. Ben al twee weken net niet ziek, maar ontzettend verkouden en moe. Ben bang dat ik geen PR ga lopen, echt balen! Maar wie weet valt het mee, deze week veel rust gehouden. Ik start in hetzelfde vak trouwens, misschien zie ik je nog! Succes vandaag, het komt goed!

 • Reageer Yamina 19.09.2015

  Ik start ook om 14:45! En net als jij sta ik ook niet goed voorbereid aan de start, althans, niet zo goed als ik had willen zijn. Maar heb ook met mijzelf afgesproken dat het geen top tijd hoeft te worden en dat genieten het belangrijkste is.
  Heel veel succes vandaag en hopelijk zie ik je morgen in het startvak!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.