Legally-Food: Snelle risotto met tomaten uit de oven

20.09.2015

Snelle risotto met tomaten uit de oven
Zin in een heerlijke risotto maar geen zin om uren in de keuken te staan? Deze snelle en makkelijke versie van risotto doet qua smaak niet onder en zorgt binnen 50 minuten voor een heerlijke maaltijd op tafel. Deze snelle risotto met tomaten uit de oven is geschikt voor een romantisch diner of gewoon een heerlijke doordeweekse maaltijd.

Vandaag weer een heerlijk recept dat je in een handomdraai een super smaakvol doch verantwoord en makkelijke maaltijd op tafel laat zetten. Het klinkt misschien als super veel werk deze risotto, maar zodra je, je jas op hangt thuis en de keuken in duikt ben je binnen een mum van tijd klaar en zul je, je eters verbazen over dit super lekkere en smaakvolle recept.

Benodigdheden
300 gr minitrostomaten
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 courgette
1/2 citroen
170 rijst
2 theelepels oregano
75 gram geraspte oude kaas
350 ml grounte boullion
2 theelepels balsamicoazijn

Snelle risotto met tomaten uit de oven

Bereidingswijze:
1 Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
2 Leg de mini-romatrostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven.
3 Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette klein. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
4 Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot, een ½ tl citroenrasp per persoon en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en oregano toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een aantal keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
5 Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en overige knoflook 6 minuten op middelhoog vuur. Besprenkel halverwege met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.
6 Voeg de courgette en de helft van de gruyère bij de rijst en meng alles goed.
7 Verdeel de rijst over de borden en garneer met de overige gruyère. Serveer de mini-romatrostomaten op de rijst, aan de tros.

Voedingswaarden 680 kcal calorieën | 25 g eiwit | 78 g koolhydraten | 29 g vet, waarvan 12 g verzadigd | 7 g vezels

Tags: , , ,
Categorie: Hoofdgerechten, Legally-Food
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Marlotte 20.09.2015

    Ah ziet er heel goed uit dit! Ik vind tomaten uit de oven zo lekker!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.