Legally-Food: Lauwwarme Pasta Salade met gerookte Zalm en radijs

12.09.2015

Pasta Salade met gerookte Zalm
Ik wilde wel eens iets nieuws proberen, door drukte kies je in de keuken vaak voor de makkelijke en vooral bekende weg. We kozen er voor om ook maar eens die Hello Fresh Box te gaan gebruiken en waren na dit gerecht direct om. Vandaag dan ook het recept voor lauwwarme pasta salade met gerookte zalm en radijs.

Benodigdheden voor 2 personen:
1 sjalot
1 courgette
1 citroen
180 gram pasta
7 radijsjes met blad
2 gerookte zalmmoten
8 bieslook sprieten
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:
1. Breng 1 liter water aan de kook voor de pasta.
2. Snipper de sjalot en snijd de courgette in dunne, halve plakken.
3. Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
4. Kook de pasta zoals staat vermeld op de verpakking
5. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur.
6. Voeg nu de courgette toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
7. Breng het geheel op smaak met een 1 theelepel citroenrasp, peper en zout en zet het vuur uit.
8. Snij de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein.
9.Verdeel de gerookte zalm met een vork in kleinere stukken.
10. Meng de radijs en het kleingesneden radijsblad met de gebakken courgette en de pasta in een saladekom.
11. Voeg de gerookte zalm toe en breng op smaak met 2 theelepels citroensap wat olijfolie, peper en zout.
12. Snij de bieslook fijn en voeg het grootste deel toe aan de salade.
13. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook.

Dit gerecht bevat per persoon 611 calorieën, 33 gram eiwit, 70 gram koolhydraten, 21 gram vet, waarvan 7 gram verzadigd en 8 gram vezels.

Tags: , , ,
Categorie: Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Manon 12.09.2015

    Dit lijkt me heerlijk, ik sla hem op!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.