Legally-Me: My day in Pictures 26/09

27.09.2015

hotspots rotterdam glutenvrij
Na weken van afwezigheid vond ik het wel weer eens tijd om een My Day in Pictures online te zetten. Gisteren ging ik samen met mijn lieve M. een dagje naar Rotterdam. Een dag waarop we heerlijk konden shoppen, ik ook nog de nodige leuke items kocht, we genoten van leuke hotspots in Rotterdam en natuurlijk ook de nieuwe Markthal een bezoekje kreeg. Lees snel mee met My Day in Pictures 26/09.

hotspots rotterdam glutenvrij1
Het is zaterdag en dat betekent dat de wekker niet zo belachelijk vroeg gaat als dat hij door de weeks gaat. We hebben echter wel de wekker gezet want er staat een leuk dagje Rotterdam op de planning. Na de welker spring ik onder de douche en kleed ik me aan. Ik kies vandaag voor een rokje van de Primark (gekocht in 2011), een shirtje van de H&M (collectie 2014) en laarsjes van de Asos.

hotspots rotterdam glutenvrij2
Na het douchen en aankleden ga ik naar beneden om het ontbijt klaar te maken en de backup van mijn laptop te controleren. Sinds afgelopen donderdag doet mijn laptop met vlagen heel raar, dan gaat hij gewoon helemaal niet meer aan. Gelukkig doet hij het nu weer even maar ik laat er voor de zekerheid even naar kijken door computer held Boyd.
Samen met M ga ik lekker ontbijten en zoals gebruikelijk neemt hij de afbakbroodjes met grillworst en ik uiteraard havermout! Na het ontbijt pakken we onze spullen bij elkaar en stappen we in de auto.

hotspots rotterdam glutenvrij3
Met de auto gaan we naar het station en daar pakken we de trein naar Rotterdam. We vinden het wel chill om met de trein te gaan, lekker even zitten, kletsen en geen parkeerkosten. Eenmaal in Rotterdam lopen we vanaf het station naar het centrum waar we een kopje koffie drinken bij Urban Espresso. Deze tip kreeg ik via Instagram en het schijnt zelfs het beste koffietentje van Nederland te zijn! De koffie was inderdaad heerlijk en we genoten van het warme zonnetje op het terras voor de deur.

hotspots rotterdam glutenvrij4
Na onze kop koffie waren we echt wakker om te gaan shoppen. We begonnen in de koopgoot waar natuurlijk de Zara en H&M moesten worden bezocht. Bij de H&M had ik online al een rokje gezien waar ik mijn oog op had laten vallen en in de winkel hadden ze gelukkig mijn maat dus die kon ik gaan passen. Van een lang zwart colbert hadden ze helaas niet mijn maat dus paste ik alleen het rokje. Zodra hij aan was begon ik te stralen want wauw wat is hij leuk en wat zit hij goed, ken je dat gevoel? Dat je iets aan doet en denkt, wauw dit wordt een nieuwe favoriet!

hotspots rotterdam glutenvrij5
Na de H&M liepen we verder een aantal winkels in, de Vanilia, Costes, Manfield etc. Ook zagen we een tweede H&M waar we in gingen in de hoop daar dat lange colbert wel in mijn maat er zou zijn en ja hoor! We liepen naar de paskamer en ook M zei gelijk, doen, deze is leuk! Zo gezegd zo gedaan en toen op naar de Mango waar ik een leuke trui zag en ook nu weer waren we beiden super enthousiast en heb ik hem dus gekocht! Inmiddels begonnen we wel een beetje honger te krijgen en was het tijd voor de lunch. Omdat het aanbod groot is hadden we thuis en op de heenweg al even samen gekeken wat ons het leukste leek en dat werd uiteindelijk the Tea lab. Naast heel veel soorten thee hebben ze ook glutenvrij gebak, heerlijke broodjes en oathies. Als lunch nam ik een detox sapje met een zalm oathie en M nam een jus en een ciabatta met zalm. Na de lunch die we ook weer in de zon op het terras nuttigde zette we onze shoptocht verder. Ons eerste punt waren de glutenvrije stroopwafels, ik ben zooooo benieuwd hoe ze smaken!

hotspots rotterdam glutenvrij6
In de Bijenkorf slaagde M voor een hele leuke blouse en nu was ik gelukkig niet langer de enige die iets had gekocht. We shopten eerst nog even voor een kraambezoek cadeautje. Stiekem vind ik dat heel erg leuk zo op een baby afdeling snuffelen, zeker nu nog voor een ander. Na het cadeautje te hebben gekocht zag ik een ander filiaal van de Mango waar we ook weer even naar binnen liepen. En ja hoor ook daar zag ik weer iets leuks, dit keer een mooi wit jasje dat ook nog eens 30% af was geprijsd, tja dan kan ik hem natuurlijk niet laten hangen toch? Ook die werd dus toegevoegd aan mijn aankopen en toen vonden we het shoppen wel weer mooi geweest en zetten we koers naar de Markthal.

hotspots rotterdam glutenvrij7
De markthal, ik had er veel over gelezen, gehoord en van gezien maar zoals het vaak gaat, ik wilde het ook nog even met eigen ogen bekijken. Het gebouw is erg indrukwekkend, de vorm, de bloemen en bij binnenkomst komen er allemaal heerlijke geuren je gelijk tegemoet. Na alle straatjes in de hal te hebben bekeken en een zakje chia zaad te hebben gekocht begonnen we wel trek te krijgen en besloten we bij Pickels te gaan eten.

hotspots rotterdam glutenvrij8
Pickels is een burgerbar waar ik van had gelezen dat ze glutenvrije burgers en broodjes serveren en dat klonk mij als muziek in de oren. M bestelde een biertje en ik ging aan een wijntje voor de verandering. Hoewel het bijna 3 kwartier duurde voor onze burgers er waren en eerst het verkeerde werd geserveerd waren de burgers uiteindelijk super lekker, zelden heb ik zo een lekkere burger gegeten en ik zat goed vol.
hotspots rotterdam glutenvrij9Na het eten liepen we, ter ondersteuning van onze stofwisseling weer terug naar het station. Zo’n dagje shoppen is nog best goed voor je want aangekomen op het station zat ik inmiddels al op de 13.000 stappen. In de trein naar Haarlem ga ik los op de telefoon van M in zijn notities en schrijf ik alvast het grootste deel van de plog. Mijn eigen telefoon heeft vreemd genoeg vandaag een batterij probleem, maar mijn lieve M. Laat me gelukkig zijn telefoon gebruiken.

Eenmaal in Haarlem stappen we weer in de auto en rijden we naar huis. Thuis maak ik dit artikel terwijl M. zich bezig houdt met de was en Ajax kijkt terwijl hij duidelijk zijn ongenoegen laat horen over het spel van Ajax. Ook onze buurkat, Pannenkoek was weer van de partij en zo keken we de rest van de avond gezellig met z’n drietjes nog een serie.

Tags: , ,
Categorie: Alles
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Nathalie 27.09.2015

    Wat een leuk verslag. Ik studeer sinds een aantal jaren in het centrum van Rotterdam en ben met de tijd steeds meer van de stad gaan houden. Leuk dat je bij The Tea Lab bent geweest!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.