Legally-Food: Kip Masala recept

02.09.2015

Kip Masala Recept
Vandaag deel ik het heerlijke recept voor Kip Masala, een Surinaams gerecht wat gezond is maar waar je een man ook heel blij mee maakt omdat je het maakt met kippenvleugeltjes.

Mijn vriend is gek op kipkluifjes en kippen vleugeltjes en laat dat nu net iets zijn waar je mij nu echt niet gelukkig mee maakt… Toch wilde ik het Kip Masala recept een keertje uitproberen, het klonk immers lekker, er zit zoete aardappel in (My favorite) en het is gezond. Hij blij met de kippenvleugeltjes, ik blij met de rest dacht ik zo.

Na en zeer enthousiaste reactie van mijn vriend op mijn voorstel om dit te maken gingen we aan de slag en naarmate we verder het kip masala recept volgde begon het steeds lekkerder te ruiken in onze keuken en begonnen we ons steeds meer te verheugen op dit heerlijke recept.

Toen we eenmaal klaar waren en het eten op tafel stond hebben we wel 10 keer tegen elkaar gezegd hoe lekker het was en zelfs de kippenvleugeltjes vielen bij mij in de smaak, een unicum.

Maar nu is het tijd op het Kip Masala recept uit het kookboek van Rens Kroes met jullie te delen afkomstig uit het boek ‘Powerfood van Friesland tot New York’

Benodigdheden voor 2 a 3 personen
3 teentjes knoflook
2 rode uien
8 kippenvleugeltjes
4 theelepels kerriepoeder
2 theelepels laospoeder
2 theelepels kardemompoeder
2 theelepels geelwortelpoeder (Kurkuma)
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
300 gram haricots verts
3 middelgrote zoete aardappelen
1 theelepel sambal
2 eetlepels tomatenpuree
5 eetlepels kokosmelk
250 gram Quinoa [je kunt ook couscous gebruiken als je niet aan een glutenvrij dieet gebonden bent]

Bereidingswijze
1. Snij de knoflook en uien in kleine stukjes
2. Meng de specerijen in een bakje met de olijfolie
3. Bestrijk de kippenveugeltjes met een kwastje met het marinade mengsel en met de uien en knoflook.
4. Laat het geheel minimaal 10 minuten maar het liefst zo lang mogelijk intrekken.
5. Bak de vleugeltjes in een pan voor ongeveer 5 minuten en schep goed om zodat de uien en knoflook niet verbranden
6. Snij de zoete aardappelen in blokjes en maak de haricots verts schoon
7. Kook de haricot verts beetgaar
8. Voeg de zoete aardappel bij de kip
9. Voeg nu ook de sambal, de kokosmelk en de tomatenpuree toe aan het geheel
10. Laat het mengsel minimaal 30 minuten sudderen
11. Kook ondertussen de quinoa
12. Meng voor het serveren de haricots verts met het mengsel

Kip Masala Recept

Tags: , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Deisy 02.09.2015

    Wauw, het water liep mij in de mond bij het zien van dit heerlijke recept zeg <3 Ik ga dit dan ook zeker opslaan en een keer proberen, ook omdat mijn vriend dus ook gek is op kippenvleugeltjes. Dank je wel voor het delen lieve dame. X

  • Reageer Ise 02.09.2015

    Ik heb dit recept ook al eens geprobeerd en het viel zeker in de smaak!

  • Reageer Lovely links voor het weekend | Coffee and Curiosity 04.09.2015

    […] echte chicken-lover moet ik dit recept van Legally-Brunette snel een keer […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.